Broccoli pannenkoekjes
Groente pannenkoeken, oftewel fritters zijn dé oplossing om meer groente te eten. Voor jong en oud (al weten we uit eigen ervaring dat succes bij jong niet altijd gegarandeerd is). Wij vinden deze broccoli pannenkoekjes met fefa in ieder geval wel heel geslaagd. Eet ze als gezonde lunch, als tussendoortje of als avondeten. In dat laatste geval zou ik uitgaan van 4 per persoon en er een lekkere salade ernaast maken. Zoals deze bijvoorbeeld. Zoek je nog meer inspiratie voor elke dag? Kijk hier dan even.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 st.
- 250 gr broccoli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 60 ml melk
- 70 gr Feta
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de broccoli in roosjes. Was ze. En kook ze in 5 minuten beetgaar in ruim water met zout.
Klop de eieren los in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de melk en en snuf zout toe. Klop dit tot een egaal beslag.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het pannenkoekenbeslag. Hak de broccoli fijn en voeg toe aan het beslag. Verkruimel de feta door het beslag en breng het op smaak met peper en zout. Roer goed om en stamp het eventueel een beetje aan zodat de broccoli in kleine stukjes uit elkaar valt.
Verhit wat olijfolie (of een bakspray) in een grote koekenpan. Verdeel 3 lepels van het beslag in de pan. Bak de broccoli pannenkoekjes in ongeveer 3 – 4 minuten per kant goudbruin.
Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in