
Broccoli pannenkoekjes
Groente pannenkoeken, oftewel fritters zijn dé oplossing om meer groente te eten. Voor jong en oud (al weten we uit eigen ervaring dat succes bij jong niet altijd gegarandeerd is). Wij vinden deze broccoli pannenkoekjes met kaas in ieder geval wel heel geslaagd. Eet ze als gezonde lunch, als tussendoortje of als avondeten. In dat laatste geval zou ik uitgaan van 4 per persoon en er een lekkere salade ernaast maken. Zoals deze bijvoorbeeld. Zoek je nog meer inspiratie voor elke dag? Kijk hier dan even.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 8 st.
- 250 gr broccoli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- 60 ml melk
- 60 gr geraspte kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Was ze. En kook ze in 5 minuten beetgaar in ruim water met zout.
Klop de eieren los in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de melk en en snuf zout toe. Klop dit tot een egaal beslag.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het pannenkoekenbeslag. Voeg de broccoli toe en de geraspte kaas en breng het beslag op smaak met peper en zout. Roer goed om en stamp het eventueel een beetje aan zodat de broccoli in kleine stukjes uit elkaar valt.
Verhit wat olijfolie (of een bakspray) in een grote koekenpan. Verdeel 3 lepels van het beslag in de pan. Bak de broccoli pannenkoekjes in ongeveer 3 – 4 minuten per kant goudbruin.
Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan