
Cheesecake ijs
Voor dit cheesecake ijs heb je geen ijsmachine nodig en is ook nog eens zo gemaakt. Is dat even makkelijk? Zo kun je in een mum van tijd zelf je eigen ijs maken van maar liefst vijf ingrediënten. Het ijs is gemaakt van gecondenseerde melk en roomkaas wat het heel romig maakt. Het resultaat is echt waanzinnig! Wij hebben gepureerd rood fruit aan het cheesecake ijs toegevoegd, maar je kunt het ook vervangen voor chocolade, koekjes of karamel. Laat je creativiteit er vooral op los!


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 1 grote bak
- 400 gr roomkaas
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
- 250 ml slagroom
- 100 gr rood fruit
- 1 el kristalsuiker
Zo maak je het
Klop de roomkaas zacht in een keukenmachine.
Voeg de gecondenseerde melk en de slagroom toe en mix het tot een egaal en lobbig mengsel.
Giet het mengsel in een plastic bak of in een cakevorm.
Pureer het rode fruit met een staafmixer en voeg de suiker toe.
Verdeel het gepureerde rode fruit over het ijs.
Met een vork maak je zigzaggende bewegingen door de massa zodat de fruitpuree zich goed verdeeld over het ijs.
Zet het cakeblik of bakje afgedekt (met wat huishoudfolie) in de vriezer en laat het minimaal zes uur vriezen.
Haal het cheesecake ijs ongeveer een kwartiertje voor het serveren uit de vriezer. Anders is het vrij hard namelijk. Geniet er van!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan