Menu

Video Salted Caramel Latte Macchiato

Sponsored. Ik ben een echte coffeelover. Meestal drink ik iedere dag een cappuccino en de rest van de dag gewone koffie. Afgewisseld met water natuurlijk. Soms vind ik het ook leuk om uit te pakken met een speciale koffie, zoals een latte macchiato of een frappuccino.

Ik heb een lekker receptje voor jullie bedacht, namelijk de Salted Caramel Latte Macchiato. In dit recept komt het beste van twee werelden samen. Koffie en Salted Caramel. Ik hou er van! Het zoute van de caramel past goed bij het zoete van de slagroom. Hier kan je echt even van genieten. Lekker als het buiten koud is, op de bank met dit warme drankje. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar dat doe ik niet. Ik geef jullie nu snel het recept, zodat je meteen aan de slag kan en snel kan proeven.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 Latte Macchiato

1 el caramel siroop
1 kopje espresso
1 kopje melk
Een snufje Fleur du Sel
Slagroom (uit een bus)

Zo maak je het

Schenk de caramel siroop in een glas.

Ik gebruik de Delonghi Lattissima Touch van Nespresso. Hier kan je alle soorten koffie mee maken, van een espresso tot aan een lungo, maar ook latte macchiato’s en cappuccino’s. Ik gebruik voor dit recept een nespresso cupje in de smaak Roma.

Doe het cupje in het apparaat. Zorg dat er voldoende water en melk in het apparaat zit.

Druk de Latte Macchiato knop in. Nu doet het apparaat zijn werk.

Om het af te maken spuit je een toef slagroom op de koffie. Drizzle er tot slot nog een beetje caramelsiroop overheen en als laatste voeg je nog een snufje Fleur du Sel toe.

Genieten maar!

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Nespresso, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Helga
  6 oktober 2015 om 20:51

  Net gemaakt was heerlijk!! Ik gebruik normaal suiker in mijn cappuccino maar door de smaak van de caramel siroop is dat niet nodig.
  Ik had alleen de zout (fleur du sel) niet, koop je die ook bij de AH?
  Bedankt voor het heerlijke recept!

 • Phyllis
  6 oktober 2015 om 07:35

  Dank je wel! Ik ga het maken, lekker herfstreceptje!

 • Kate
  4 oktober 2015 om 11:03

  Ik heb hem een aantal weken terug in de frozen variant gemaakt. Espresso, melk, ijsblokjes, siroop en een snufje zeezout in blender. Goddelijk! Ik ga jouw variant ook zeker een keertje testen!

 • Pauline
  3 oktober 2015 om 20:09

  Deze is toevallig van DE. Je kunt het heel lang bewaren gelukkig.

 • Karlien
  3 oktober 2015 om 19:56

  Lekker. Heb een nespresso staan en caramelsaus was al in huis dus deze ga ik zo maken

 • Phyllis
  3 oktober 2015 om 18:02

  MMmmmmmmm! Ga ik proberen, maar een vraagje: welke caramelsiroop gebruik je? Ik ben normaliter niet zo van het zoet, dus ben daar niet zo in thuis. Alvast dank!

 • Pauline
  3 oktober 2015 om 15:52

  Ohh dat is nog beter :)

 • Margot
  3 oktober 2015 om 13:27

  Het si dat ik geen koffie drink, maar anders was ik dit meteen gaan proberen!

 • Rianne
  3 oktober 2015 om 13:22

  Heb 'm net gemaakt en wil je graag bedanken voor deze heerlijke tip! Heb er erg van genoten, super lekker! Ik had uit Frankrijk een tube caramel met Fleur de sel meegenomen en die komt hierbij dus goed van pas ;-)

 • Natasja
  3 oktober 2015 om 11:23

  Ik ben ook dol op koffie! Niet persé de gewone koffie, maar liefst de speciale versies zoals deze. Bedankt dus voor je receptje, ik zal het zeker onthouden!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.