Komkommersoep met geitenkaas
Deze frisse komkommersoep is heerlijk voor in de lente en zomer. Je eet hem namelijk koud. Koude soep dus, net als gazpacho, maar dan anders. Deze komkommersoep is namelijk lekker fris en licht van smaak. We maken hem met komkommer en avocado. We voegen Griekse yoghurt toe voor een extra romige soep en om hem lekker op smaak te brengen voegen we knoflook, lente-ui, limoen, dille en munt toe. Dit komkommersoep recept maak je helemaal af met geitenkaas. Dit geeft de soep net wat extra pit en de combinatie met het frisse van de komkommer is heerlijk!
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 ml koude (kippen)bouillon
- 1 komkommer
- 2 st. lente ui
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- 100 gr geitenkaas pareltjes (of zachte geitenkaas in stukjes)
- 125 gr Griekse yoghurt
- 2 takjes verse munt
- 4 takjes verse dille
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de komkommer en lente ui in grove stukken. Pel de knoflook. Verwijder de pit uit de avocado. Hak de blaadjes van de munt en de dille grof.
Doe de bouillon met de komkommer, lente ui, knoflook, avocado, Griekse yoghurt, de kruiden (houd iets achter ter garnering) en het sap van een limoen in de blender. Meng dit tot een egale massa. Breng de komkommersoep op smaak met peper en zout.
Garneer de koude soep met de geitenkaas pareltjes en de resterende kruiden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
