fbpx
Menu

Havermout mug cake

Met de blauwe bessen uit eigen tuin maakte ik een healthy mug cake. Een ontbijt cake-je van havermout dat in 3 minuten klaar is. Klinkt goed he? Is het het ook. En nu zullen er mensen zijn die vallen over het gebruik van een magnetron. Ik heb daar zelf niet zoveel problemen mee, want zo vaak gebruik ik hem nou ook weer niet. Mocht je het echt een probleem vinden dan kun je dit ontbijtrecept ook in de oven maken. Maak het dan in een hittebestendig schaaltje en zet deze zo’n 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

Ik gebruikte blauwe besjes, wat hazelnoten en kokos. Superlekker. Je kunt ook ander fruit gebruiken of wat gedroogde cranberries of rozijnen toevoegen. Mmmm. Net wat jezelf lekker vindt. De basis is havermout met banaan. Want dat geeft zo’n lekkere zoete smaak. En voor de langslapers, als je alles de avond van te voren al mengt, hoef je het ’s ochtends alleen nog even in de magnetron te zetten. Perfect ontbijtje dus.

healthy mug cake

Ingrediënten voor 1 persoon
Halve rijpe banaan
1 ei
2 el havermout
0,5 tl bakpoeder
Handje blauwe bessen
1 el gehakte hazelnoten
1 el geraspte kokos
Snuf kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Neem een grote mok en prak de banaan glad met een vork.  Meng het eitje er doorheen.

Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuf zout en kaneel bij het banaan-eimengsel. Roer door.

Voeg de gehakte hazelnoten, de gerapste kokos en wat blauwe bessen toe. Meng het nog even kort.

Zet de mug cake 2 minuutjes in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

Keer de mug cake om op een bordje op lepel hem zo uit de mok op.

healthy mug cake

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Aniek
    27 september 2017 om 14:30

    Vanochtend weer gemaakt. Ik vind mugcakes echt heerlijk als ontbijt, Zeker met vers fruit erin!

    Beantwoorden
  • Ingrid
    24 juli 2017 om 19:38

    Beste Pauline, Is er ook iets anders dan havermout? Ik hou daar niet van. Kan het ook met lijnzaad of met zemelen? Mvg ingrid

    Beantwoorden
  • Dees
    13 augustus 2016 om 22:34

    Dit is kei-lekker, Had het nog nooit gemaakt!
    Dit ga ik zeer zeker weten nog vaker maken en wil het zelfs gaan proberen met ander fruit en toevoegingen.

    Beantwoorden
  • Désirée
    23 april 2016 om 12:29

    Ik vind dit echt superlekker! Vandaag gemaakt met een rijpe peer en met pecannoten. Vult goed en ik heb het idee dat ik een taartje aan het eten ben;)

    Beantwoorden
  • Severien
    4 februari 2016 om 21:40

    Ja, super lekker en een fijne afwisseling voor gewone havermoutpap 's ochtends. Ik probeer ook eens met appelmoes denk ik. De kinderen willen het wel graag erg zoet, maar ik denk dat ik het met appelmoes zoet genoeg vind.

    Beantwoorden
  • Sabrina
    29 december 2015 om 10:56

    Hij was erg lekker! Maar hij wordt bij mij niet bruin zoals op de foto.

    Beantwoorden
  • Monica
    20 oktober 2015 om 12:35

    Vanmorgen uit geprobeerd en echt super lekker. Had geen blauwe bessen meer maar nog wel bevroren frambozen. Werkte ook prima! Deze ga ik er zeker inhouden als ontbijt.

    Beantwoorden
  • Jolanda
    2 oktober 2015 om 22:52

    Ik eet meestal Brinta. Ik zal eens proberen of het daar ook mee kan.

    Beantwoorden
  • Rianne
    29 september 2015 om 21:53

    Hoi Pauline,

    Kan ik ook iets anders dan banaan gebruiken als zoetmaker?
    Banaan is echt het enige waar ik niet van hou....

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 september 2015 om 19:19

    Met appel (geraspt) of moes lukt het denk ik ook. Of wat dadelpasta.

    Beantwoorden
  • Claire
    29 september 2015 om 18:33

    hou Pauline,

    Ik wil nog een keer heel graag dit recept uitproberen.
    Kun je dit recept ook maken zonder of met een vervanging van ei?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 september 2015 om 19:34

    Eigenlijk niet. Dan zou ik eerder voor de appeltaart havermout gaan die ook op mijn blog staat.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 september 2015 om 13:19

    Ziet er lekker uit! Nog nooit mugcake gemaakt, maar ga het toch eens proberen aangezien ik bijna alle ingrediënten al in huis heb.

    Beantwoorden
  • ina
    29 september 2015 om 11:48

    Hoi Pauline,

    Ziet er heerlijk uit en zo gemakkelijk.
    Zit momenteel een weekje in Vlissingen.
    Zodra ik weer thuis ben, ga ik het meteen uitproberen.
    Heb er nu al zin in.
    Bedankt!!!

    Beantwoorden
  • By Marloes Thuis
    29 september 2015 om 10:47

    Hoi Pauline,
    Haha, onze oudste zoon noemde vroeger de magnetron "MUKMAKER" (melkmaker), daarvoor gebruikte wij eigenlijk alleen de magnetron :-)
    Jouw recept lijkt me heerlijk en ga ik zeker een keertje proberen te maken voor het zondagsontbijtje!
    Groetjes Marloes

    Beantwoorden
  • Margot
    29 september 2015 om 08:37

    Dat is nog eens een leuk ontbijt!

    Beantwoorden
  • Anna-Karina
    29 september 2015 om 08:24

    Lekker, kan ook 6-8 minuten in de AirFryer!

    Beantwoorden
  • Bas
    1 oktober 2015 om 08:58

    @Anna-Karina: op welke temperatuur? Heb namelijk hier geen magnetron, maar wel een AirFryer! ;-)

    Beantwoorden
  • cindy
    29 september 2015 om 08:15

    Dit is een recept van ongesuikerd (zoek maar op facebook, ze heeft ook een kookboek)
    Ik maak het al bijna een jaar, zonder zout en bakpoeder!!
    Zelf maak ik het het liefst met appel en kaneel of gedroogde abrikozen.
    Je kan ook rauwe cacao poeder gebruiken!

    Beantwoorden
  • Jolanda
    29 september 2015 om 08:15

    Hallo Pauline,

    is het nu 10 minuten of 20 minuten in oven van 180 graden? Zie beide terugkomen in je tekst.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    29 september 2015 om 07:19

    Ik vind mugcakes zo lekker als ontbijt, je kunt er elke dag op los variëren!

    Beantwoorden
  • Femke
    1 oktober 2015 om 08:08

    Maak jij ze dan ook weleens zonder banaan? Want ik vind dat echt niet lekker. Heb je bv een recept met appel (zoals Pauline hierboven suggereert)?

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 oktober 2015 om 10:52

    Deze is lekker http://uitpaulineskeuken.nl/2014/03/appeltaart-havermout-uit-de-oven.html

    Beantwoorden
  • Esmée
    29 september 2015 om 07:02

    Ik ben dol op mugcakes en op havermout! Deze zeker een keer uitproberen, want het ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen