
Rauwe bietensalade met geitenkaas
Rauwe bieten zijn misschien wel lekkerder dan gekookte bieten. Ze zijn fris. knapperig en aards tegelijk. En perfect te gebruiken in een rauwe bietensalade. Het leukste is om gekleurde bietjes te gebruiken, want naast de bekende rode biet, bestaan er ook hele mooie gele en roze chioggia bieten.
Rauwe bietensalade met geitenkaas
Bietjes, zowel rauw al gekookt combineren perfect met kaas. In dit geval geitenkaas, maar feta, burrata of cottage cheese zijn ook lekker in dit recept. Het frisse citrusfruit maakt het helemaal af.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr gemengde sla
- 3 gekleurde bieten
- 1 sinaasappel
- 1 grapefruit
- 50 gr walnoten
- 80 gr zachte geitenkaas
- 3 el walnotenolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- 1 tl honing
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak een dressing van de walnotenolie met de balsamicoazijn en de honing. Meng een deel hiervan door de gemengde sla.
- Verdeel de gemengde salade over een grote schaal of 4 bordjes.Schil de gekleurde bietjes met een dunschiller en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes. Verdeel de rauwe bietjes over de salade.
Schil de sinaasappel en de grapefruit en snijd de partjes eruit. Voeg deze bij de bietjes.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en voeg ze bij de salade.
- Verkruimel tot slot de geitenkaas over de salade. Drizzle de overgebleven dressing er overheen. Serveer meteen.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in