truffel pasata

Truffel pasta

Truffelpasta klinkt lekker chique en is toch heel makkelijk om te maken. Wij wilden graag eens ravioli met truffelsaus eten, want Annika is een echte truffel liefhebber. Nu denk je misschien; dit gerecht is veel te luxe voor een normale woensdag. Maar dat valt alles mee. Wij gebruikten de truffelsalsa van Foodelicious. Dat is een mengsel van zomertruffel, paddenstoelen, olie, kruiden en zout. Heerlijk is het. Bij AH hebben ze ook een variant maar wij vinden die van Foodelicious is echt de lekkerste.

Pasta met truffelsaus

Deze truffelpasta staat binnen 15 minuten op tafel. We kiezen voor het makkelijke recept van deze pasta, want wij maakten de ravioli deze keer niet zelf. Bij de AH koop je namelijk gemakkelijk de verse paddenstoelen ravioli. Je kunt ook kiezen voor de ravioli met kaas, mocht je dat lekkerder vinden. Liever een lasagne met truffel? Dan is dit recept een aanrader.

ravioli met paddenstoelen
truffelpasta

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr ravioli funghi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 ml room
  • 3 - 4 tl truffelsalsa
  • 40 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het pellen van de ui en snipper de ui fijn. Hak ook meteen de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie tot je een glanzend laagje krijgt.

  2. Kook in de tussentijd de ravioli gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Verse ravioli heeft maar een paar minuten nodig.

  3. Voeg de truffelsalsa en de room bij de uien. Laat de room iets inkoken. Wij hebben slagroom gebruikt, maar je kunt ook kookroom gebruiken.

  4. Breng de truffelsaus op smaak met wat peper en zout. Voeg de ravioli toe en schep het geheel goed om.

  5. Verdeel de truffelpasta  over de borden. Garneer ieder bord rijkelijk met Parmezaan en eventueel wat rucola. Serveer meteen.

truffel pasata
truffelpasta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (30 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in