kip uit de airfryer-

Griekse kip uit de Airfryer

Yes we hebben weer een snelle en gezonde maaltijd voor op de camping voor jullie. Namelijk, het recept voor Griekse kip uit de Airfryer. Superlekker! We houden van makkelijke recepten waarbij je alles in één pan of ovenschaal kunt klaarmaken. In dit geval bereid je alles in één Airfryer. Aardappeltjes, groente en heerlijke malse kippendijen. We maken er een Griekse versie van met rode ui, courgette en lekker veel knoflook en oregano. Uiteraard gaat er voor de Griekse touch nog wat feta overheen.

Koken op de camping

We maken deze Griekse kip in de Airfryer.  Uiteraard kan je er ook gewoon snacks in bereiden, maar wij willen je met dit recept voor kip uit de Airfryer laten zien dat je er ook prima gezonde maaltijden in kunt bereiden. Je hebt namelijk niet veel olie nodig om toch een lekker krokant resultaat te krijgen. Daarnaast is hij heel eenvoudig in gebruik, met de draaiknop stel je de temperatuur in, je kiest je gewenste baktijd en met een druk op de knop, doet de Airfryer de rest. De lade en de mand zijn vaatwasserproof, al denk ik wel dat je op de camping toch met de hand moet afwassen.

Groente, vlees en aardappeltjes

We gebruiken kippendijen want die zijn wat vetter dan filets en worden minder snel droog. Ook zijn ze wat kleiner. Erbij serveren we Roseval aardappeltjes omdat die zo lekker zijn. Maar krielen of bijvoorbeeld partjes zoete aardappel gaan ook prima. De feta maakt het helemaal af. En echt Grieks.

griekse kip uit de airfryer
griekse kip uit de airfryer
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 kippendijen (of meer)
  • 500 gr roseval aardappeltjes
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 2 paprika's
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • Takje verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een kruidenolie van 3 el olijfolie, 2 teentjes gehakte knoflook, de oregano en wat peper en zout. Smeer de kippendijen hiermee in.

  2. Was de aardappeltjes en halveer ze. Was de courgette en de paprika’s en snijd deze in stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Pel de uien en snijd deze in parten.

  3. Verdeel de groente over de bodem van de Airfryer. Verdeel wat kruidenolie over de groente en hussel door elkaar.

  4. Leg de kippendijen erop. Zet de Airfryer aan op 180 graden en bak de kip gedurende 15 minuten goudbruin.

  5. Doe de Airfryer open en draai de kippendijen om. Hussel de groente even door elkaar. Leg de tomaatjes aan de tak op de kippendijen en zet de airfryer nogmaals aan op 160 graden.

  6. Na 10 – 15 minuten is je Griekse kip uit de Airfryer klaar. Heb je nou hele grote dijen, check dan even of ze gaar zijn. Verleng anders de baktijd.

  7. Garneer de kip met wat feta en vers gehakte peterselie en serveer meteen.

kip uit de airfryer-

Tip

Je kunt dit recept ook in de oven maken, in 30 – 35 minuten op 180 graden is het klaar (hetelucht).

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (50 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in