Menu
Poffertjes-met-kaneelsuiker-12-12-1.jpg

Poffertjes met kaneelsuiker

Poffertjes, wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel! Ik kan me altijd moeilijk bedwingen als ik een poffertjes kraam zie staan. Negen van de tien keer bestel ik wel een portie. Ik vind het zo lekker, warme poffertjes met veel poedersuiker en romige boter. Omdat er niet altijd een poffertjeskraam om de hoek staat, besloot ik om zelf eens poffertjes te maken. En dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een poffertjespan en een handige fles waarmee je het beslag in de rondjes van de pan giet. Het beslag is supersnel klaar en kan bijna niet mis gaan. In plaats van poedersuiker heb ik een kaneelsuiker gebruikt. Dit is poedersuiker gemengd met wat kaneel, een lekkere combi!

24 st.

Ingrediënten voor 24 st.

  • 175 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml melk
  • Snuf zout

Lekker met

  • Kaneelsuiker ((2 el poedersuiker en 2 tl kaneel))
  • Roomboter

Zo maak je het

  1. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed door elkaar.

  2. Voeg één voor één de eieren toe en meng het tot een glad beslag.

  3. Vet de poffertjespan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen in een schaal.

  4. Meng de poedersuiker met de kaneel. Strooi de kaneelsuiker over de poffertjes. Maak het af met een klontje roomboter.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan