Truffel pasta

Truffel pasta

Truffelpasta is lekker chique en toch heel makkelijk om te maken. Annika wilde graag ravioli met truffelsaus eten. Zij is een echte truffellover. Zodra er iets met dit zwarte goud op de kaart staat, bestelt ze het. Ook vind je in haar koelkast altijd een stuk truffelkaas. Ik houd er ook wel van, maar ben niet zo verslaafd als Annika. En nu denk je misschien dit gerecht is veel te duur en luxe voor een doodnormale woensdag. Maar dat valt reuze mee, ik gebruik namelijk truffelsalsa van Foodelicious. Dat is een mengsel van zomertruffel, paddenstoelen, olie, kruiden en zout. Heerlijk is het. Bij Ah hebben ze ook een variant maar die van Foodelicious is echt de lekkerste.

Pasta met truffelsaus

Dit staat binnen 15 minuten op tafel.  Yes! Het is wel een beetje een cheatrecept want ik heb de ravioli niet zelf gemaakt. Ik heb verse paddenstoelen ravioli gebruikt van AH. Je kan uiteraard ook ravioli met kaas nemen, mocht je dat lekkerder vinden. Het gerecht garneer ik rijkelijk met Parmezaan. En zo is het net alsof je even in Italië bent. Liever een lasagne met truffel? Dan is dit recept een aanrader.

Truffel pasta
Truffel pasta

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr ravioli funghi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 ml room
  • 3 - 4 tl truffelsalsa
  • 40 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  2. Kook in de tussentijd de ravioli gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Verse ravioli heeft maar een paar minuten nodig.

  3. Voeg de truffelsalsa en de room bij de uien. Laat de room iets inkoken. Ik heb slagroom gebruikt, maar je kunt ook kookroom gebruiken.

  4. Breng de truffelsaus op smaak met wat peper en zout. Voeg de ravioli toe en schep het geheel goed om.

  5. Verdeel de truffelpasta  over de borden. Garneer ieder bord rijkelijk met Parmezaan en eventueel wat rucola.

    Serveer meteen.

Truffel pasta

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Ravioli Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (33 stemmen)

14 juni 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in