fbpx
Menu

Weekendbites: 3 x Affogato + WIN

Sponsored. Vroeger verliet ik een restaurant nooit zonder een toetje in mijn maag. Ik was dan ook hevig verontwaardigd en lichtelijk teleurgesteld als mijn tafelgenoten niet met mij meededen. Tegenwoordig sla ik steeds vaker het dessert over. Tenzij er affogato op het menu staat, daar heb ik altijd ruimte voor. Affogato is een dessert bestaande uit mijn 2 favoriete ingrediënten, namelijk koffie en ijs. Yes! De hete espresso giet je over het koude ijs en wat je dan krijgt is een heerlijke romige combi van warm en koud. De koffie wordt wat milder van smaak door het vanille ijs en ik vind het heerlijk.

espresso van l'or

Vandaag heb ik 3 variaties hierop bedacht. Natuurlijk deel ik de classic met espresso en vanille ijs. Ik gebruik daarvoor de cups van L’OR espresso (#lorisgoud). Het assortiment is vernieuwd en de koffiecupjes zijn gewoon te koop in de supermarkt (en in de webshop www.lorespresso.com). Dat is handig. Want zo heb je altijd goede koffie binnen handbereik. De cups zijn geschikt voor ieder Nespresso™* apparaat.  Er zijn 13 verschillende smaken (waarvan 9 espresso’s), van de meest krachtige Ristretto tot de uitgesproken Onyx. Voor diegene die wat minder van een sterk kopje koffie houden zijn er 4 verschillende lungo’s. Wat letterlijk betekent, meer water toegevoegd. En fijn voor alle zwangeren en mensen die niet zo goed tegen cafeïne kunnen is er ook een decaffeinato. Kenmerkend is het intense aroma en de fijne crèmelaag.

espresso van l'or

Mijn ultieme koffiemoment
Ik houd zelf van krachtige, donkere koffie, het liefst met een chocolade ondertoon. De fruitige varianten, zijn vaak wat zuurder en die vind ik minder lekker. Mijn favo’s zijn de Supremo, de Oro Sublime en de Onyx. Mijn eerste kopje op de dag vind ik nog altijd lekkerst. Ik begin de dag altijd met een lungo in bed. Even lekker rustig wakker worden terwijl ik mijn social media check. Toen ik net zwanger was, had ik ineens geen zin meer in koffie (en daardoor wist ik meteen dat het raak was). Gelukkig is dat nu weer terug. Wel drink ik nu veel minder koffie en wissel ik het af met cafeïne vrije koffie. Mijn andere ultieme moment is na het eten. Dan drink ik meestal een espresso.

3 variaties
Naast de classic affogato (die overigens nog lekkerder wordt met een scheutje Licor 43) maakte ik nog 2 variaties. Een affogato moccha, waarbij ik als basis chocolade ijs gebruik. Chocola en koffie zijn echt heerlijk samen, dus deze combi is meant to be. Voor een volwassen versie voeg ik nog een scheutje Tia Maria toe. De laatste variant is iets meer gedurfd. Ik maakte een salted caramel affogato, met gezouten karamel ijs, espresso en een scheutje Amaretto. Wauw. Wat een fijne combi samen. Ik ben wel benieuwd wat je ervan vindt. Kende je de affogato al en welke lijkt jou het lekkerste?

affogato - espresso met ijs

Affogato Classic
Doe een bolletje vanille ijs in een glas. Schenk hier een vers gezette espresso op. Serveer meteen. Ik gebruikte in dit recept de Onyx. Een lekkere pittige espresso, dat goed past bij het romige vanille ijs.

affogato - espresso met ijs

Affogato Mochha
Doe een bolletje chocolade ijs in een glas. Voeg een scheutje Tia Maria op. Schenk hier een vers gezette espresso op. In dit recept heb ik Supremo gebruikt, omdat deze tinten van chocolade bevat. Maak de affogato af met wat geraspte pure chocolade. Dit is toch wel mijn nieuwe favoriet.

affogato - espresso met ijs

Affogato Caramel
Doe een bolletje salted caramel ijs in een glas. Voeg naar wens een scheutje Amaretto toe.  Schenk hier een hete espresso op. Ik koos voor de Oro Sublime omdat deze aroma’s van caramel bevat. Serveer meteen.

affogato - espresso met ijs
WIN
Ik mag van L’OR 5 x een uitgebreid koffiepakket ​t.w.v. €25,​- verloten. Ben jij net zo’n coffeelover als ik? Vertel mij dan in de comments wat jouw ​ultieme​ koffiemomentje is en maak kans op dit pakket.

De winactie loopt t/m 28 juni en de winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees hier mijn disclaimer.

*Merk van een derde partij die niet verbonden is met JACOBS DOUWE EGBERTS

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

113 reacties

 • Dieuwke
  28 februari 2018 om 13:36

  In Haarlem bij In t Goede Uur staat dit op de dessert kaart! Daar noemen ze het: Uncle Charles Coffee En dat is echt onze favoriet! (ook omdat er na zoveel kaas geen heel dessert meer bij past.

  Beantwoorden
 • Anne Zondag
  29 juni 2017 om 14:26

  Half 11 s- ochtends , mijn zoontje van 2 wil een koekje..deze krijgt hij altijd als ik koffie ga drinken. Zo gezellig samen aan de koffie.

  Beantwoorden
 • Fran
  29 juni 2017 om 13:32

  Mijn ultieme koffiemoment is dat ik mijn eerste koffie zet en dan naar het wiegje loop van mijn zoontje en hij vervolgens vrolijk begint de spartelen in zijn puckababy als hij mij ziet. Ultiem geluk! Samen gaan we dan op de bank zitten en terwijl ik mijn cappuccino drink, kletsen we gezellig (nouja ik klets, hij maakt geluidjes 😉).

  Beantwoorden
 • Sanne de Jong
  29 juni 2017 om 12:24

  Heerlijk 's avonds op de bank met m'n lief als de kindjes op bed liggen! Of 's morgens in de vensterbank in het vroegen ochtendlicht genieten van een latte!

  Beantwoorden
 • B GORIS
  29 juni 2017 om 10:40

  OH dank je!!!!! Waren vh weekend uit eten en toen had ik idd geen plek meer voor een toetje, maar alleen koffie vond ik zo schraal. Dit is IDEAAL!!!!

  Beantwoorden
 • Angelique Hotterbeekx-Pardoen
  29 juni 2017 om 08:07

  Hmm mijn lekkerste koffiemoment: in het weekend, het gevoel van niets moeten... Ik kruip op de bank of op het balkon en geniet alleen al van de diverse geuren in de koffie. Ik laat hem een beetje afkoelen, doe mijn ogen dicht en probeer alle smaken in me op te nemen. Puur genieten! Ik ben dan ook erg benieuwd naar de smaken van d' lor.

  Beantwoorden
 • Floortje de Feiter
  28 juni 2017 om 23:21

  Mijn ultieme koffiemoment is s'ochtends als ik net thuis ben na het sporten. Heerlijk om dan even bij te komen met een lekkere cappuccino, en al helemaal als ik die dag vrij ben! :)

  Beantwoorden
 • Carin van den Heuvel
  28 juni 2017 om 20:51

  Wauw, dit moet ik zeker onthouden! Mijn ultieme koffie momentje is wanneer mijn vriend mij smiddags vraagt of ik ook zin heb ik een cappuccino. Heerlijk en heel lief! Of na het eten met een scheutje Baileys (of 1 van de andere likeuren die in de kast staat)

  Beantwoorden
 • Angelique Harks
  28 juni 2017 om 19:49

  Mijn ultieme koffiemomentje is in t weekend samen met mijn lief in de serre of buiten in het zonnetje genieten van ons 11 uur koffietje. Dat momentje pakken we in weekend en tijdens vakanties waar we ook zijn.

  Beantwoorden
 • Yvonne
  28 juni 2017 om 19:46

  Mijn favoriete koffiemomentje is om 9.30 in de tuin wanneer het zonnetje voor het eerst die dag in de tuin schijnt. Ik heb dan net de kids naar school gebracht en kan dan zo genieten van de rust en combinatie met een heerlijke cappuccino.

  Beantwoorden
 • Danielle van dijke
  28 juni 2017 om 19:17

  Sinds onze dochter is geboren is mijn koffiemoment echt wel om 10:00 uur in de ochtend als ze net weer een dutje gaat doen en dan even op de bank met een heerlijke cappuccino!

  Beantwoorden
 • Linn
  28 juni 2017 om 18:35

  Oe.. op een vrije dag in bed.. niet de lekkerste, maar wel de fijnste!

  Beantwoorden
 • Annebel Moolhuijsen
  28 juni 2017 om 18:06

  Mijn favo kopje koffie van de dag blijft toch de eerste: er is geen enkele die deze overtreft (zelfs niet, wanneer ik 's avonds al mijn ochtendkoffie ga drinken, omdat ik simpelweg niet meer kan wachten). Ik gebruik sinds kort de l'or cupjes en ze zijn echt zalig. 'S ochtends zet ik een lungo met een beetje sojamelk en ga ik met mijn voetjes uit het raam naar buiten kijken. Heerlijk wakker worden! Toe aan nieuwe inspo dus winactie is van harte welkom, hihi.

  Beantwoorden
 • Ayla
  28 juni 2017 om 17:38

  Mijn ultieme koffie moment was het moment dat zwarte koffie me eíndelijk echt ging smaken. Ik kan niet tegen gewone melk, dus ben 'cold turkey' van cappuccino naar alleen koffie gegaan. Het duurde een aantal weken maar nu wil ik niets anders meer dan een dubbele espresso, vooral na een héérlijk etentje lekker in het nazonnetje!

  Beantwoorden
 • Aurelle
  28 juni 2017 om 16:37

  Mijn ultimieme koffie momentje is wanneer is het intetnet zit af te speuren naar de lekkerste recepten voor die week! P.s jouw recpeten zitten daar heel vaak tussen!

  Beantwoorden
 • Janet Veenstra
  28 juni 2017 om 16:23

  Zondagochtend rond een uurtje of tien, wanneer ik wakker word naast mijn lief en we samen uitgebreid kunnen ontbijten op bed met steevast een kopje koffie. Heerlijk wakker worden! Dat compenseert weer voor de overige dagen wanneer ik noodgedwongen aan automaatkoffie zit op mijn werk... In ben erg benieuwd naar de koffie van L'Or! Ongetwijfeld ook beter voor je Nespresso apparaat dan de plastic capsules.

  Beantwoorden
 • Kimm Henricks
  28 juni 2017 om 16:03

  Rond een uurtje of 10-11 als de vieze ziekenhuiskoffie lekker is gemaakt door een ervaren verpleegkundige (de ene kan het beter dan de ander) met warme opgeklopte melk uit de magnetron!! Intens genieten altijd :)

  Beantwoorden
 • Jolina van Meel
  28 juni 2017 om 15:44

  Mijn favoriete koffiemoment is een tijdens heerlijke lange zomeravond, nadat wij met vrienden heeelijk in de tuin hebben gegeten, met het ondergaande zonnetje op de achtergrond na het eten nog een heerlijke kop koffie (met iets lekkers ernaast natuurlijk;) lekker weer, lekker eten, lieve vrienden en heerlijke koffie op dat moment bevind ik me op het fijnste plekje op aarde!

  Beantwoorden
 • Desiree Wille
  28 juni 2017 om 15:43

  Mijn ultieme koffie momentje, is wakker worden, naar buiten lopen, de stralen van de Balinese zon ontvangen, gaan zitten en genieten samen met mijn koffie!! Helaas is Balinese koffie niet zo heel lekker en sterk als de Nederlandse. Dus zou heel graag een koffie machine met cupjes hiermee naar toe brengen. :)

  Beantwoorden
 • Silla Bosman
  28 juni 2017 om 15:39

  Heerlijk savonds op de bank met mij vriend na een drukke werkdag. Met een lekker chocolade koekje om mee te doppen. Samen de dag bespreken. Dit doen we nog maar een aantal maanden zo want mijn vriend heeft mij koffie leren drinken! Wat heb ik al die jaren gemist en moet nog zoveel inhalen en koffiesoorten proeven! Maar wat geniet ik intens van ons momentje samen met koffie. Liefs Silla

  Beantwoorden
 • Alexandra Honings
  28 juni 2017 om 15:33

  Mijn ultieme koffiemoment had ik vorig jaar in Montenegro. We huurden een appartement aan zee bij een superlief omaatje. Niet luxe, gewoon schoon en netjes. Meer niet. Maar... Oma maakte er een geweldig verblijf van! We kregen overheerlijke mosselen, ze kwam met lokaal eten aan. En we huurden alleen het appartement, voor 3x niets ook nog... Geen all inclusive ofzo. En de koffie? Dat was dus jouw ijskoffie! Al was het dan niet van jouw aangezien we in Montenegro waren haha Nog nooit zoiets lekkers geproefd! Lagen wij lekker aan zee, riep ze ons en had ze deze overheerlijke koffie gemaakt. Een vakantie en een koffie om nooit te vergeten. We gaan ook zeker nog eens terug!

  Beantwoorden
 • Saskia van Vliet
  28 juni 2017 om 15:29

  Wat ik echt zo heerlijk vind om te doen is uiteten gaan met vriendinnen. Mijn ultieme koffie moment is dan ook om na het heerlijke etentje een koffie te drinken en nog even lekker na te tafelen.

  Beantwoorden

Reactie plaatsen