ravioli met truffelsaus

Fresh & Easy: Ravioli met truffelsaus

Annika wilde graag ravioli met truffelsaus eten. Zij is een echte truffellover. Zodra er iets met dit zwarte goud op de kaart staat, bestelt ze het. Ook vind je in haar koelkast altijd een stuk truffelkaas. Ik houd er ook wel van, maar ben niet zo verslaafd als Annika. En nu denk je misschien dit gerecht is veel te duur en luxe voor een doodnormale woensdag. Maar dat valt reuze mee, ik gebruik namelijk truffelsalsa van Foodelicious. Dat is een mengsel van zomertruffel, paddenstoelen, olie, kruiden en zout. Heerlijk is het. Bij Ah hebben ze ook een variant maar die van Foodelicious is echt de lekkerste.

Het is met recht een Fresh & Easy receptje. Dit staat binnen 15 minuten op tafel.  Yes! Het is wel een beetje een cheatrecept want ik heb de ravioli niet zelf gemaakt. Ik heb verse paddenstoelen ravioli gebruikt van AH. Je kan uiteraard ook ravioli met kaas nemen, mocht je dat lekkerder vinden. Het gerecht garneer ik rijkelijk met Parmezaan. En zo is het net alsof je even in Italië bent. Annika keurde hem goed, ze vond het zo lekker dat ze niet meer kon wachten tot het avondeten en dit bord om half 4 ‘s middags leeg ging. Ik snap dat wel.

ravioli met truffelsausravioli met truffelsaus

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr ravioli funghi
1 ui
2 teentjes knoflook
225 ml room
3 –  4 tl truffelsalsa
Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Kook in de tussentijd de ravioli gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Verse ravioli heeft maar een paar minuten nodig.

Voeg de truffelsalsa en de room bij de uien. Laat de room iets inkoken. Ik heb slagroom gebruikt, maar je kunt ook kookroom gebruiken.

Breng de truffelsaus op smaak met wat peper en zout. Voeg de ravioli toe en schep het geheel goed om.

Verdeel de ravioli met truffelsaus over de borden. Garneer ieder bord rijkelijk met Parmezaan.

Serveer meteen.

ravioli met truffelsausravioli met truffelsaus

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Weekendbites: Kaasvlinders
One Pot: Salade van geroosterde broccoli
Bewaar
8 Comments
  • zonderzooi

    18 juni 2017 at 12:08 Beantwoorden

    Oh wauw dit zit er echt heerlijk uit! Ik kom net terug uit Italië waar we bijna elke dag wel een gerecht met truffel geserveerd kregen. Kan er geen genoeg van krijgen. Deze staat op mijn to-make lijstje!

  • Nicole

    15 juni 2017 at 16:00 Beantwoorden

    Heerlijk zeg! Ik ben fan van de pasta van AH. Koop ik altijd groot in als ze de 1+1 aanbieding hebben.

  • Jessica

    15 juni 2017 at 11:26 Beantwoorden

    Gisteravond gemaakt met de truffeltapenade van de AH :). Hij was écht heerlijk, heb hem aangevuld met gemengde paddestoelen en rucola.

  • Kim

    14 juni 2017 at 19:18 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt met gegrilde groenten erbij uit de oven! Erg lekker!!

  • Susan

    14 juni 2017 at 13:38 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit, is de salsa alleen online te koop? Heb je nog meer tips van food delicious (als ik toch ga bestellen…,)

    • Pauline

      15 juni 2017 at 12:23 Beantwoorden

      Ook in de winkel 🙂 Hun olie en azijn is ook te gek, mijn favo’s zijn de citroenazijn en de tomatenazijn icm basilicumolie. Ook koop ik altijd de gele blikken olie om in te bakken en ben ik dol op hun Italiaanse amaretti koekjes.

  • MARIJKE

    14 juni 2017 at 08:43 Beantwoorden

    Wauw ziet er heerlijk uit! En wat een prachtig bord trouwens 🙂

Plaats een reactie