hotspot haarlem

Hotspot: De Volkslust Haarlem

Alweer een nieuwe lunchzaak in Haarlem. Hadden we er daar nog niet genoeg van? Ik vind van niet. Zeker niet als het zo’n parel als De Volkslust betreft. Op een perfecte locatie, op de hoek van de Kruissweg/Nieuwe gracht, met uitzicht op het water én vlakbij het station. De Volkslust is vernoemd naar de in 1880 geopende bakkerij in Antwerpen (het Antwerps Bakhuys), de broodjes werden destijds met paardenkarren aan huis gebracht. Het is overigens niet de eerste vestiging in Nederland. Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam gingen voor. Maar nu dus ook in Haarlem, word ik blij van.

Aan de zijkant van de bar zie ik allerlei lekkere broodjes liggen, ik krijg er trek van.

De bankjes aan de gevel met uitzicht over de gracht nodigen uit. Maar ook binnen ziet er gezellig uit. Een mooie open keuken, groene tegeltjes , afgewisseld met veel hout, grote ramen en stoere zwarte elementen. Aan de zijkant van de bar zie ik allerlei lekkere broodjes liggen, ik krijg er trek van. Het is vrij ruim opgezet en zowel aan de voor- als zijkant kan je plaatsnemen op het terras.

de volkslust haarlem de volkslust haarlem de volkslust haarlem

Uitgebreid ontbijten
Op het menu staan verse belegde broodjes, écht lekkere croissants, uitsmijters, salades, soepen en voor de liefhebber een croque madame of een croque monsieur. Het brood wordt terplekke gebakken. Als je slim bent (en net als ik niet van kiezen houdt) bestel je het bakkersontbijt. Een royaal ontbijt met diverse broodjes, een pain au chocolat, een croissant, zoet en hartig beleg (waaronder eiersalade en brie), verse jus d’orange en koffie of thee. Voor €12,95 krijg je 2 borden vol, waar je in principe ook met zijn tweetjes van zou kunnen eten als je niet zo’n grote eter bent. Ik proefde ook een uitsmijter met gegrilde groente en deze was heerlijk en zag er ook heel appetijtelijk uit. Ook niet onbelangrijk. Erbij bestel je koffie, cappuccino, een smoothie of een verse gemberthee.

Ontbijten in haarlemOntbijten in haarlem Ontbijten in haarlem

Voor bij de koffie (die lekker is trouwens) kan je appeltaart, cheesecake, muffins of carrot cake bestellen. Daarvoor moet ik nog eens terug.  Er zijn ook glutenvrije opties voor de liefhebber. Ook voor de borrel ben je er aan het juiste adres. Bestel een huisgebrouwen biertje, gemaakt van oud brood (lekker no waste). En als je ook nog trek hebt, kan je een worstenbroodje of hamburger bestellen.

hotspot haarlem pauline hotspot haarlem
Hotspot
De Volkslust

Adres
Kruisweg 67, Haarlem

Openingstijden
Zondag t/m woensdag 7.30 – 18.30 uur
Donderdag t/m zaterdag 7.30 – 21.00 uur

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in