Pompoenquiche met feta
Deze pompoenquiche met feta is echt te gek! En helemaal niet ingewikkeld om te maken. Echt een Fresh & Easy receptje dus. Perfect voor een winterse woensdag in januari. Het is geen standaardrecept want ik maak gebruik van de warme smaken uit het Midden Oosten. De pompoen heb ik geroosterd in de oven met za’atar en sumak. Deze beide kruiden kan je vinden bij de Turkse supermarkt, maar ook in sommige supermarkten. Kan je het nou niet vinden, dan is het ook lekker om oregano te gebruiken. Verder houd ik de quiche redelijk licht (het is tenslotte januari, de maand waarin iedereen het wat rustiger aandoet) en maak ik de vulling met kwark. Dat is niet alleen slanker dan slagroom maar geeft ook een frisse smaak aan de pompoentaart.
Het voordeel van deze pompoenquiche is dat je deze zowel warm als koud kunt eten. Je kunt het ook prima een avondje van tevoren maken. Kom je laat thuis uit je werk?, dan hoef je hem enkel nog even op te warmen in de oven. En heb je een stukje over, dan is dit lekker in de lunchtrommel mee naar je werk. En een hartige taart is ook altijd leuk om te serveren als je een feestje geeft of een fijne lunch. En juist door die veelzijdigheid blijf ik fan van hartige taarten en quiches. Kijk hier voor nog meer lekkere quiche recepten.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr (fles)pompoen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
4 eieren
200 gr kwark
100 gr feta
1 grote lap vers bladerdeeg
1 tl za’atar
1 tl sumak
Klein handje verse peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Materialen
Quichevorm 23 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Schil de (fles)pompoen en snijd deze in stukken van max. 1 cm dik. Ik vind zelf een flespompoen het fijnst omdat deze wat zachter en daardoor beter verwerkbaar is.
Pel de rode uien en snijd deze in parten. Leg dit samen met de pompoen op een bakplaatje. Hak de knoflook grof en meng dit samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak en de za’atar door de pompoen en uien.
Rooster de groentes in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Verhoog de oven temperatuur naar 200 graden.
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg. Je kunt uiteraard ook bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, dan heb je aan 6 plakjes voldoende. Prik gaatjes in de bodem.
Verdeel de geroosterde pompoen over het bladerdeeg.
Klop in een kom de eieren met de kwark en wat peper en zout luchtig. Giet dit mengsel op de pompoen.
Verkruimel de feta over de pompoenquiche.
Hak wat peterselie grof en verdeel dit over de hartige taart.
Bak de pompoenquiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met een lekkere frisse salade.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in