Menu

Rode kool salade met sinaasappel

Back to normal. Ik vind het altijd wel weer fijn, ik hou van de feestdagen, maar vind het op den duur ook wel weer welletjes geweest. Na de vele toastjes, hapjes, kaasjes en worstjes heb ik dan alleen maar zin in groente, veel groente en vooral licht eten. Ik maakte een lekkere winterse rode kool salade met sinaasappel en geitenkaas. So good!

Als ik het over zou doen, zou ik de rode kool met de mandoline snijden, dan wordt hij net even wat fijner van structuur. Of je koopt gewoon voorgesneden rode kool, dat is nog makkelijker. Deze hoeveelheid is voor 2 personen een hoofdgerecht, serveer er dan wat brood bij. Wil je het als bijgerecht serveren, dan is het voldoende voor 4.

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen
1/2 rode kool
2 sinaasappelen
1 rode ui
50 gr zachte geitenkaas
3 el olie
1 tl mosterd
1 tl honing
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de rode kool in flinterdunne repen met de mandoline en doe het in een schaal.

Pel de ui en snij deze in halve ringen, meng dit met de rode kool.

Snij de boven en de onderkant van de sinaasappelen af. Snij nu van boven naar beneden met een mes, de schil er af. Hou de sinaasappelen boven een kommetje en snij de partjes tussen de vliezen uit. Het sap vang je op in de kom. Knijp de vliezen uit en verdeel de partjes sinaasappel over de rode kool.

Voeg de olijfolie, de mosterd en de honing bij het sinaasappelsap en meng het even door elkaar. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout en giet dit over de rode kool.

Verkruimel tot slot de geitenkaas over de rode koolsalade.

rode kool salade

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Femke
    23 januari 2018 om 16:46

    Heerlijk en zo klaar. Geen lang vooruit geplande rode koolsalade, gewoon lekker meteen eten. Dank je wel Pauline, weer een winner.

  • Joyce van Dun
    28 december 2015 om 17:58

    Heerlijk! Dankje!

  • Paul
    1 april 2015 om 10:00

    Gisteren gemaakt: heerlijk vonden we allemaal. Blijfertje;-)

  • Pauline
    14 januari 2014 om 10:49

    Een mandoline is een keukenapparaat, geen ingrediënt. Met dit apparaat kan je groentes in hele dunne plakjes snijden.

  • Denise
    13 januari 2014 om 23:18

    Ik ga t zeker proberen. Mis alleen de mandoline in het ingredientenlijstje. En ik snap de zin: ik zou de rode kool met de mandoline snijden niet helemaal...

  • Floortje
    9 januari 2014 om 07:39

    Wat n lekkere salade! Had nooit verwacht dat ik rauwe rode kool lekker zou vinden. Deze komt vaker op tafel

  • Pauline
    5 januari 2014 om 11:20

    Oh dat is ook heerlijk!

  • Sabrina
    4 januari 2014 om 19:59

    hij is erg lekker!! Omdat mijn man niet van geitenkaas houdt heb ik hem met feta gemaakt.

  • Pauline
    3 januari 2014 om 17:52

    Dank je wel Simone. Ik zag het al voorbij komen dat je weer bezig bent. Zet hem op he ;)

  • Simone
    3 januari 2014 om 08:27

    Ja echt he... Na al dat zoete spul en ander eten, vooral veel eten, ben ik er wel even klaar mee... En omdat we net zijn begonnen met een nieuwe whole30 komt jouw kookboek goed van pas nu... :) heel gelukkig nieuwjaar Pauline en succes met verhuizen!

  • LNNK
    2 januari 2014 om 17:06

    Ik heb nooit zo van rauwe rode kool gehouden, maar het ziet er zo wel heel erg lekker uit. Misschien toch maar eens gaan proberen.

  • MySimplySpecial
    2 januari 2014 om 15:21

    Mooie kleuren zo bij elkaar!

  • Linda
    2 januari 2014 om 10:40

    MMMM ziet er heerlijk uit en ik heb toevallig vandaag mijn Odin groentetas en er zit rodekool in dit ga ik zeker proberen..

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.