Menu

Raspberry fool (frambozentoetje)

Dit frambozentoetje heet officieel een raspberry fool omdat het zo makkelijk is. Iedereen kan dit maken. Yes! Dit is het makkelijkste toetje ever. Het is gewoon een kwestie van slagroom kloppen en dit mengen met geprakte frambozen. Wat koekkruimels, nootjes of een lekker koekje erin voor de bite en klaar ben je. Soms hoeft het ook allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Als het maar lekker is en dat is dit frambozendessert zeker!

Voor een 18 plus versie zou je er wat likeur doorheen kunnen mengen. Een scheutje Malibu bijvoorbeeld of Licor 43. Klinkt best goed he? En qua fruit kan je volop variëren. Maak het ook eens met blauwe bessen, aardbeien of bijvoorbeeld mango. Net zo makkelijk en minstens zo lekker. Ik ben dol op desserts met fruit erin. Het liefst in combinatie met ijs. Dus ik zou hier het liefst ook nog een bol ijs bij eten. Mmm loopt het water je al in de mond?

frambozentoetjeframbozentoetje

Ingrediënten voor 4 personen
500 ml slagroom
350 gr frambozen + extra om te garneren
1,5 el + 2 el poedersuiker
1 el water
4 wafeltjes
30 gr pistachenoten

Zo maak je het
Leg de frambozen in een schaal. Voeg een 1,5 el poedersuiker en een el water toe en meng even om. Wil je likeur toevoegen, dan is dit het moment om de likeur (in plaats van water) aan de frambozen toe te voegen. Laat het een minuut of 10 staan.

Klop in een kom de slagroom stijf met 2 el poedersuiker. Houd je van zoet, voeg dan gerust een extra lepel suiker toe.

Prak de frambozen met een vork tot moes. Je kan het zo grof of fijn maken als je zelf wilt.

Spatel de frambozenpuree door de geklopte slagroom.

Verdeel het frambozentoetje over 4 glaasjes.

Garneer de raspberry fool met een wafeltje en wat gehakte pistachenootjes en serveer meteen.

frambozentoetjesorbetijsframbozentoetje

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit frambozentoetje gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.