Griekse kip uit de Airfryer
Yes we hebben weer een snelle en gezonde maaltijd voor op de camping voor jullie. Namelijk, het recept voor Griekse kip uit de Airfryer. Superlekker! We houden van makkelijke recepten waarbij je alles in één pan of ovenschaal kunt klaarmaken. In dit geval bereid je alles in één Airfryer. Aardappeltjes, groente en heerlijke malse kippendijen. We maken er een Griekse versie van met rode ui, courgette en lekker veel knoflook en oregano. Uiteraard gaat er voor de Griekse touch nog wat feta overheen.
Koken op de camping
We maken deze Griekse kip in de Airfryer. Uiteraard kan je er ook gewoon snacks in bereiden, maar wij willen je met dit recept voor kip uit de Airfryer laten zien dat je er ook prima gezonde maaltijden in kunt bereiden. Je hebt namelijk niet veel olie nodig om toch een lekker krokant resultaat te krijgen. Daarnaast is hij heel eenvoudig in gebruik, met de draaiknop stel je de temperatuur in, je kiest je gewenste baktijd en met een druk op de knop, doet de Airfryer de rest. De lade en de mand zijn vaatwasserproof, al denk ik wel dat je op de camping toch met de hand moet afwassen.
Groente, vlees en aardappeltjes
We gebruiken kippendijen want die zijn wat vetter dan filets en worden minder snel droog. Ook zijn ze wat kleiner. Erbij serveren we Roseval aardappeltjes omdat die zo lekker zijn. Maar krielen of bijvoorbeeld partjes zoete aardappel gaan ook prima. De feta maakt het helemaal af. En echt Grieks.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 kippendijen (of meer)
- 500 gr roseval aardappeltjes
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 2 paprika's
- 200 gr cherrytomaatjes
- 75 gr feta
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl oregano
- Takje verse peterselie
- peper en zout
- olijfolie
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak een kruidenolie van 3 el olijfolie, 2 teentjes gehakte knoflook, de oregano en wat peper en zout. Smeer de kippendijen hiermee in.
Was de aardappeltjes en halveer ze. Was de courgette en de paprika’s en snijd deze in stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Pel de uien en snijd deze in parten.
Verdeel de groente over de bodem van de Airfryer. Verdeel wat kruidenolie over de groente en hussel door elkaar.
Leg de kippendijen erop. Zet de Airfryer aan op 180 graden en bak de kip gedurende 15 minuten goudbruin.
Doe de Airfryer open en draai de kippendijen om. Hussel de groente even door elkaar. Leg de tomaatjes aan de tak op de kippendijen en zet de airfryer nogmaals aan op 160 graden.
Na 10 – 15 minuten is je Griekse kip uit de Airfryer klaar. Heb je nou hele grote dijen, check dan even of ze gaar zijn. Verleng anders de baktijd.
Garneer de kip met wat feta en vers gehakte peterselie en serveer meteen.
Tip
Je kunt dit recept ook in de oven maken, in 30 – 35 minuten op 180 graden is het klaar (hetelucht).
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in