pompoenquiche met feta

Pompoenquiche met feta

Deze pompoenquiche met feta is echt te gek! En helemaal niet ingewikkeld om te maken. Echt een Fresh & Easy receptje dus. Perfect voor een winterse woensdag in januari. Het is geen standaardrecept want ik maak gebruik van de warme smaken uit het Midden Oosten. De pompoen heb ik geroosterd in de oven met za’atar en sumak. Deze beide kruiden kan je vinden bij de Turkse supermarkt, maar ook in sommige supermarkten. Kan je het nou niet vinden, dan is het ook lekker om oregano te gebruiken. Verder houd ik de quiche redelijk licht (het is tenslotte januari, de maand waarin iedereen het wat rustiger aandoet) en maak ik de vulling met kwark. Dat is niet alleen slanker dan slagroom maar geeft ook een frisse smaak aan de pompoentaart.

Het voordeel van deze pompoenquiche is dat je deze zowel warm als koud kunt eten. Je kunt het ook prima een avondje van tevoren maken. Kom je laat thuis uit je werk?, dan hoef je hem enkel nog even op te warmen in de oven. En heb je een stukje over, dan is dit lekker in de lunchtrommel mee naar je werk. En een hartige taart is ook altijd leuk om te serveren als je een feestje geeft of een fijne lunch. En juist door die veelzijdigheid blijf ik fan van hartige taarten en quiches. Kijk hier voor nog meer lekkere quiche recepten. pompoenquiche met feta

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr (fles)pompoen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
4 eieren
200 gr kwark
100 gr feta
1 grote lap vers bladerdeeg
1 tl za’atar
1 tl sumak
Klein handje verse peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
Quichevorm 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Schil de (fles)pompoen en snijd deze in stukken van max. 1 cm dik. Ik vind zelf een flespompoen het fijnst omdat deze wat zachter en daardoor beter verwerkbaar is.

Pel de rode uien en snijd deze in parten. Leg dit samen met de pompoen op een bakplaatje. Hak de knoflook grof en meng dit samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak en de za’atar door de pompoen en uien.

Rooster de groentes in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Verhoog de oven temperatuur naar 200 graden.

Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg. Je kunt uiteraard ook bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, dan heb je aan 6 plakjes voldoende. Prik gaatjes in de bodem.

Verdeel de geroosterde pompoen over het bladerdeeg.

Klop in een kom de eieren met de kwark en wat peper en zout luchtig. Giet dit mengsel op de pompoen.

Verkruimel de feta over de pompoenquiche.

Hak wat peterselie grof en verdeel dit over de hartige taart.

Bak de pompoenquiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Serveer met een lekkere frisse salade.

pompoenquiche met feta geroosterde pompoen pompoenquiche met feta

BewarenBewaren

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (83 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Bladerdeeg Pompoen Franse recepten Notenvrije recepten Kerst Pasen Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in