restaurant tip haarlem

Hotspot: Asian streetfood bij Bambu Kitchen Haarlem

Het aanbod aan restaurants op de Grote Markt in Haarlem veranderd niet zo vaak. Daar is onlangs verandering in gekomen, want met de komst van Bambu Kitchen is “de markt” een mooie hotspot rijker. Op een gewone donderdagmiddag toen Maurits onverwachts thuis werkte, gingen we hier uitgebreid lunchen. Nu we met Merlijn niet zo vaak meer uit eten kunnen als we zouden willen, pakken we steeds vaker een uitgebreide lunch mee. Datenights worden nu date middagen en dat is minstens zo leuk.

bambu kitchen haarlem gado gado salade bambu kitchen haarlem

Bamboe bij Bambu
Het was hartje zomer dus wij konden lekker op het terras plaatsnemen. Heerlijk vind ik dat. Het terras is groot, met veel tafeltjes, maar ook relaxte loungestoeltjes en voor iedereen die graag mensen kijkt, zijn er hoge tafels met stoelen. Maar binnen is het ook goed toeven. Het interieur doet warm en gezellig aan. Een grote turquoise muur, veel bamboe en hout, afgemaakt met rieten lampen en spiegels. Op ieder tafeltje staat een klein flesje srirachasaus, voor als het je nog niet pittig genoeg is.

bambu kitchen haarlem sriracha sausrendang

Asian street food
Bambu Kitchen is typisch een restaurant voor mij. Op de kaart vind je veel kleine gerechtjes die je kunt delen. Veel proeven dus en  daar hou ik van. Het liefst wil ik van alles één hap. Maurits en ik bestellen dim sum met garnalen en varkensvlees en gyoza. Beiden erg lekker. Ook proeven we nog een gado gado salade, deze is echt heerlijk, lekker knapperige groentes met een smakelijke pindasaus. Ook de rendang valt goed in de smaak. Lekker zacht rundvlees dat lang gesudderd heeft met een uitgesproken kruidige smaak. Met een beetje rijst erbij een prima gerechtje. De (sous) chef komt uit Indonesië, dus hij weet wat hij doet. De porties zijn niet al te groot en daardoor is het aan te raden om meerdere gerechtjes te bestellen. Het avondmenu verschilt niet heel veel van de lunch dus je kunt hier zowel overdag als ’s avonds goed terecht. We sluiten af met een koffie (pas later hoorde ik dat ze ook Vietnamese ijskoffie hebben) op het terras. En cocktails voor de liefhebber, past helemaal bij het sfeertje.

dims sumgado gado gyoza

De bediening
Het eten is één, maar de bediening moet ook goed zijn. En dat was hier het geval. Lekker snel en losjes. Daar houd ik van. Het eten komt wanneer het klaar is. Dus je krijgt niet alles tegelijk op tafel. Dat was jammer voor mijn fotomoment (ik wil altijd een hele tafel vol op de foto zetten), maar beter voor de eetbeleving. Ik vind het een verrassende nieuwkomer in Haarlem en ik kom zeker nog eens terug om de bao’s te proeven.

Hotspot
Bambu Kitchen

Adres
Grote markt 12, Haarlem

Openingstijden
Dagelijks van 10.00 – 1.00 uur

Meer informatie
Zie website

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in