Aioli

Aioli in 60 seconden (video)

Zelf aioli maken is supermakkelijk! In deze video laten we je zien hoe je binnen 60 seconden een lekkere, romige knoflookmayonaise maakt. Binnen 60 seconden, kan dat? Ja dat kan! Het is helemaal niet moeilijk en binnen een mum van tijd heb je dus een lekkere aioli dip op tafel staan. Serveer er wat vers stokbrood bij en smullen maar. Je kunt het ook serveren bij patatas bravas. Dat zijn die typische Spaanse gebakken aardappeltjes. Zo lekker! Het is vooral fijn als je partner het ook eet, anders ben jij de enige met een knoflook walm om je heen.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
  • Kneepje citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 160 ml zonnebloemolie
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je mayonaise te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij.

  3. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

    Is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

Aioli

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (106 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Snelle recepten Tapas recepten Spaanse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in