Geitenkaas salade met bramendressing
Deze geitenkaas salade met homemade bramendressing is lekker zomers door de sappige bramen en fris door de geitenkaas. Ik maakte hem niet thuis in mijn keuken, maar op een heel speciale plek tussen de geitjes. Ik was uitgenodigd voor Saladay, het jaarlijkse salade event van Bettine geitenkaas. Geitenkaas is namelijk heel erg lekker in een salade. Dat weten we inmiddels allemaal, want bijna overal staat de salade geitenkaas met honing op de kaart. Maar je kan er veel meer mee doen. We moesten er even voor rijden want de Bettinehoeve staat in Etten-Leur, maar eenmaal daar had ik meteen het vakantiegevoel te pakken. Op de hoeve zelf worden alle geitenkaasjes verpakt, gerijpt en worden de specialiteiten gemaakt zoals de geitenkaasplakjes omwikkeld met spek. Dit gebeurt trouwens gewoon met de hand. Erg leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. Zoek je nog meer recepten met geitenkaas? Wat dacht je van komkommersoep met geitenkaas?
Gietenkaas uit Nederland
Bettine is een familiebedrijf en de hele familie (inclusief de jongste telg van 3 weken oud) was tijdens saladay present om mee te proeven en te proosten (we zijn immers in Brabant). Ik snap dat wel want er stond veel lekkers op tafel. Natuurlijk geitenkaas in de smaken naturel en honing, in de vorm van bolletjes, welke ik gebruik hebt in dit recept en een romige spread voor op brood. En hun nieuwste primeur, de gerijpte geitenkaas.
Geitenkaas salade
Goed over naar deze geitenkaas salade. Eigenlijk vind ik heel veel ingrediënten bij de frisse smaak van geitenkaas passen. Zelf eet ik het bijvoorbeeld graag met spek, bieten en gecarameliseerde noten. Maar deze combinatie met bramen, avocado en pistachenoten is ook heel fijn. De homemade bramendressing, die je heel gemakkelijk zelf maakt, maakt het helemaal af. Eet jij graag geitenkaas en wat is jouw favo recept met geitenkaas? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 stronkjes baby Romaine
- 100 gr rucola melange
- 1 komkommer (in linten)
- 0,5 rode ui
- 1 appel
- 2 st. avocado
- 150 gr bramen
- 40 gr pistachenoten
- 100 gr Bettine geitenkaasbolletjes
- 10 gr verse basilicum
Bramendressing
- 100 gr bramen
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl honing
- Peper en zout
- 3 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zo maak je het
Mix alle ingrediënten voor de bramendressing in een keukenmachine glad. Zeef de dressing door een fijne zeef en breng het op smaak met peper en zout. Zet de dressing even apart.
Haal de blaadjes van de baby romaine los en was ze. Dep ze droog en verdeel ze samen met de rucola slamelange over een grote schaal. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en verdeel deze over de salade. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schaaf het vruchtvlees wederom in dunne plakjes met een kaasschaaf. Uiteraard kan je het ook gewoon met een mes snijden.
Snijd de rode ui in halve ringen, de appel in plakjes en verdeel deze samen met de avocado-plakjes en de bramen over de salade. Verdeel de bolletjes geitenkaas over de salade en voeg ook wat verse basilicum toe.
Garneer de geitenkaas salade met wat gehakte pistachenootjes en de bramendressing.
Serveer meteen.
Dit bericht is in samenwerking met Bettine, lees hier mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in