
Komkommersoep met geitenkaas
Deze frisse komkommersoep is heerlijk voor in de lente en zomer. Je eet hem namelijk koud. Koude soep dus, net als gazpacho, maar dan anders. Deze komkommersoep is namelijk lekker fris en licht van smaak. We maken hem met komkommer en avocado. We voegen Griekse yoghurt toe voor een extra romige soep en om hem lekker op smaak te brengen voegen we knoflook, lente-ui, limoen, dille en munt toe. Dit komkommersoep recept maak je helemaal af met de geitenkaas pareltjes van Bettine. Dit geeft de soep net wat extra pit en de combinatie met het frisse van de komkommer is heerlijk!
De geitenkaas pareltjes heb ik altijd in huis. Lekker voor door de salade, pasta of soep!
Geitenkaas pareltjes
Ben jij al bekend met de Bettine geitenkaas pareltjes? Dit zijn kleine bolletjes zachte geitenkaas, verpakt in een handig hersluitbaar bakje. Je kunt ze onder andere kopen bij de Albert Heijn, Hoogvliet, Makro en Nettorama. De geitenkaas pareltjes zijn superlekker om door de pasta of een salade te doen of om je pizza of wrap mee te beleggen. Maar je kunt er ook een gerecht helemaal mee af maken, zoals wij bij deze komkommersoep doen. Wij hebben altijd een bakje geitenkaas pareltjes in onze koelkast staan, want we gebruiken het regelmatig in onze gerechten. En tijdens het koken snoepen we er stiekem van.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 400 ml koude (kippen)bouillon
- 1 komkommer
- 2 st. lente ui
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- 100 gr Bettine geitenkaas pareltjes
- 125 gr Griekse yoghurt
- 2 takjes verse munt
- 4 takjes verse dille
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de komkommer en lente ui in grove stukken. Pel de knoflook. Verwijder de pit uit de avocado. Hak de blaadjes van de munt en de dille grof.
Doe de bouillon met de komkommer, lente ui, knoflook, avocado, Griekse yoghurt, de kruiden (houd iets achter ter garnering) en het sap van een limoen in de blender. Meng dit tot een egale massa. Breng de komkommersoep op smaak met peper en zout.
Garneer de koude soep met de geitenkaas pareltjes en de resterende kruiden.


Dit bericht is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan