Menu

Weekendbites: 3 x Affogato + WIN

Sponsored. Vroeger verliet ik een restaurant nooit zonder een toetje in mijn maag. Ik was dan ook hevig verontwaardigd en lichtelijk teleurgesteld als mijn tafelgenoten niet met mij meededen. Tegenwoordig sla ik steeds vaker het dessert over. Tenzij er affogato op het menu staat, daar heb ik altijd ruimte voor. Affogato is een dessert bestaande uit mijn 2 favoriete ingrediënten, namelijk koffie en ijs. Yes! De hete espresso giet je over het koude ijs en wat je dan krijgt is een heerlijke romige combi van warm en koud. De koffie wordt wat milder van smaak door het vanille ijs en ik vind het heerlijk.

espresso van l'or

Vandaag heb ik 3 variaties hierop bedacht. Natuurlijk deel ik de classic met espresso en vanille ijs. Ik gebruik daarvoor de cups van L’OR espresso (#lorisgoud). Het assortiment is vernieuwd en de koffiecupjes zijn gewoon te koop in de supermarkt (en in de webshop www.lorespresso.com). Dat is handig. Want zo heb je altijd goede koffie binnen handbereik. De cups zijn geschikt voor ieder Nespresso™* apparaat.  Er zijn 13 verschillende smaken (waarvan 9 espresso’s), van de meest krachtige Ristretto tot de uitgesproken Onyx. Voor diegene die wat minder van een sterk kopje koffie houden zijn er 4 verschillende lungo’s. Wat letterlijk betekent, meer water toegevoegd. En fijn voor alle zwangeren en mensen die niet zo goed tegen cafeïne kunnen is er ook een decaffeinato. Kenmerkend is het intense aroma en de fijne crèmelaag.

espresso van l'or

Mijn ultieme koffiemoment
Ik houd zelf van krachtige, donkere koffie, het liefst met een chocolade ondertoon. De fruitige varianten, zijn vaak wat zuurder en die vind ik minder lekker. Mijn favo’s zijn de Supremo, de Oro Sublime en de Onyx. Mijn eerste kopje op de dag vind ik nog altijd lekkerst. Ik begin de dag altijd met een lungo in bed. Even lekker rustig wakker worden terwijl ik mijn social media check. Toen ik net zwanger was, had ik ineens geen zin meer in koffie (en daardoor wist ik meteen dat het raak was). Gelukkig is dat nu weer terug. Wel drink ik nu veel minder koffie en wissel ik het af met cafeïne vrije koffie. Mijn andere ultieme moment is na het eten. Dan drink ik meestal een espresso.

3 variaties
Naast de classic affogato (die overigens nog lekkerder wordt met een scheutje Licor 43) maakte ik nog 2 variaties. Een affogato moccha, waarbij ik als basis chocolade ijs gebruik. Chocola en koffie zijn echt heerlijk samen, dus deze combi is meant to be. Voor een volwassen versie voeg ik nog een scheutje Tia Maria toe. De laatste variant is iets meer gedurfd. Ik maakte een salted caramel affogato, met gezouten karamel ijs, espresso en een scheutje Amaretto. Wauw. Wat een fijne combi samen. Ik ben wel benieuwd wat je ervan vindt. Kende je de affogato al en welke lijkt jou het lekkerste?

affogato - espresso met ijs

Affogato Classic
Doe een bolletje vanille ijs in een glas. Schenk hier een vers gezette espresso op. Serveer meteen. Ik gebruikte in dit recept de Onyx. Een lekkere pittige espresso, dat goed past bij het romige vanille ijs.

affogato - espresso met ijs

Affogato Mochha
Doe een bolletje chocolade ijs in een glas. Voeg een scheutje Tia Maria op. Schenk hier een vers gezette espresso op. In dit recept heb ik Supremo gebruikt, omdat deze tinten van chocolade bevat. Maak de affogato af met wat geraspte pure chocolade. Dit is toch wel mijn nieuwe favoriet.

affogato - espresso met ijs

Affogato Caramel
Doe een bolletje salted caramel ijs in een glas. Voeg naar wens een scheutje Amaretto toe.  Schenk hier een hete espresso op. Ik koos voor de Oro Sublime omdat deze aroma’s van caramel bevat. Serveer meteen.

affogato - espresso met ijs
WIN
Ik mag van L’OR 5 x een uitgebreid koffiepakket ​t.w.v. €25,​- verloten. Ben jij net zo’n coffeelover als ik? Vertel mij dan in de comments wat jouw ​ultieme​ koffiemomentje is en maak kans op dit pakket.

De winactie loopt t/m 28 juni en de winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees hier mijn disclaimer.

*Merk van een derde partij die niet verbonden is met JACOBS DOUWE EGBERTS

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

113 reacties

 • Dieuwke
  28 februari 2018 om 13:36

  In Haarlem bij In t Goede Uur staat dit op de dessert kaart! Daar noemen ze het: Uncle Charles Coffee En dat is echt onze favoriet! (ook omdat er na zoveel kaas geen heel dessert meer bij past.

 • Anne Zondag
  29 juni 2017 om 14:26

  Half 11 s- ochtends , mijn zoontje van 2 wil een koekje..deze krijgt hij altijd als ik koffie ga drinken. Zo gezellig samen aan de koffie.

 • Fran
  29 juni 2017 om 13:32

  Mijn ultieme koffiemoment is dat ik mijn eerste koffie zet en dan naar het wiegje loop van mijn zoontje en hij vervolgens vrolijk begint de spartelen in zijn puckababy als hij mij ziet. Ultiem geluk! Samen gaan we dan op de bank zitten en terwijl ik mijn cappuccino drink, kletsen we gezellig (nouja ik klets, hij maakt geluidjes ?).

 • Sanne de Jong
  29 juni 2017 om 12:24

  Heerlijk 's avonds op de bank met m'n lief als de kindjes op bed liggen! Of 's morgens in de vensterbank in het vroegen ochtendlicht genieten van een latte!

 • B GORIS
  29 juni 2017 om 10:40

  OH dank je!!!!! Waren vh weekend uit eten en toen had ik idd geen plek meer voor een toetje, maar alleen koffie vond ik zo schraal. Dit is IDEAAL!!!!

 • Angelique Hotterbeekx-Pardoen
  29 juni 2017 om 08:07

  Hmm mijn lekkerste koffiemoment: in het weekend, het gevoel van niets moeten... Ik kruip op de bank of op het balkon en geniet alleen al van de diverse geuren in de koffie. Ik laat hem een beetje afkoelen, doe mijn ogen dicht en probeer alle smaken in me op te nemen. Puur genieten! Ik ben dan ook erg benieuwd naar de smaken van d' lor.

 • Floortje de Feiter
  28 juni 2017 om 23:21

  Mijn ultieme koffiemoment is s'ochtends als ik net thuis ben na het sporten. Heerlijk om dan even bij te komen met een lekkere cappuccino, en al helemaal als ik die dag vrij ben! :)

 • Carin van den Heuvel
  28 juni 2017 om 20:51

  Wauw, dit moet ik zeker onthouden! Mijn ultieme koffie momentje is wanneer mijn vriend mij smiddags vraagt of ik ook zin heb ik een cappuccino. Heerlijk en heel lief! Of na het eten met een scheutje Baileys (of 1 van de andere likeuren die in de kast staat)

 • Angelique Harks
  28 juni 2017 om 19:49

  Mijn ultieme koffiemomentje is in t weekend samen met mijn lief in de serre of buiten in het zonnetje genieten van ons 11 uur koffietje. Dat momentje pakken we in weekend en tijdens vakanties waar we ook zijn.

 • Yvonne
  28 juni 2017 om 19:46

  Mijn favoriete koffiemomentje is om 9.30 in de tuin wanneer het zonnetje voor het eerst die dag in de tuin schijnt. Ik heb dan net de kids naar school gebracht en kan dan zo genieten van de rust en combinatie met een heerlijke cappuccino.

 • Danielle van dijke
  28 juni 2017 om 19:17

  Sinds onze dochter is geboren is mijn koffiemoment echt wel om 10:00 uur in de ochtend als ze net weer een dutje gaat doen en dan even op de bank met een heerlijke cappuccino!

 • Linn
  28 juni 2017 om 18:35

  Oe.. op een vrije dag in bed.. niet de lekkerste, maar wel de fijnste!

 • Annebel Moolhuijsen
  28 juni 2017 om 18:06

  Mijn favo kopje koffie van de dag blijft toch de eerste: er is geen enkele die deze overtreft (zelfs niet, wanneer ik 's avonds al mijn ochtendkoffie ga drinken, omdat ik simpelweg niet meer kan wachten). Ik gebruik sinds kort de l'or cupjes en ze zijn echt zalig. 'S ochtends zet ik een lungo met een beetje sojamelk en ga ik met mijn voetjes uit het raam naar buiten kijken. Heerlijk wakker worden! Toe aan nieuwe inspo dus winactie is van harte welkom, hihi.

 • Ayla
  28 juni 2017 om 17:38

  Mijn ultieme koffie moment was het moment dat zwarte koffie me eíndelijk echt ging smaken. Ik kan niet tegen gewone melk, dus ben 'cold turkey' van cappuccino naar alleen koffie gegaan. Het duurde een aantal weken maar nu wil ik niets anders meer dan een dubbele espresso, vooral na een héérlijk etentje lekker in het nazonnetje!

 • Aurelle
  28 juni 2017 om 16:37

  Mijn ultimieme koffie momentje is wanneer is het intetnet zit af te speuren naar de lekkerste recepten voor die week! P.s jouw recpeten zitten daar heel vaak tussen!

 • Janet Veenstra
  28 juni 2017 om 16:23

  Zondagochtend rond een uurtje of tien, wanneer ik wakker word naast mijn lief en we samen uitgebreid kunnen ontbijten op bed met steevast een kopje koffie. Heerlijk wakker worden! Dat compenseert weer voor de overige dagen wanneer ik noodgedwongen aan automaatkoffie zit op mijn werk... In ben erg benieuwd naar de koffie van L'Or! Ongetwijfeld ook beter voor je Nespresso apparaat dan de plastic capsules.

 • Kimm Henricks
  28 juni 2017 om 16:03

  Rond een uurtje of 10-11 als de vieze ziekenhuiskoffie lekker is gemaakt door een ervaren verpleegkundige (de ene kan het beter dan de ander) met warme opgeklopte melk uit de magnetron!! Intens genieten altijd :)

 • Jolina van Meel
  28 juni 2017 om 15:44

  Mijn favoriete koffiemoment is een tijdens heerlijke lange zomeravond, nadat wij met vrienden heeelijk in de tuin hebben gegeten, met het ondergaande zonnetje op de achtergrond na het eten nog een heerlijke kop koffie (met iets lekkers ernaast natuurlijk;) lekker weer, lekker eten, lieve vrienden en heerlijke koffie op dat moment bevind ik me op het fijnste plekje op aarde!

 • Desiree Wille
  28 juni 2017 om 15:43

  Mijn ultieme koffie momentje, is wakker worden, naar buiten lopen, de stralen van de Balinese zon ontvangen, gaan zitten en genieten samen met mijn koffie!! Helaas is Balinese koffie niet zo heel lekker en sterk als de Nederlandse. Dus zou heel graag een koffie machine met cupjes hiermee naar toe brengen. :)

 • Silla Bosman
  28 juni 2017 om 15:39

  Heerlijk savonds op de bank met mij vriend na een drukke werkdag. Met een lekker chocolade koekje om mee te doppen. Samen de dag bespreken. Dit doen we nog maar een aantal maanden zo want mijn vriend heeft mij koffie leren drinken! Wat heb ik al die jaren gemist en moet nog zoveel inhalen en koffiesoorten proeven! Maar wat geniet ik intens van ons momentje samen met koffie. Liefs Silla

 • Alexandra Honings
  28 juni 2017 om 15:33

  Mijn ultieme koffiemoment had ik vorig jaar in Montenegro. We huurden een appartement aan zee bij een superlief omaatje. Niet luxe, gewoon schoon en netjes. Meer niet. Maar... Oma maakte er een geweldig verblijf van! We kregen overheerlijke mosselen, ze kwam met lokaal eten aan. En we huurden alleen het appartement, voor 3x niets ook nog... Geen all inclusive ofzo. En de koffie? Dat was dus jouw ijskoffie! Al was het dan niet van jouw aangezien we in Montenegro waren haha Nog nooit zoiets lekkers geproefd! Lagen wij lekker aan zee, riep ze ons en had ze deze overheerlijke koffie gemaakt. Een vakantie en een koffie om nooit te vergeten. We gaan ook zeker nog eens terug!

 • Saskia van Vliet
  28 juni 2017 om 15:29

  Wat ik echt zo heerlijk vind om te doen is uiteten gaan met vriendinnen. Mijn ultieme koffie moment is dan ook om na het heerlijke etentje een koffie te drinken en nog even lekker na te tafelen.

 • Martine van gurp
  28 juni 2017 om 15:25

  Wat een super winactie: mijn ultieme geniet- en koffiemomentje is het eerste kopje koffie 's morgens vroeg als de 2 kleine meiden nog in bed liggen... even in alle rust de dag alleen opstarten voordat de drukte begint, heerlijk!!

 • Internetty
  27 juni 2017 om 16:46

  Ultieme koffie genietmoment, onder de veranda wachten tot mijn man met de fiets terugkomt van zijn werk en samen de dagdoorspreken onder het genot van een warm bakkie of met mooi weer een ijs koffie. Pas daarna kijken wat we gaan eten ;-)

 • Katrijn Ingels
  27 juni 2017 om 11:37

  Mijn ultieme koffie- en zenmoment! In het weekend op het opstaan zonder wekker, en vervolgens een koffietje met de krant in mijn pyjama!

 • Margo
  27 juni 2017 om 06:49

  In 2001 heb ik voor het eerst affogato gedronken tijdens onze reis door Australia! Heerlijk vond ik het. Ik drink niet vaak een affogato, maar als ik er een keer één drink denk ik telkens terug aan dat heerlijke land.

 • An Tielemans
  27 juni 2017 om 06:43

  Dussss ik moest natuurlijk hier reageren! Waarschijnlijk had ik toen ik de reactie schreef op instagram nog geen koffietje gedronken! ?☕️ Ik had in het begin van mijn zwangerschap ook absoluut geen trek in koffie!!! De geur die ik anders zo zalig vind maakte me zooo misselijk. Gelukkig is alles goed gekomen en ben ik nog een even grote adict als voordien. Mijn favoriete moment is Smorgens samen met mijn dochter op bed. Zij aan de fles en ik aan het kopje! ?☕️???

 • Maud Gelissen
  26 juni 2017 om 17:27

  Bij het woord koffie wil ik alweer een bakkie!! Ben echt een junky, mijn omgeving moet er altijd om lachen, zwart sterk heet en vaak! Maar los de 10 koppen die ik makkelijk haal op een dag is er een favoriet! De laatste... deze is meestal na een dag werken, in mijn kapperszaak of thuis, werk is er altijd, eten gekookt, de helft van de week ook voor de kids van mijn lief, en dan kom ik meestal nog niet stop, maar dan, dan naderd 21.30 op de klok en word ik rustig( van koffie word je rustig hoor ik je denken) en kruip ik nog even weg ergens in huis of in de tuin, met mijn laatste kopje! Daar kan ik zo van genieten, ik denk aan de dag die dan nog eens aan me voorbij gaat aan de dag die nog komen gaat! Bewonder alle moois om mee heen en langzaam ben ik klaar voor een fijne nacht wetende dat er morgen vroeg weer als eerste een heerlijk kop koffie op me wacht!

 • Josien
  26 juni 2017 om 14:23

  Mijn favoriete koffie momentje? Met twee lieve stuiterende kleuters en een vrolijke baby in huis is vrijwel íeder bakje koffie mijn favoriete momentje! ? Maar het eerste kopje van de dag is zonder twijfel het allerlekkerste, even lekker wakker worden! Of nee wacht, het kopje koffie als ik de oudste twee naar school heb gebracht, eventjes relaxen voor ik aan de klussen in huis begin. Hm, nee toch het bakje koffie savonds, als alle kindjes in bed liggen.. Uhhh, ik kan niet kiezen! ??

 • Jorin
  26 juni 2017 om 10:25

  ' ochtends vroeg wakker worden met de geur van versgezette koffie bij het ontbijt is toch wel mijn ultieme koffiemoment. Nothing beats mijn yoghurt met muesli & versgezette koffie in de ochtend. Klaar voor een nieuwe dag!

 • Judith
  25 juni 2017 om 22:01

  Mijn favoriete koffie moment is op zondag ochtend, onder het genot van een kopje koffie met mijn moeder bellen. Ben zeer benieuwd naar deze koffie, tot nu toe gebruik ik alleen de 'echte' cups, andere merken vallen me toch tegen.

 • Jasmien
  25 juni 2017 om 21:41

  De zondagochtend buiten op het terras met de fluitende vogeltjes op de achtergrond :)

 • Wendy Bankers
  25 juni 2017 om 20:33

  s' Ochtends in bed met n beschuitje terwijl ik t journaal kijk. Heerlijk wakker worden!

 • Maaike291
  25 juni 2017 om 18:28

  Mijn favo koffiemoment heb ik op Instagram gezet! Een affogato ken ik niet, klinkt het proberen waard!

 • Ilse Blom
  25 juni 2017 om 16:40

  Mijn favo koffiemoment is toch wel in ze zomer op een mooie groene camping aan het water; lekker langzaan wakker worden en dan de mokka expres op het campinggaspitje en minutenlang luisteren tot het geruis overgaat in het borrelen en tot de heerlijke geur van koffie zich vermengd met de geur van de bomen en het nog wat natte gras. Inschenken; milde kaasjes uit de koelkast en dan heerkijk vers brood erbij. Ik kan daar eerlijk waar gewoon kippenvel van krijgen.

 • Anja Huizinga
  25 juni 2017 om 11:25

  Heel eerlijk ben ik geen koffielover maarrrr ik hou wel van gezelligheid en mensen over de vloer. Dus mijn ultieme koffiemoment is als vrienden lekker hebben gegeten van hetgeen ik gekookt heb en de flessen likeur op tafel komen met voor ieder een kopje koffie naar keuze. Dan geniet ik van de drukte, de gezelligheid en de liefde voor elkaar. Uiteraard zal mijn volgende etentje deze recepten als afsluiter hebben, hopelijk met het gewonnen pakket! ❤️

 • Soraya Davans
  25 juni 2017 om 10:32

  Mijn favoriete koffie moment: Ik kan er een heel mooi verhaal van maken, maar dat eerste kopje koffie, wanneer ik wakker aan het worden ben, is toch echt wel de lekkerste!

 • Lieneke
  25 juni 2017 om 09:22

  Mijn favoriete koffiemomenten zijn die ik deel met vriendinnen. Heerlijk om met elkaar even te bij te kletsen en te genieten van een goede kop koffie.

 • Esther van der Aa
  25 juni 2017 om 08:46

  Mijn ultieme koffiemoment is altijd thuis bij mijn ouders, lekker met zijn alle lekkere (!) koffie drinken in de tuin. Een van de redenen voor een student om af en toe de thuisbasis weer eens op te zoeken!

 • Stefanie van Stralen
  24 juni 2017 om 23:09

  Mijn ultieme koffiemoment is in de ochtend wanneer onze dochter van 11 maanden even een klein slaapje doet en mama even kan genieten van een "warme" kop koffie! Als mama zijnde ben ik koffie meer gaan waarderen en geniet ik er enorm van. Ik zou heel graag dit koffiepakket willen winnen, over een aantal maanden zal je begrijpen waarom ;-), fijne zwangerschap!

 • Klaske Folbert
  24 juni 2017 om 23:03

  Het koffiemoment bij uitstek is morgens om rond half tien liefst met mijn man en dan sterke koffie met warme opgeklopte melk.

 • Sandra
  24 juni 2017 om 22:58

  Mijn ultieme koffie moment is rond 10.00 uur in de ochtend; tijd om de krant te lezen, social media checken en dan die eerste slok koffie...... <3 <3

 • Tara
  24 juni 2017 om 21:30

  Wat een heerlijke winactie! Wij zijn allebei enorme koffiefanaten en ik kan er echt zo van genieten om in de loop van de ochtend een cappuccino te maken als zoonlief net op bed ligt voor zijn ochtenddutje. En als het nodig is, dan ook nog een bakkie in de middag. Zalig!

 • Karin hoekstra
  24 juni 2017 om 21:13

  Mijn ultieme koffiemomentje is op de zondagochtend. Aangezien ik om 10u spinningles geef ga ik lekker op tijd naar de sportschool en geniet ik eerst van een heerlijk bakkie koffie met de groep zodat ik in mijn les extra kan knallen. Dat is mijn ultieme koffiemoment en fijnste start voor me zondagochtend!

 • Eva spruyt
  24 juni 2017 om 20:55

  Ik ben ook echt een Coffeelover. Elke dag drink in een aantal kopjes, maar ook alle andere producten met koffiesmaak zijn mijn favoriet. Van chocolade met koffie tot mokkataart. Mijn favoriete koffiemomentje is als ik op een zondag bij mijn ouders ben en in de ochtend bij het ontbijt met Mn vader samen geniet van een lekkere kop koffie met opgeklopte melk.

 • Eveline0703
  24 juni 2017 om 20:12

  Mijn favoriete koffiemoment is 'smorgens na het ontbijt in mijn groene en bloeiende tuin in de ochtendzon. Een lekkere latte machiato of espresso erbij en ik heb een ultiem geluksmomentje??

 • Hanneke de Jonge
  24 juni 2017 om 19:57

  Doordeweeks is het ff snel een bakkie. Maar in het weekend lekker relaxed genieten van een L'OR Espresso is toch wel mijn favoriete koffiemoment☕?

 • Jilly
  24 juni 2017 om 19:06

  Sorry ik zit het nuhelemaal verkeerd te doen, deze mag verwijderd worden ?

 • Jilly
  24 juni 2017 om 19:05

  Mijn ultieme koffiemomentje is wanneer ik met mijn vriend geniet van een cappuccino of espresso macchiato in een goeie koffiezaak samen met ons dochtertje ?

 • Dominique (mommyworks)
  24 juni 2017 om 19:01

  Absoluut in de ochtend! Fris aangekleed en een make-upje op. Daarna een heerlijk kopje koffie en even genieten.. dan kan de dag echt beginnen!

 • Maaike
  24 juni 2017 om 18:37

  Als de kinderen naar school zijn, de tafel leeg is, de stofzuiger onder de tafel de hagelslag heeft weggehaald, de (vaat)wasmachine draait... Dan. Dan ga ik aan de eettafel zitten, lekker rustig in m'n eentje, met een kop koffie.

 • Marlies van Pelt
  24 juni 2017 om 16:54

  's Morgens. Mijn vriend en ik zetten zelfs de wekker er een half uurtje eerder voor. Even de dag samen beginnen met een cappuccino, de dag die voor ons ligt doornemen en de krant, voordat de hectiek van kinderen en werk losbarst!

 • Loes Ahles
  24 juni 2017 om 16:18

  Mijn ultieme koffie moment en in het weekend samen met mijn man. Hij met zijn eigen slow coffee creatie en ik met een cappuccino. Het allerliefst in het ochtendzonnetje op het terras van ons nieuwe huisje

 • Tessa Hagendijk
  24 juni 2017 om 15:28

  Mijn beste moment om koffie te drinken als ik na een hoop gehaast in de vroege ochtend aan kom op kantoor. Vooral als ik de eerste ben die er is. Zennnn ;-)

 • Esther Thomas
  24 juni 2017 om 14:43

  Favo koffiemoment.... als het meezit om 20.00 ?. De eerste vrije minuten nadat de dreumes slaapt en het ontplofte huis weer een b.e.e.t.j.e op orde is ?.

 • Wendy vd Kamp
  24 juni 2017 om 14:30

  Deze koffie / ijs recept lijkt mij zeker het proberen waard! Mijn favo koffie moment.. .lekker thuis, bij familie, op een terras. Ik kan ook echt genieten om in een koffie tentje te zitten en dan een perfecte cortado of cappuccino te krijgen ☕

 • Paula
  24 juni 2017 om 14:16

  De geluksmomentjes met koffie zijn simpel, 's ochtends voor werk om wakker te worden, of 's middags om volop concentratie te houden. Maar het geluksmoment die de kroon spant is het moment van samen zijn, op zaterdag met vriendinnen afspreken voor een kofietje of bij oma op visite om een kopje te drinken. Nu ik voor een half jaar niet in Nederland woon mis ik dat het meest. Maar aangezien ik over 30 dagen weer terug ben kan ik deze geluksmomenten weer met mijn familie en vrienden hebben.

 • Marliz
  24 juni 2017 om 12:48

  Lijkt me fantastisch om deze cups te winnen.. mijn favoriete koffiemomentje is in de ochtend, met heerlijk veel opgeklopte melk? In de zon! ☀️

 • Gwen de la Haye
  24 juni 2017 om 12:06

  Super fijn dat zij deze cupjes nu uitbrengen! Mijn ultieme koffie momentje is als ik 's ochtends op mijn week aan kom en een cappuccino maak met plantaardige melk.. heerlijk!

 • Gioia Kouthoofd
  24 juni 2017 om 12:03

  Als er koffie bij betrokken is, spreek ik altijd over een geluksmoment, bijvoorbeeld wanneer ik tussen 2 colleges door moet rennen naar het apparaat om met een dampend bekertje pleur het volgende college te kunnen volgen. Maar het ULTIME geluksmoment voor mij is toch wel op een snikhete zomerdag rond het 1600-uur inkakmoment samen met mama een stevige espresso met een stukje chilichocolade van Lindt erbij!

 • Joyce Dollenkamp
  24 juni 2017 om 12:01

  Mijn ultieme koffiemoment is nadat de wekker 's ochtends is afgegaan. Zonder koffie is er geen begin aan de dag!

 • Serena
  24 juni 2017 om 11:54

  Mijn ultieme koffiemoment is 's avonds na het eten met mijn vriend als we samen op de bank zitten en dan een heerlijk kopje koffie met een bonbon nemen, geluk kan dan ineens zo simpel zijn!

 • Jicke Kraaijenbrink
  24 juni 2017 om 11:36

  Oeeh wat een leuke actie! Ik wil wel een poging wagen :) Vroeger dronk ik nooit koffie, maar ik vond het altijd zo heerlijk ruiken dus wilde ik het gewoon leren drinken! Tegenwoordig is mijn ultieme koffiemomentje 's ochtends rond 10.00u bij mijn ouders thuis samen met mijn zussen. Daar staat een mooi apparaat van borreti en zo kunnen we onze eigen barista koffie maken! op het moment dat ik (of een van mijn zussen) koffie zet ruik je de heerlijke geur van de gemalen koffiebonen al:) heerlijk! Dan de volgende stap de melk perfect proberen te schuimen en dan een figuurtje maken. Het hartje lukt al gelukkig aardig, de andere firguurtjes zijn we nog aan het oefenen. Soms faalt het ook wel een beetje, haha! Verder drinken we onze koffie dan lekker buiten, als het weer dat toelaat. Anders lekker met ze alle in de keuken. Wat ons koffiemomentje ook wel uniek maakt, is dat mijn neefjes en nichtjes (de kinderen van mijn zussen) altijd graag meedrinken. Een likje van het lekkere schuim of het laatste slokje uit het kopje. De melk zit dan iig goed rondom de mondjes, maar zij genieten wel! Het fijne vind ik dat onze koffiemomentje altijd de gezamenlijke (familie)momentjes zijn. Koffie drink je niet alleen, koffie drink je samen :)

 • Maike ter Heerdt
  24 juni 2017 om 11:17

  Ik ben een echte koffiejunk en heb dus eigenlijk de hele dag door koffiemomentjes ?? De allerbeste zijn de momenten samen met familie en vrienden na een heerlijk feestmaal!

 • Rianne
  24 juni 2017 om 10:45

  Mijn ultieme koffie momentje is als ik in mijn voortuin zit te relaxen en ik mijn vader op zijn racefiets voorbij zie komen en hem met espresso en een ijsje kan verblijden! Even verkoeling en een powershot cafeïne en na 20 minuten springt die weer op ze fiets en weg is die! Heerlijk zo'n bliksembezoek van di papa!

 • Jaimyskitchen
  24 juni 2017 om 10:40

  Ooohhh Pauline die affogato lijkt me zó lekker! Als ik dit op de kaart zie ga ik het bestellen en ik ga je recept inzetten bij het volgende diner wat ik organiseer. Ik loopt te watertanden haha! Ook ik zou mezelf als een coffeelover bestempelen en ondanks ik elke ochtend geniet van een kopje uit de Nespresso, is mijn favo moment op zondagmiddag, gezellig met vriendinnen van een kopje koffie en een vers baksel. Goede gesprekken komen vanzelf :).

 • Yvet van Holsteijn
  24 juni 2017 om 10:40

  Nu net gesetteld in mn nieuwe huisje net eindelijk een goed en nieuw koffiezetapparaat. Ben nog een beetje zoekende naar de lekkerste koffie, Maar met dit pakket moet dat zeker lukken. Het fijnste koffiemomentje in toch de zaterdagochtend. De enige ochtend samen met mn vriend kunnen ontbijten met verse broodjes en een goede kop koffie! Love it...

 • Maryse Kipping
  24 juni 2017 om 10:39

  Jaaaa dit lijkt me zo leuk! Ik studeer food innovation en heb net een over les koffie gehad. Nu zit ik vol inspiratie en wil heel graag dingen experimenteren hiermee :-)

 • Lineke de Jong
  24 juni 2017 om 10:31

  Jaaaa ook een koffie lover hier! In de loop der jaren zijn de melk, suiker en zoetjes verbannen en drink ik nu échte koffie ;) Mijn ultieme koffie moment is om 10u samen de kinderen, zij wat anders uiteraard... Ik ben dan toe aan cafeïne en de kunst is om de koffie nog warm op te drinken!

 • Bianca Minderhud
  24 juni 2017 om 07:26

  Nu onze baby ietsje groter is (5 maandjes) sta ik net iets vroeger op zodat ik eerst een bakje koffie kan drinken voordat kleine Roy z'n flesje wil..! Genieten van de rust en het zwarte goud ❤️

 • Anita H.
  24 juni 2017 om 02:11

  Ik ben absoluut een groot coffeelover. Maximaal 4 koppen per dag overigens, dus ik kan wel maat houden. Ik wissel graag af qua smaken en voeg ook wel eens een ingredient toe, zoals vanille- of kaneelpoeder.

 • Marjolein Horsten
  23 juni 2017 om 22:26

  De hele dag door, maar het meeste geniet ik van een kopje koffie gezet door zoonlief van 16 als hij beneden komt om voor zichzelf wat drinken te pakken en dan aan mij vraagt of ik koffie lust ?

 • Carolien Muller
  23 juni 2017 om 18:01

  Mijn koffiemomentje is 's middags op een warme zomerdag in mijn pauze tussen het werken door even buiten zitten met een heerlijke zelfgemaakte ijskoffie. IJsblokjes, espresso'tje erop en lekker koud opgeklopte melk erbij en een scheutje honing, hmmm. Lekker even genieten buiten onder de parasol met een boek en dan weer terug aan het werk!

 • Buiske
  23 juni 2017 om 17:38

  Mijn favoriete koffiemomentje is als ik weer even heerlijk in het weekend bij papa en mama thuis ben! :) Koffie, iets lekkers en het liefste gezelschap, daar geniet ik het meest van!

 • Asmae T.
  23 juni 2017 om 17:35

  Mijn ultieme koffiemoment is als ik net terug ben van werk. Even een rustig koffiemomentje voor mezelf, net voor ik begin met koken. De geur van die cupjes die dan vrij komt is gewoon heerlijk ☕?

 • Manuela van Doorn
  23 juni 2017 om 17:33

  Mijn ultieme koffie moment komt een uur nadat ik mijn schildklier medicijnen genomen heb. Ik kijk met smacht uit naar het tijdstip dat ik lekker van mijn bakje koffie mag genieten! Tot een paar jaar geleden moest ik niks van koffie hebben totdat ik een latte macchiato voorgeschoteld kreeg en nu wil ik niks anders meer <3

 • Shevan
  23 juni 2017 om 17:27

  Mijn ultieme koffie momentje is altijd verwerkt in mijn vaste ochtend ritueel. Ik begin sochtends met een glas water en een vitamine D tablet, tussendoor zet ik thee water op voor mijn vaste kopjes groene thee net Cranberry waarna ik een glas tomatensap drink. Daarna begin ik aan het maken van mijn ontbijt (mijn favoriet: mijn variant op jouw havermoutpap met banaan en een eetlepel pindakaas met nootjes.). Ik eet rustig mijn ontbijtje op waarna ik begin aan het opschuimen en opwarmen van mijn melk voor in de koffie, daarna zet ik een espresso van de paarse nespresso cups waarna ik kan genieten van mijn heerlijke, vaste 2 kopjes espresso macchiato. Ik weet het, het is een heel ritueel haha mäar ik voel me er geweldig bii =)

 • Nicole
  23 juni 2017 om 17:09

  Mijn ultieme koffiemoment is vorige week in Suriname! Na 2 maanden dagelijks oploskoffie te hebben gedronken vonden mijn vriendin en ik per toeval een barretje waar ze echte vers gemalen espresso serveerden, het was een ultiem genietmoment!

 • Anouk
  23 juni 2017 om 16:32

  Mijn ultieme koffiemomentje is een heerlijke koffie als ik bij een koffietentje zit te werken. Liefst ergens buiten onder de bomen in de schaduw. Ik zou het liefst elke dag zo'n momentje hebben maar als student leef je toch meer op de uni van de automatenkoffie. Een "echte" koffie bij een fijn tentje is dan de ultieme luxe!

 • Anna Marleen van der Linde
  23 juni 2017 om 16:25

  Lastig kiezen wat nou écht m'n favo koffiemomentje is. Het kopje koffie dat m'n vriendje me op zaterdagochtend brengt terwijl ik nog in bed lig - uit zichzelf, op het juiste tijdstip en precies zoals ik 'm hebben wil. Of: wanneer na een lange dag m'n vriendje ein-de-lijk bij me is en - ook hier uit zichzelf - mij het perfecte kopje koffie brengt terwijl ik uitgeput op de bank zit. Oké, op de bank lig. #nukomikvastheelluiover #enjamijnvriendjeisechtheellief

 • Rik Bolt
  23 juni 2017 om 16:20

  Mijn favoriete koffiemoment was toch afgelopen week het tijdens het ontbijt in ons hotel op Sicilië. Echte Italiaanse koffie drinken terwijl je uitkijkt over de Middellandse zee. Beter wordt het niet.

 • Irma v H
  23 juni 2017 om 16:20

  Het fijnste koffiemomentje is als mijn vriend weer thuis is en ik bij het ontbijt een lekker vers kopje maak voor hem en hij het al smullend opdrinkt samen met een boterham speculoos crunchy! Dat is pas echt genieten! De 27ste is hij weer thuis.... kan ik hem na de 28ste verrassen met nieuwe koffie??? Fingers crosssed!

 • Yentl Vork
  23 juni 2017 om 15:10

  Nu ik in de laatste week van mijn masterscriptie ben aanbeland zijn de koffietjes in de avond het hardst nodig. De laatste loodjes wegen echt het zwaarst dus die extra uren op cafeïne zijn zeer welkom. Maar who am I kidding; het apparaat stroomt de hele dag door. Het is het enige legale middel was je als student kan gebruiken om wakker te blijven! :)

 • Roelina damkat
  23 juni 2017 om 14:33

  Mijn ultieme koffiemoment is op vrijdag rond 11:30. Als oudste zoon op school is , de twins op de peuterspeelzaal en ik na het sporten precies een kwartiertje niets hoef te doen. Dan lekker op de bank of buiten in de zon genieten van mijn kopje koffie . Die ik in rust en gewoon nog warm kan opdrinken !

 • Jacomijn
  23 juni 2017 om 14:17

  Het ziet er heerlijk en makkelijk uit. Mijn favoriete koffiemoment is wanneer het koud is en je ergens neerploft na een inspanning. Door de kou naar m'n werk fietsen, of na een middag shoppen in de winter. Iets lekkers hoort er dan wel bij:) in de zomer ook trouwens!!! Ik zou het pakket graag winnen om eens wat nieuws te proberen en de variëren qua smaken

 • Sophie
  23 juni 2017 om 14:10

  Dat lijkt me alle 3 heerlijke toetjes! Ik zou graag kans maken op het L"OR koffiepakket. Mijn ultieme koffiemomentje is een kopje koffie na het eten. Je wilt dan dat het diner nog niet afgelopen is en het is dan zo gezellig om nog lekker te blijven zitten en een beetje na te kletsen met een kopje koffie.

 • Saskia de Laat
  23 juni 2017 om 14:07

  Zondagochtend in bed met mijn man heerlijk loom wakker worden met een latte macchiato. En nog eentje ?. Nu t zo warm is drink ik ook heel graag een homemade ijskoffie om de werkdag mee te starten. Heerlijk.

 • Lize
  23 juni 2017 om 14:06

  's Ochtends rond 10 uur als het hele schema van ontbijten, de kleine aankleden, mezelf klaarmaken voor de dag achter de rug is! De kleine een bakje fruit en mama een Latte of cappuccino. Het liefst in de zon! Ultiem koffie, en relaxe, momentje!

 • Anna
  23 juni 2017 om 13:30

  Zondagochtenden samen met mijn vriend: Warme broodjes, gekookt eitje, vers fruit en, niet te missen, espresso. Beter gaat het niet worden!

 • Linda Reus
  23 juni 2017 om 13:29

  Als we de kinderen naar bed hebben gedaan drinken mijn man en ik samen nog een cappuccino en nemen de dag even door. Als er nog een zonnetje staat maakt dat het moment nog ultiemer!

 • Nadia De Vriendt
  23 juni 2017 om 12:40

  Mijn leukste koffiemoment is als mijn vriend mij 's ochtends wakker maakt door zo'n heerlijk dampende mok koffie onder mijn neus te houden. Gegarandeerd word ik goed gezind wakker :-D

 • Alice de Groot
  23 juni 2017 om 12:29

  Een bakkie in de morgen in de tuin met een zonnestraal en een pure bonbon met een glimlach van genot. Enjoy this little small coffee!

 • Elise
  23 juni 2017 om 12:27

  Mijn favo koffiemomentje is doordeweeks, rond een uurtje of tien. Ik werk vanuit huis en vaak houd ik rond dat tijdstip een korte pauze; even weg van de computer, een momentje voor mezelf met een lekker kopje koffie en een stukje fruit. Dé perfecte brandstof voor een productieve dag :)

 • Yvonne
  23 juni 2017 om 12:03

  Samen met een vriendin op een vrije dag! Lekker bijkletsen en echt de tijd nemen om van de koffie (met taart ?) te genieten ♡

 • Jolein
  23 juni 2017 om 11:35

  Als ik uit het werk kom! Na een drukke dag heerlijk even bijkomen met een latte machiato en een speculaasje. Echt genieten vind ik dat!

 • Janneke Toli
  23 juni 2017 om 11:27

  Mijn ultieme koffiemomentje is op mijn vrije woensdag & vrijdag, wanneer onze Livia van 1,5 jaar oud op bed ligt. ? Zodra zij slaapt en droomt over flesjes melk & rozijntjes, denk ik aan koffie&koek en loop de keuken in voor een druk op de knop van de koffiemachine...Mmm, die geur alleen al!!☺️ Samen met mijn kop koffie & wat lekkers, plof ik neer op de bank en lees een boek, schrijf een liedje of lees leuke artikelen (en recepten!) op internet☕️ Heerlijk zo'n genietmomentje; klein geluk, is groot geluk!?

 • Sandra van Gelder
  23 juni 2017 om 11:19

  Ik sta bijna elke doordeweekse dag om 6 uur 's ochtends op. Even knuffelen met mijn kat Muis en haar verzorgen en dan een kopje heerlijk espresso of ristretto met een stukje pure chocolade en een glas water en dan hop naar de sprotschool, heerlijk. En in het weekend een paar uurtjes later. Niet omdat ik dat wil maar gewoon omdat de sportschool later open is. Maar ik denk dat het wel eens een heerlijke afwisseling zal zij om bovenstaande koffiereceptjes 's ochtends uit te proberen!

 • Birgit
  23 juni 2017 om 11:18

  'S morgens een kop cappuccino (het liefst in bed). De rest van de dag espresso. Het allerliefst een café correto, een espresso met een scheutje sambucca. En dan natuurlijk het allerliefst in Italië ;)

 • Miriam Stikkelorum
  23 juni 2017 om 11:17

  Ik denk 11.30u. Ik ontbijt met thee, maar om 11.30u is het tijd voor koffie met iets lekkers. Even rust. Die ene kop mag wel speciaal zijn, een geniet momentje ☺

 • mieke emmen
  23 juni 2017 om 11:12

  Mijn koffiemomet deel ik 's mogrens met mijn leerlingen. Ik werk in het speciaal onderwijs en neem in de hectiek van alle dag bij binnenkomst een bakkie om op te starten (het liefst loop ik ook nog een kwartiertje op mijn sokken)... geen fantastische automatenkoffie, maar als ik achter mn bureau zit komen de leerlingen standaard een praatje maken en even bij mn bureau hangen(pubers hè). Een voorspelbare start van de dag, voor mij de kans om even contact te maken, aan de leerlingen te vragen hoe het met hen gaat, of ze lekker gewerkt hebben bij hun baantjes, hoe het thuis gaat. Zeker met de schoolverlaters die de komende weken weg gaan zijn praatjes tijdens de koffie momenten waardevolle herinneringen. Het gaat dus niet om de koffie, maar het momemt dat je zelf de rust hebt om even contact te maken met elkaar.

 • Lindsay Rooker
  23 juni 2017 om 11:11

  Mijn koffiemomentje is het eerste kopje koffie op werk. Voordat de drukte dan begint, nog even in mijn eigen wereldje van een kopje koffie genieten!

 • Anne
  23 juni 2017 om 11:11

  Mmm...koffie! Mijn favoriete koffiemomentje is mijn eerste cappuccino 's ochtends, daar kan ik echt naar uitkijken zodra ik wakker ben. Het liefst natuurlijk met iets lekkers erbij :-)

 • Mette Ekkel
  23 juni 2017 om 11:09

  Na een uitgebreid diner, waarna je compleet volgegeten bent, is een kop koffie het allerlekkerste wat er bestaat. Het zorgt dat alles weer een beetje zakt en je toch nog een plekje hebt voor een chocolaatje of iets anders lekkers erbij achteraf ♥

 • Marlous Holtes
  23 juni 2017 om 11:09

  Wanneer ik mijn peuter naar het kinderdagverblijf heb gebracht en de hond is uitgelaten, dat is het lekkerste moment van de dag voor een kop koffie! Even niets aan mijn hoofd, en moment van ultieme rust voordat de rest van de dag weer keihard doorgaat.

 • Els
  23 juni 2017 om 10:47

  Jaaa, kof-fie! De uitvinder hiervan verdiend echt een prijs voor het goed-doen van de mensheid;) Het lekkerste vind ik koffie in de ochtend, bij mijn ontbijt, als mijn apparaat dan die geur door het huis produceert, ben ik gelijk wakker. Maar het ultieme koffie gerelateerde moment is toch wel het open maken van de zak koffie bonen; eerst een half uur boven die zak staan ruiken voordat het de machine ingaat, zo lekker!

 • Jessie derks
  23 juni 2017 om 10:08

  Zelf drink ik geen koffie, dus ik heb mijn theemomenten ;). Maar mijn vriend drinkt graag koffie. Uiteraard 's morgens bij het ontbijt en 's avonds als de kinderen op bed liggen.

 • Karen Postma
  23 juni 2017 om 10:06

  ' Ochtends bij onze vijver in de zon, genietend van lekkere Latte Machiato en het uitzicht van de kleurige tuin.

 • Sharon Janssens
  23 juni 2017 om 09:36

  Dit ziet er zo lekker uit. En ik dacht dat ik alle desserts kende :). Ik associeer koffie nog altijd met mijn eerste grote reis naar Amerika met mijn vriend. Thuis koffie drinken is nog altijd gewoon pure gezelligheid.

 • Nicole
  23 juni 2017 om 09:21

  Ik doe mee voor mijn man. Zijn ultieme koffiemoment is 's avonds na het eten, Dan neemt hij graag een espresso en een glaasje Baileys chocolate. Tv aan en lekker ontspannen.

 • Fleur van Helmond
  23 juni 2017 om 09:19

  Mijn ultieme koffiemomentje? Als ik na een lange dag studeren in de universiteitsbibliotheek thuis kom en er een lekker sterk kopje koffie op mij zit te wachten. Naar dat ultieme genietmoment kijk ik elke keer weer uit!

 • Sophie Ottenhoff
  23 juni 2017 om 09:00

  Het ultieme moment is voor mijn na een lange surfsessie! Mijn lijf is dan op, koud en overal zit zout en zand. Een cappuccino met extra shot espresso is wat ik dan bestel en de beste remedy tegen de smaak van het zoute water. Love it!

 • Linda Verhart
  23 juni 2017 om 08:14

  Mijn ultieme koffiemoment is als ik s'morgens wakker word,de radio aanzet en heerlijk zit wakker te worden. Genieten van de rust en de smaak en geur van koffie.

 • Adrienne Nouwens
  23 juni 2017 om 07:13

  Afgelopen mei, thuis zittend op mijn terras in de zon zo rond 16.00 uur. Heel moe maar tevreden omdat ik net het laatste praktijkexamen van het schooljaar had afgenomen.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.