Cheesecake ijs
Voor dit cheesecake ijs heb je geen ijsmachine nodig en is ook nog eens zo gemaakt. Is dat even makkelijk? Zo kun je in een mum van tijd zelf je eigen ijs maken van maar liefst vijf ingrediënten. Het ijs is gemaakt van gecondenseerde melk en roomkaas wat het heel romig maakt. Het resultaat is echt waanzinnig! Wij hebben gepureerd rood fruit aan het cheesecake ijs toegevoegd, maar je kunt het ook vervangen voor chocolade, koekjes of karamel. Laat je creativiteit er vooral op los!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 grote bak
- 400 gr roomkaas
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
- 250 ml slagroom
- 100 gr rood fruit
- 1 el kristalsuiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop de roomkaas zacht in een keukenmachine.
Voeg de gecondenseerde melk en de slagroom toe en mix het tot een egaal en lobbig mengsel.
Giet het mengsel in een plastic bak of in een cakevorm.
Pureer het rode fruit met een staafmixer en voeg de suiker toe.
Verdeel het gepureerde rode fruit over het ijs.
Met een vork maak je zigzaggende bewegingen door de massa zodat de fruitpuree zich goed verdeeld over het ijs.
Zet het cakeblik of bakje afgedekt (met wat huishoudfolie) in de vriezer en laat het minimaal zes uur vriezen.
Haal het cheesecake ijs ongeveer een kwartiertje voor het serveren uit de vriezer. Anders is het vrij hard namelijk. Geniet er van!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in