Menu

Smoothiebowl + WIN

Sponsored. Een smoothiebowl is eigenlijk gewoon een smoothie. Maar dan in een kom. Je drinkt de smoothie dus niet, maar je eet hem met een lepel. Omdat de smoothie in een kom zit, kun je hem garneren met allerlei toppings. Denk aan vers fruit, muesli, cruesli, noten of zaden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bedenk gewoon wat jij lekker vindt en voeg dat toe aan je smoothiebowl. Ik heb nu als basis perziken genomen en daar heb ik nog een banaan aan toegevoegd voor wat extra zoetheid. Perziken zijn nu volop verkrijgbaar, dus daar maak ik graag gebruik van. Deze smoothiebowl is perfect voor in het weekend, voor als je iets meer tijd hebt om te ontbijten. En doordeweeks maak ik gewoon een drinkbare smoothie. Lekker makkelijk en snel. Hoewel, deze smoothiebowl is ook zo klaar hoor!

Ik heb de smoothiebowl gemaakt met de nieuwe Bosch SilentMixx blender. Mensen die mij goed kennen weten dat ik een hekel heb aan harde geluiden en lawaai. Ik schrik nogal snel en geluiden komen bij mij altijd tien keer harder binnen dan bij andere mensen uit mijn omgeving. Grappig detail is dat Annika precies hetzelfde heeft. Zo kijken we vaak beiden verschrikt op, terwijl de rest nergens last van lijkt te hebben. Helemaal in de ochtend heb ik geen zin in herrie. Nu belooft de Bosch Silentmixx blender dat hij extreem stil te werk gaat. En daar word ik blij van! Zo kan ik in stilte mijn ochtend beginnen en toch genieten van een lekkere homemade smoothie. Ik heb natuurlijk even getest of de blender echt zo stil is. Ik heb dit opgenomen met mijn mobiele telefoon, zodat jullie meteen even kunnen ‘horen’ hoe stil de Bosch SilentMixx werkt.

Zoals je kan horen maakt deze blender een stuk minder geluid dan heel veel andere blenders. Dat vind ik fijn! Ik heb de blender ook getest met bevroren fruit en ijsblokjes en ik moet eerlijk bekennen dat hij dan wel iets meer lawaai maakt dan op dit filmpje. Nu is dat ook wel logisch, omdat de blender dan flink moet werken om het ijs gecrushed te krijgen. Voor de smoothiebowl heb ik het speciale smoothieprogramma gebruikt. Heel erg handig, want je hebt er geen omkijken naar. En binnen enkele minuten is het fruit glad geblend. Met de wat hardere ingrediënten, zoals bevroren fruit en ijsblokjes lijkt hij iets meer moeite te hebben. Het duurt dan wat langer voordat het fijngemalen is.

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Smoothiebowl

De SilentMixx blender heeft heel veel verschillende functies. Zo kun je er dus smoothies in maken, maar ook soepen, sauzen en koude en warme dranken. Ondanks de vele functies is de blender makkelijk in gebruik. De bediening is simpel, daar hoef je de gebruiksaanwijzing niet eens voor te lezen. Er zitten ook nog wat extra hulpstukken bij. Met het smoothiefilter maak je heerlijke gladde smoothies zonder pitjes en stukjes fruit. En met de handige chopper kun je heel gemakkelijk uien, kruiden en specerijen fijn hakken.

Waar ik altijd op let bij de aanschaf van een blender, is of het apparaat makkelijk te reinigen is. Niets zo vervelend als je elke keer alle onderdelen na gebruik met de hand moet afwassen. De SilentMixx heeft het EasyClickKnife systeem onderin de glazen beker. Dit kun je er gemakkelijk afhalen en dan kun je de beker in de vaatwasser doen. Handig!

Smoothiebowl

WINNEN
Ben jij net zo enthousiast als ik over deze blender? Dan heb ik iets leuks, want je maakt kans om ook een Bosch SilentMixx blender te winnen. Tof he! Wat moet je daar voor doen?

Deel je favoriete smoothie recept en een foto van het resultaat via social media. Vertel daarbij waarom jij de SilentMixx blender wil winnen. Gebruik de hashtag #morningsmoothies en tag mij @uitpaulineskeuken zodat ik alles makkelijk terug kan vinden. Uit alle inzendingen kies ik 1 winnaar die de SilentMixx blender ontvangt. Je kunt tot 5 augustus deelnemen aan de winactie.

Ingrediënten voor 1 bowl
100 ml yoghurt
1 banaan
2 perziken
evt. ijsblokjes

Voor de garnering:
Gehakte noten
Kokos schaafsel
1 passievrucht
1/2 perzik

Zo maak je het
Schil de perziken en snijd deze in kleine stukken. Schil de banaan en snijd deze ook in kleine stukken.

Doe 100 ml yoghurt in de blender. Voeg hier de banaan en de perzik aan toe. De Bosch SilentMixx blender heeft een speciaal smoothieprogramma. Als je deze aanzet, doet de blender automatisch z’n werk. Of je zet de blender een paar minuten aan tot je een glad mengsel hebt.

Giet de smoothie in een kom. Garneer de smoothiebowl met plakjes perzik, gehakte nootjes, passievrucht en wat kokos.

Je kunt eventueel ijs en bevroren fruit gebruiken. Dan wordt je smoothie iets dikker van structuur. Varieer lekker met deze smoothiebowl. In principe kan je ieder fruit (en ook heel veel groentes) hiervoor gebruiken.

Smoothiebowl

Smoothiebowl

De SilentMixx blender kost € 149,99,-. Bosch heeft tijdelijk een leuke actie. Bij aankoop van een SilentMixx blender tussen 1 juli en 15 augustus 2016 krijg je 20 euro retour.

Dit bericht is in samenwerking met Bosch, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Shanice Hout
  5 augustus 2016 om 12:57

  Ik maak heel graag kans op de Bosch silentmixx blender! Ben gek op smoothies/:smoothiebowls??? Hou ook van gezonde voeding en veel groente en fruit! Ik ben echt een ochtendmens en ga graag altijd eerder m'n bed uit om een heerlijk ontbijtje te maken. Iedereen slaapt dan nog en met deze silentmixx blender kan iedereen toch rustig blijven liggen zonder gestoord te worden van mijn geluiden..? Heb je vanmorgen getagd in mijn smoothiebowl met ananas, komkommer en 1 biet. Duurde even voordat de mixer alles geblend had?
  Groetjes Shanice Hout.

 • Eline
  2 augustus 2016 om 07:52

  Zojuist mijn inzending via Instagram gedaan. Mijn favoriete receptje hiervan:
  2 nectarines, halve banaan, 2 eetlepels havermout, 2 blaadjes munt, snuf versgemalen peper, 3 flinke scheppen Griekse yoghurt en mixen maar.
  Eet smakelijk!

  Gemaakt met een staafmixer en hierdoor niet helemaal zo glad als ik zou willen. Hiervoor zou ik graag de blender willen winnen. Hoop dat hij de smoothies nog romiger kan maken als het resultaat wat ik nu met mijn staafmixer bereik!

 • Annika
  22 juli 2016 om 11:36

  Hi Ingrid, dat is inderdaad handig. De blender kost € 149,99. Ik heb het meteen even toegevoegd aan de blog. \nDoe je mee aan de winactie?

 • Demi
  22 juli 2016 om 10:31

  Wat een handige blender! Ideaal dat hij zoveel programma's heeft.

 • Nicole
  22 juli 2016 om 09:21

  Mooie blender! Ik heb er al eentje die qua geluid niet storend is :-) Ik maak nu in de zomer iets vaker een smoothie. Heerlijk ontbijt.

 • Anne
  22 juli 2016 om 08:08

  Je smoothiebowl ziet er heel goed uit, ik heb zelf ook een blender/mixer die weinig geluid maakt en ben daar heel blij mee.

 • ingrid lans
  22 juli 2016 om 07:50

  hoi, zelf zou ik het prettig vinden als er bij zo'n promo blog (die mij niet storen hoor) ook een adviesprijs genoemd zou worden. ik ben aan mijn 2 e blender, en die kostte maar 25 euro... dus dan vraag ik mij meteen af hoe duur deze wel niet kost als je 20 euro korting krijgt :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.