
Open lasagne met paddenstoelen en truffel
Deze open lasagne met paddenstoelen en ricotta kan je heel goed serveren als vega hoofdgerecht (of tussengerecht) tijdens het kerstdiner. Maar hij is ook prima voor een gewone doordeweekse woensdag. Ja echt! Het ziet er allemaal heel fancy en chique uit. De grap is dat het eigenlijk supersimpel is. Kijk daar houden wij van. Dit gerecht is niets meer dan pasta koken, paddenstoelen bakken en ricotta mengen met Grana Padano. Kind kan de was doen. En groot voordeel, je hebt geen oventijd, dus je kan binnen 20 minuten aan tafel! I-de-aal!
De truffel maakt het natuurlijk extra speciaal. We gebruiken hiervoor een truffelpesto, deze is een stuk betaalbaarder en gewoon in de supermarkt of deli te koop. Qua vulling mengen we ricotta met Grana Padano. Deze kaas barst van de smaak en geeft een lekkere hartige touch aan de iets neutrale smaak van ricotta.

Ingrediënten voor 4 personen
- 8 verse lasagne vellen
- 750 gr gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr ricotta
- 50 gr Grana Padano of Parmezaanse kaas (plus extra om te garneren)
- 2 takjes verse tijm
- 2 el truffelpesto
- Peper en zoiut
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de ricotta met de geraspte kaas en breng deze op smaak met peper en zout.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de blaadjes van 1 takje tijm bij de uien en bak mee. Voeg op het laatst de truffelpesto toe en roer even om. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.
Kook de lasagnevellen gaar in ruim water met zout zoals op de verpakking vermeld staat (ongeveer 4 minuten). Laat uitlekken.
We gaan nu de open lasagne opbouwen. Begin met een vel lasagne. Leg daarop een flinke lepel van de ricotta en verdeel daarover wat paddenstoelen. Herhaal deze stappen nogmaals. Je eindigt met een laagje paddenstoelen.
Garneer de paddenstoelen lasagne met wat verse tijm en extra kaas en serveer meteen.



Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in