Menu

Gado Gado salade met makreel

Nu denk je misschien Gado Gado salade met makreel? Wat is dat voor gekke combi? Ik snap je bedenkingen, maar het is echt heel lekker. Ik at deze salade bij Coffee & Coconuts, een hippe lunchtent in Amsterdam. Echt een aanrader. Ze hebben een hele leuke kaart en de inrichting is ook prachtig. De salade eet je lauwwarm. Ik hou daar van. De groenten die erin gaan heb ik kort gewokt. Zo houden ze een lekkere bite.

Eroverheen gaat de pindasaus. Die je overigens koud eet. Erg lekker in combinatie met gerookte makreel. Ben je niet zo van de vis, dan kan ik je deze Gado Gado salade aanraden. Op het moment dat ik dit schrijf (het is nu 12 januari, ik ben flink vooruit aan het werken) ben ik heel benieuwd naar het eten dat ik in Australië ga eten. Ik denk namelijk dat daar ook heel veel Aziatische invloeden te proeven zijn. Ik heb er nu al zin in. Hebben jullie dat ook altijd? Dat als je ergens naartoe gaat, je als eerste nadenkt over wat je daar allemaal kan eten. Uiteraard zal ik mijn eetkiekjes met jullie delen op Instagram. En er volgt natuurlijk ook nog een foodie-verslag op de blog. Maar dat is pas als ik terug ben en dat duurt nog eventjes, want ik ben heel februari weg. Yes!

gado gado salade gerookte makreel

Ingrediënten voor 4 personen
2 hele gerookte makrelen
200 gr peultjes
125 gr taugé
1 paksoi
1 teentje knoflook
1 rode ui
Halve komkommer
4 eieren
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie

Voor de pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout

Zo maak je het
Kook de eieren in een minuut of 6 gaar. Dan is de dooier nog iets zacht. Houd je meer van een hard gekookt ei?, houd dan 8 minuten aan.

Hak de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Was de peulen en voeg deze bij de uien, bak kort mee.

Snijd de paksoi in stukken (verwijder het kontje) en was deze. Wok deze kort mee.

Voeg op het laatst de taugé toe en roerbak het nog een paar minuten. Het is belangrijk dat de groente een bite houden.

Breng de groenten op smaak met peper en zout.

Snijd de komkommer in halve plakjes.

Maak de Gado Gado saus van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindasaus op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.

Haal de makreel voorzichtig uit elkaar. Pas op want een makreel bevat veel graat. Je kunt ook aan je visboer een reeds schoongemaakte makreel vragen.

Verdeel de gewokte groenten over een bord. Leg daarop wat plakjes komkommer.

Leg op ieder bord 2 halve eitjes.

Verdeel de pindasaus over de Gado Gado salade.

Garneer de salade met wat gehakte cashewnoten.

gado gado salade
gado gado salade

 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Annika
  16 april 2018 om 10:47

  Fijn om te horen!

 • Jeffrey
  14 april 2018 om 18:08

  Ik zocht iets anders met Makreel... Hierop belandt.... wauw, heerlijke combo. top!

 • Laura
  19 februari 2016 om 08:11

  Een erg lekkere salade maar de combinatie van pindasaus en makreel vond ik toch niet erg geslaagd. Ik zou dit een volgende keer eerder met kip maken; dan is de salade perfect!

 • Ger
  17 februari 2016 om 22:16

  Zo heb ik makreel nog nooit gegeten. Lijkt me heerlijk! En ook zo heerlijk gezond, dat maakt het extra leuk om klaar te maken.

 • femke
  17 februari 2016 om 17:06

  Krijg er water in mijn mond van! Ziet er super lekker uit en ook nog eens niet zo moeilijk om te maken. Zalig

 • Annika
  16 februari 2016 om 15:33

  Ja dat kan ook natuurlijk!

 • suzan
  16 februari 2016 om 12:32

  Wat een heerlijk recept zeg! Dit is goede inspiratie voor mij ook voor de lunch!

 • Marjolein Flick
  16 februari 2016 om 10:07

  Het ziet er super lekker uit! Ik hou niet zo van vis dus ik denk dat ik het eens ga proberen met gerookte kip of gebakken stukjes tofu.

 • Cheese and Chinese
  16 februari 2016 om 08:55

  Ik heb nog nooit gado gado gemaakt maar wil het al een hele tijd! Lijkt me erg lekker met makreel! :)

 • Ellen
  16 februari 2016 om 08:20

  Ik ken gado gado niet maar de foto's verlekkeren me wel! ;)

 • Margot
  16 februari 2016 om 07:35

  Wat een verrassende combi, maar het ziet er wel goed uit!

 • Emma
  16 februari 2016 om 07:29

  Ziet er verrukkelijk uit met die pinda's en makreel, mmm verrukkelijk! Ik ben heel erg benieuwd naar je Australië artikel, ik zie zulke mooie foto's op instagram voorbij komen!

 • Nicole
  16 februari 2016 om 07:13

  Erg aparte combi, maar waarom ook niet? Het is alleen jammer dat mijn vriend niet zo van de vis is anders had ik de salade gemaakt.

 • Marlotte
  16 februari 2016 om 06:52

  Hmm, inderdaad niet een combinatie die je snel zal kiezen, maar waarom eigenlijk niet? Klinkt goed!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.