Poffertjes
Poffertjes, wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel! We kunnen ons altijd moeilijk inhouden als we een poffertjeskraam zien staan. Niets lekkerders dan warme poffertjes met veel poedersuiker en roomboter toch?
Poffertjes maken
Zelf poffertjes maken is ook hartstikke leuk om te doen. En helemaal niet moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is een poffertjespan en een handige fles waarmee je het beslag in de rondjes van de pan giet. Het beslag is supersnel klaar en kan bijna niet mis gaan. In plaats van poedersuiker hebben we kaneelsuiker gebruikt. Dit is poedersuiker gemengd met wat kaneel, een lekkere combi! Liever gezonde poffertjes? Bekijk dit recept dan eens. PS deze poffertjespan is van BK.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 porties
- 250 gr bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 300 ml melk
- Snuf zout
- Boter om in te bakken
Lekker met
- Kaneelsuiker ((2 el poedersuiker en 2 tl kaneel))
- Roomboter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed door elkaar.
Voeg één voor één de eieren toe en meng het tot een glad beslag.
Laat de poffertjespan goed heet worden. Vet de pan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Dit gaat het makkelijkste met een spuitfles. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin. Bak ze kort op middelhoog vuur.
Meng de poedersuiker met de kaneel. Strooi de kaneelsuiker over de poffertjes. Maak het af met een klontje roomboter.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.