Komkommersoep met geitenkaas
Deze frisse komkommersoep is heerlijk voor in de lente en zomer. Je eet hem namelijk koud. Koude soep dus, net als gazpacho, maar dan anders. Deze komkommersoep is namelijk lekker fris en licht van smaak. We maken hem met komkommer en avocado. We voegen Griekse yoghurt toe voor een extra romige soep en om hem lekker op smaak te brengen voegen we knoflook, lente-ui, limoen, dille en munt toe. Dit komkommersoep recept maak je helemaal af met de geitenkaas pareltjes van Bettine. Dit geeft de soep net wat extra pit en de combinatie met het frisse van de komkommer is heerlijk!
De geitenkaas pareltjes heb ik altijd in huis. Lekker voor door de salade, pasta of soep!
Geitenkaas pareltjes
Ben jij al bekend met de Bettine geitenkaas pareltjes? Dit zijn kleine bolletjes zachte geitenkaas, verpakt in een handig hersluitbaar bakje. Je kunt ze onder andere kopen bij de Albert Heijn, Hoogvliet, Makro en Nettorama. De geitenkaas pareltjes zijn superlekker om door de pasta of een salade te doen of om je pizza of wrap mee te beleggen. Maar je kunt er ook een gerecht helemaal mee af maken, zoals wij bij deze komkommersoep doen. Wij hebben altijd een bakje geitenkaas pareltjes in onze koelkast staan, want we gebruiken het regelmatig in onze gerechten. En tijdens het koken snoepen we er stiekem van.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 ml koude (kippen)bouillon
- 1 komkommer
- 2 st. lente ui
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- 100 gr Bettine geitenkaas pareltjes
- 125 gr Griekse yoghurt
- 2 takjes verse munt
- 4 takjes verse dille
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de komkommer en lente ui in grove stukken. Pel de knoflook. Verwijder de pit uit de avocado. Hak de blaadjes van de munt en de dille grof.
Doe de bouillon met de komkommer, lente ui, knoflook, avocado, Griekse yoghurt, de kruiden (houd iets achter ter garnering) en het sap van een limoen in de blender. Meng dit tot een egale massa. Breng de komkommersoep op smaak met peper en zout.
Garneer de koude soep met de geitenkaas pareltjes en de resterende kruiden.
Dit bericht is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in