Menu

Pasta al forno

Pasta al forno betekent letterlijk pasta uit de oven. Een heerlijk weekendrecept vind ik. Het is eigenlijk gewoon stiekem een pasta bolognese dat je nog even in de oven plaatst voor een gesmolten kaaslaagje. Ik houd van gesmolten kaas, dus dit recept is er één naar mijn hart. Ik heb nu gekozen voor mozzarella (blijft een van mijn favo’s) maar je zou ook Parmezaan kunnen gebruiken. Of gewoon een lekkere belegen kaas. Of allebei. Dat is stiekem nog lekkerder.

In dit recept gebruikte ik Ziti. Dat is een soort dunne penne, zonder ribbeltjes. Ik nam het mee uit Italië. Niet dat dat nodig was, want je kunt dit ook gewoon bij de Appie kopen. Heb ik voor niks lopen slepen met al die zakken pasta. Maar toch blijft het specialer om de pasta in Italië te kopen. Dan zit er toch een herinnering aan vast. Kan je geen ziti vinden, dan is penne ook een goede optie. Smaakt natuurlijk hetzelfde.

Op het moment dat jullie dit lezen zit ik in Stockholm. Even een paar daagjes weg met de boyfriend na alle kookboek gekte. Wil je meer zien van Stockholm, volg mij dan ook op Instagram (mijn username is @uitpaulineskeuken).Ik ben altijd vrij actief in het delen van foto’s en video’s als ik op reis ben. Uiteraard zal er ook nog wel een Foodie in Stockholm artikel online komen, maar dan kan je alvast een beetje meekijken.

Pasta al forno

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr Ziti (of penne)
250 gr gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
250 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
1 tl oregano
1 bol mozzarella
Evt. Parmezaan
Handje verse basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de pasta gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak mee.

Voeg de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat het een minuut of 10 trekken.

Voeg de gekookte pasta bij de saus en meng het goed om.

Schep de pasta in een ingevette ovenschaal. Verdeel de mozzarella over de pasta. Voeg eventueel nog wat Parmezaan toe.

Pasta al forno

Bak de pasta in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven. De pasta al forno is klaar als de mozzarella gesmolten is.

Garneer de ovenpasta met wat verse basilicum en serveer meteen.

Pasta al forno

Pasta al forno

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 (nieuwe) lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Pauline
  12 januari 2018 om 16:33

  Yes dat kan zeker!

 • Christianne
  8 januari 2018 om 18:41

  Hoi hoi, Zou ik ipv gehakt ook tonijn kunnen gebruiken? Ik maak dit recept regelmatig, vinden het hier thuis heerlijk! Enig idee?

 • Carolien02
  5 augustus 2017 om 18:16

  Het is een lekker gerecht, makkelijk te maken!

 • Hélène
  1 december 2016 om 11:53

  Hallo Pauline,
  Ik kijk elke dag even naar jouw recepten, een bron van inspiratie, dank je daarvoor.

 • Hannie van Donselaar
  10 oktober 2016 om 22:31

  Hallo Pauline, Gefeliciteerd met je boek! ik vind je recepten lekker en je blog leuk.

 • Daniëlle
  9 oktober 2016 om 13:13

  Veel plezier in Stockholm!
  De pasta ziet er heerlijk uit. Van de week maar eens proberen!

 • Maaike
  9 oktober 2016 om 09:01

  Goed idee voor vanavond! Ik ben benieuwd. Het klinkt in ieder geval erg lekker.

 • Miriam
  9 oktober 2016 om 09:00

  Hi Pauline ,

  Ga ook naar Urban Deli in de wijk Sodermalm! Hip, lekker, mooie tent en er zit een organic winkel bij.. koop er ook een kanelbullar!! Zijn zalig!! Enjoy Stockholm !

 • [email protected]
  9 oktober 2016 om 08:38

  Heel veel plezier in Stockholm. En dit recept is weer heerlijk! Nu alleen even op zoek gaan waar ik verse mozarella kan kopen hier in de buurt.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.