salted caramel latte macchiato

Video Salted Caramel Latte Macchiato

Sponsored. Ik ben een echte coffeelover. Meestal drink ik iedere dag een cappuccino en de rest van de dag gewone koffie. Afgewisseld met water natuurlijk. Soms vind ik het ook leuk om uit te pakken met een speciale koffie, zoals een latte macchiato of een frappuccino.

Ik heb een lekker receptje voor jullie bedacht, namelijk de Salted Caramel Latte Macchiato. In dit recept komt het beste van twee werelden samen. Koffie en Salted Caramel. Ik hou er van! Het zoute van de caramel past goed bij het zoete van de slagroom. Hier kan je echt even van genieten. Lekker als het buiten koud is, op de bank met dit warme drankje. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar dat doe ik niet. Ik geef jullie nu snel het recept, zodat je meteen aan de slag kan en snel kan proeven.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 Latte Macchiato

1 el caramel siroop
1 kopje espresso
1 kopje melk
Een snufje Fleur du Sel
Slagroom (uit een bus)

Zo maak je het

Schenk de caramel siroop in een glas.

Ik gebruik de Delonghi Lattissima Touch van Nespresso. Hier kan je alle soorten koffie mee maken, van een espresso tot aan een lungo, maar ook latte macchiato’s en cappuccino’s. Ik gebruik voor dit recept een nespresso cupje in de smaak Roma.

Doe het cupje in het apparaat. Zorg dat er voldoende water en melk in het apparaat zit.

Druk de Latte Macchiato knop in. Nu doet het apparaat zijn werk.

Om het af te maken spuit je een toef slagroom op de koffie. Drizzle er tot slot nog een beetje caramelsiroop overheen en als laatste voeg je nog een snufje Fleur du Sel toe.

Genieten maar!

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Nespresso, lees mijn disclaimer.

Kidsproof Pindakaas Mueslirepen
Ottolenghi's bloemkooltaart
Bewaar
10 Comments
 • Helga

  6 oktober 2015 at 20:51 Beantwoorden

  Net gemaakt was heerlijk!! Ik gebruik normaal suiker in mijn cappuccino maar door de smaak van de caramel siroop is dat niet nodig.\r\nIk had alleen de zout (fleur du sel) niet, koop je die ook bij de AH?\r\nBedankt voor het heerlijke recept!

 • Kate

  4 oktober 2015 at 11:03 Beantwoorden

  Ik heb hem een aantal weken terug in de frozen variant gemaakt. Espresso, melk, ijsblokjes, siroop en een snufje zeezout in blender. Goddelijk! Ik ga jouw variant ook zeker een keertje testen!

 • Karlien

  3 oktober 2015 at 19:56 Beantwoorden

  Lekker. Heb een nespresso staan en caramelsaus was al in huis dus deze ga ik zo maken

 • Phyllis

  3 oktober 2015 at 18:02 Beantwoorden

  MMmmmmmmm! Ga ik proberen, maar een vraagje: welke caramelsiroop gebruik je? Ik ben normaliter niet zo van het zoet, dus ben daar niet zo in thuis. Alvast dank!

  • Pauline

   3 oktober 2015 at 20:09 Beantwoorden

   Deze is toevallig van DE. Je kunt het heel lang bewaren gelukkig.

   • Phyllis

    6 oktober 2015 at 07:35 Beantwoorden

    Dank je wel! Ik ga het maken, lekker herfstreceptje!

 • Margot

  3 oktober 2015 at 13:27 Beantwoorden

  Het si dat ik geen koffie drink, maar anders was ik dit meteen gaan proberen!

 • Rianne

  3 oktober 2015 at 13:22 Beantwoorden

  Heb ‘m net gemaakt en wil je graag bedanken voor deze heerlijke tip! Heb er erg van genoten, super lekker! Ik had uit Frankrijk een tube caramel met Fleur de sel meegenomen en die komt hierbij dus goed van pas 😉

 • Natasja

  3 oktober 2015 at 11:23 Beantwoorden

  Ik ben ook dol op koffie! Niet persé de gewone koffie, maar liefst de speciale versies zoals deze. Bedankt dus voor je receptje, ik zal het zeker onthouden!

Plaats een reactie