
Cheesecake ijs met rood fruit (zonder ijsmachine)
Ik heb een ijsmachine, maar ik heb ook een kleine vriezer en dat gaat niet samen. De container van de Magimix neemt zoveel ruimte in, dat ik hem er bijna nooit inzet. Voor dit cheesecake ijs heb je geen ijsmachine nodig en je hoeft het ook niet continue door te roeren. De gecondenseerde melk en de roomkaas zorgen ervoor dat dit ijs toch heel romig wordt.
Het is een heel gemakkelijk ijsje om te maken en het resultaat is echt waanzinnig. Ik heb rood fruit aan mijn cheesecake ijs toegevoegd, maar je kan ook alleen aardbeien doen, chocola, chocolat chip cookies, caramel. Laat je creativiteit er op los.
Ingrediënten voor 6 – 8 personen
400 gr roomkaas (ik gebruik AH eigen merk)
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
250 ml slagroom
100 gr rood fruit
1 el suiker
Zo maak je het
Klop de roomkaas zacht in een keukenmachine.
Voeg dan de gecondenseerde melk en de slagroom toe en meng het tot een egaal mengsel.
Giet het mengsel in een plastic bak of in een cake blik.
Pureer het rode fruit met een staafmixer en voeg een el suiker toe.
Verdeel de fruit puree over het ijs.
Met een mes maak je zigzaggende bewegingen door de massa zodat de fruitpuree zich goed verdeeld over het ijs.
Zet het cakeblik of bakje afgedekt (met wat huishoudfolie) in de vriezer en laat het minimaal 6 uur vriezen.
Haal het cheesecake ijs ongeveer een half uurtje voor het serveren uit de vriezer. Anders is het vrij hard namelijk.
Geniet er van!

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan