Menu

Sinterklaas ontbijt: Havermout Granola met kruidnoten

Jawel de beste man is weer in het land. Hoewel ik al lang geen kind meer ben, geniet ik nog net zo hard mee van het Sinterklaas festijn. Een periode waarin je jezelf en anderen (dat doe ik nog liever) extra mag verwennen. Dit Sinterklaas ontbijt is op en top verwennerij. Crunchy granola met oven geroosterde peren, kruidnoten en zelfs wat pure chocola. Yum!

Ik heb voor dit recept Havermout Granola Flakes gebruikt. Naast de havermout chunks bevat deze ook knapperige tarwevlokken voor extra vezels. Lekker crunchy. Als basis gebruik ik een volle Griekse yoghurt, want dat is nou eenmaal het allerlekkerste. Stel je voor; lekker vol en romig, zoet en crunchy tegelijk. Dat wordt smullen!

sinterklaas ontbijt

Ingrediënten voor 1 persoon
3 el Griekse Yoghurt
1 rijpe peer
2 el Havermout Granola Flakes
Klein handje kruidnoten
1 el pure chocolade schaafsel
Drizzle honing
1 tl kaneel
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer door midden en leg deze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Drizzle de honing en de kaneel er overheen en rooster de peer in zo’n 15 tot 20 minuten zacht.

Verdeel de Griekse yoghurt over een diep bord.

Strooi de Havermout Granola Flakes er overheen.

Leg de gebakken peren in het midden.

chocolade schaafsel maken

Hak de kruidnoten grof. Garneer het Sinterklaas ontbijt met de kruidnoten en wat chocolade schaafsel. Dat laatste maak je heel makkelijk zelf door met een scherp mes over een hele reep chocolade te schrapen.

Geniet ervan.

sinterklaas ontbijt granola sinterklaas ontbijt granola

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

13 reacties

 • Irene
  24 november 2015 om 22:09

  Wat heerlijk kruidnootjes for breakfast! Dit ga ik zeker een keer proberen.

 • Curly creative
  24 november 2015 om 17:39

  Toevallig heb ik afgelopen zondag een gelijksoortige blogpost online gezet. Mmmmmm

 • Pauline
  24 november 2015 om 16:15

  Wat een leuk idee om kruidnootjes bij je ontbijt te gebruiken!

 • Pauline
  24 november 2015 om 14:39

  Dat is ook heerlijk :)

 • Jimmy
  24 november 2015 om 13:47

  Heerlijk lijkt me het! Zelf ben ik meer van de normale yochurt maar ik neem aan dat het wel het zelfde smaakt. Leuk ik ga dit van de week ook eens proberen!

 • Ellen
  24 november 2015 om 10:12

  Mmm, altijd leuk om je traditionele ontbijt op te vrolijken met kruidnootjes! Bij ons in België niet zo bekend, dus het zal wellicht speculaas worden. Maar dat is minstens even lekker ;)

 • Margot
  24 november 2015 om 09:14

  Wat een feest om hier de dag mee te beginnen!

 • Annie Laumen
  24 november 2015 om 08:55

  Super lekkerrrrrrr lijkt me dit..
  Heerlijk voor in het weekend als men meer tijd heeft.

 • suzan
  24 november 2015 om 08:49

  oh wat een leuke ontbijt tip! Ik zou dan wel de chocolade weg laten, want krijg altijd snel puistjes van chocola, maar ik denk dat die zonder ook echt lekker is. Benieuwd hoe het smaakt!

 • Nicole
  24 november 2015 om 07:49

  Hmm zalig. Zo wordt ontbijten een feestje!

 • Esmée
  24 november 2015 om 07:07

  Ziet er heerlijk uit! We hebben alle ingrediënten in huis, dus binnekort maar een keer maken!

 • Emma
  24 november 2015 om 06:55

  Dat lijkt me echt een feestontbijt! Lijkt me heerlijk, de combinatie peer en pepernoten! Je komt hier vast goed mee in de sinterklaassferen, mij lijkt het iets te zoet op de vroege morgen, maar voor in het weekend zou het een prima optie zijn!

 • Marlotte
  24 november 2015 om 06:48

  Oh heerlijk om je dag te beginnen met kruidnootjes. Zo ga ik zeker weten ontbijten op 5 december om alvast goed in de stemming te komen! :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST