truffel pasata

Truffel pasta

Truffelpasta klinkt lekker chique en is toch heel makkelijk om te maken. Wij wilden graag eens ravioli met truffelsaus eten, want Annika is een echte truffel liefhebber. Nu denk je misschien; dit gerecht is veel te luxe voor een normale woensdag. Maar dat valt alles mee. Wij gebruikten de truffelsalsa van Foodelicious. Dat is een mengsel van zomertruffel, paddenstoelen, olie, kruiden en zout. Heerlijk is het. Bij AH hebben ze ook een variant maar wij vinden die van Foodelicious is echt de lekkerste.

Pasta met truffelsaus

Deze truffelpasta staat binnen 15 minuten op tafel. We kiezen voor het makkelijke recept van deze pasta, want wij maakten de ravioli deze keer niet zelf. Bij de AH koop je namelijk gemakkelijk de verse paddenstoelen ravioli. Je kunt ook kiezen voor de ravioli met kaas, mocht je dat lekkerder vinden. Liever een lasagne met truffel? Dan is dit recept een aanrader.

ravioli met paddenstoelen
truffelpasta
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr ravioli funghi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 ml room
  • 3 - 4 tl truffelsalsa
  • 40 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Begin met het pellen van de ui en snipper de ui fijn. Hak ook meteen de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie tot je een glanzend laagje krijgt.

  2. Kook in de tussentijd de ravioli gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Verse ravioli heeft maar een paar minuten nodig.

  3. Voeg de truffelsalsa en de room bij de uien. Laat de room iets inkoken. Wij hebben slagroom gebruikt, maar je kunt ook kookroom gebruiken.

  4. Breng de truffelsaus op smaak met wat peper en zout. Voeg de ravioli toe en schep het geheel goed om.

  5. Verdeel de truffelpasta  over de borden. Garneer ieder bord rijkelijk met Parmezaan en eventueel wat rucola. Serveer meteen.

truffel pasata
truffelpasta

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (83 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Ravioli Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in