
Bloemkool stamppot (zonder aardappelen)
Zin in een lekkere gezonde stamppot? Dan is deze bloemkoolstamppot misschien iets voor jou. Het is een stamppot zonder aardappelen, lekker koolhydraatarm dus. Maar gek genoeg mis je die niet, want de bloemkool heeft een hele romige structuur. Bij deze stamppot bloemkool, serveren we kipgehaktballtetjes. Kortom een lekker licht stamppot recept voor de zomer of winter. Zoek je nog meer lekkere stamppotten? Kijk hier dan even voor heel veel inspiratie.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1,5 kg bloemkool
- 200 gr rucola
- 80 gr zongedroogde tomaatjes
- 60 gr blauwe kaas (of feta)
- 30 gr pijnboompitten
- Scheutje melk
- Snuf nootmuskaat
- Peper en zout
- Olijfolie
Gehaktballetjes
- 350 gr kipgehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijn
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl oregano
- Zout
Zo maak je het
Begin met het draaien van de kippengehaktballetjes. Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het gehakt. Voeg de komijn, de chili, de oregano en wat zout toe en meng het goed door elkaar. Draai er gehaktballetjes van ter grootte van een golfbal. Bak de gehaktballetjes op een zacht vuur rondom bruin in wat olijfolie.
Snijd de bloemkolen in roosjes. Was ze en kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet de bloemkool af. Voeg een scheutje melk toe en stamp de bloemkool tot stamppot. Je kunt het ook pureren voor een zachtere en gladdere structuur, maar ik vind zelf een beetje bite wel fijn.
Breng de stamppot op smaak met een flinke snuf nootmuskaat en wat peper en zout. Hak de rucola grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng dit door de bloemkoolpuree.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Garneer de bloemkool stamppot met de pijnboompitten en verkruimel er wat blauwe kaas overheen.
Serveer de stamppot bloemkool met de kippengehaktballen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan