fbpx
Menu

Easy: Pompoenquiche met feta

Deze pompoenquiche met feta is echt te gek! En helemaal niet ingewikkeld om te maken. Echt een Fresh & Easy receptje dus. Perfect voor een winterse woensdag in januari. Het is geen standaardrecept want ik maak gebruik van de warme smaken uit het Midden Oosten. De pompoen heb ik geroosterd in de oven met za’atar en sumak. Deze beide kruiden kan je vinden bij de Turkse supermarkt, maar ook in sommige supermarkten. Kan je het nou niet vinden, dan is het ook lekker om oregano te gebruiken. Verder houd ik de quiche redelijk licht (het is tenslotte januari, de maand waarin iedereen het wat rustiger aandoet) en maak ik de vulling met kwark. Dat is niet alleen slanker dan slagroom maar geeft ook een frisse smaak aan de pompoentaart.

Wil je wekelijks onze recepten in je mailbox ontvangen? Meld je hier dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Het voordeel van deze pompoenquiche is dat je deze zowel warm als koud kunt eten. Je kunt het ook prima een avondje van tevoren maken. Kom je laat thuis uit je werk?, dan hoef je hem enkel nog even op te warmen in de oven. En heb je een stukje over, dan is dit lekker in de lunchtrommel mee naar je werk. En een hartige taart is ook altijd leuk om te serveren als je een feestje geeft of een fijne lunch. En juist door die veelzijdigheid blijf ik fan van hartige taarten en quiches. Volgens mij gaan ze echt al jaren mee, maar ik ben ze voorlopig nog lang niet zat. Wat is jouw favo combi in een quiche? Laat het vooral weten in de comments, vind ik leuk.

pompoenquiche met feta

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr (fles)pompoen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
4 eieren
200 gr kwark
100 gr feta
1 grote lap vers bladerdeeg
1 tl za’atar
1 tl sumak
Klein handje verse peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
Quichevorm 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Schil de (fles)pompoen en snijd deze in stukken van max. 1 cm dik. Ik vind zelf een flespompoen het fijnst omdat deze wat zachter en daardoor beter verwerkbaar is.

Pel de rode uien en snijd deze in parten. Leg dit samen met de pompoen op een bakplaatje. Hak de knoflook grof en meng dit samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak en de za’atar door de pompoen en uien.

Rooster de groentes in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Verhoog de oven temperatuur naar 200 graden.

Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg. Je kunt uiteraard ook bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, dan heb je aan 6 plakjes voldoende. Prik gaatjes in de bodem.

Verdeel de geroosterde pompoen over het bladerdeeg.

Klop in een kom de eieren met de kwark en wat peper en zout luchtig. Giet dit mengsel op de pompoen.

Verkruimel de feta over de pompoenquiche.

Hak wat peterselie grof en verdeel dit over de hartige taart.

Bak de pompoenquiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Serveer met een lekkere frisse salade.

pompoenquiche met feta geroosterde pompoen pompoenquiche met feta

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

BewarenBewaren

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • Rene van Leersum
    23 september 2019 om 16:35

    Voor de 1e keer gemaakt ! Heel lekker en goed gelukt , alleen de quiche vorm goed invetten en met bloem bestrooien , daar ik hem niet heel eruit krijg helaas. Za'Atar is trouwens een samenstelling van Oregano, Peper, Sumak,Thijm, Olivenoil, Koriander en zout staat er op mijn pakje ! Schil van de pompoen is ook gewoon eetbaar .Thanx Pauline

    Beantwoorden
  • joyce
    17 december 2018 om 18:07

    hij staat in de oven! met nog wat extra spinazie die op moest!:))

    Beantwoorden
  • Annika
    18 december 2018 om 10:58

    Top, eet smakelijk!

    Beantwoorden
  • Ineke
    6 februari 2018 om 20:56

    Heel lekker! Ik had nu bladerdeeg van de Turkse toko, wat minder vet en knapperig als filodeeg!

    Beantwoorden
  • Ulrike
    26 januari 2018 om 20:33

    Hallo Pauline, Leuk recept! Welke (standaard) kruiden kun je nog meer gebruiken? Groetjes

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 januari 2018 om 16:42

    Met oregano is het ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • Tessa
    26 januari 2018 om 14:24

    Echt heerlijk! De andere helft ingevroren voor een andere keer. Ik heb geen quichevorm dus dan maar een taartvorm gebruikt 😉

    Beantwoorden
  • Marije
    26 januari 2018 om 12:04

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ga ik volgende week proberen :) Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Marjoke Wessels
    25 januari 2018 om 08:35

    De 500 gram pompoen is neem ik aan gewogen met schil. Weet je hoeveel je er ongeveer van overhoudt? Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen. Groet, Marjoke.

    Beantwoorden
  • Mariëlle
    25 januari 2018 om 03:34

    Kan dit ook met geitenkaas ipv feta?

    Beantwoorden
  • Jacqueline
    24 januari 2018 om 21:13

    Was heerlijk! Vraag me alleen af hoe je het goed (=heel) uit de vorm krijgt. Nog tips?

    Beantwoorden
  • Danielle
    24 januari 2018 om 14:18

    Ziet er lekker uit! ik eet alleen geen eieren en vind het altijd zo jammer om hartige taarten en quiches te zien met een eiermengsel. Is deze quiche ook te maken met alleen kwark?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 januari 2018 om 14:26

    Ik heb eerlijk gezegd geen ervaring met quiches zonder eieren. Volgens mij heb je ze echt nodig om het kwarkmengsel te laten stollen. Ik zou dan eerder een hartige taart maken, zonder dit mengsel. Is alsnog lekker. Of je maakt er een plaattaart van.

    Beantwoorden
  • Silvia
    24 januari 2018 om 10:53

    Hoi! Ik heb nog wel Baharat als specerij staan. Zou ik dat ook kunnen gebruiken ipv za'atar en sumak? De rest heb ik namelijk al in huis.....

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 januari 2018 om 14:27

    Dat is wel iets anders, maar alsnog heel lekker dus ik zou het gewoon gebruiken.

    Beantwoorden
  • Maria Joosten
    24 januari 2018 om 07:53

    Kan deze quiche ook worden ingevroren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 januari 2018 om 14:27

    Yes dat kan wel.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen