healthy mug cake

Havermout mug cake

Met de blauwe bessen uit eigen tuin maakte ik een healthy mug cake. Een ontbijt cake-je van havermout dat in 3 minuten klaar is. Klinkt goed he? Is het het ook. En nu zullen er mensen zijn die vallen over het gebruik van een magnetron. Ik heb daar zelf niet zoveel problemen mee, want zo vaak gebruik ik hem nou ook weer niet. Mocht je het echt een probleem vinden dan kun je dit ontbijtrecept ook in de oven maken. Maak het dan in een hittebestendig schaaltje en zet deze zo’n 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

Ik gebruikte blauwe besjes, wat hazelnoten en kokos. Superlekker. Je kunt ook ander fruit gebruiken of wat gedroogde cranberries of rozijnen toevoegen. Mmmm. Net wat jezelf lekker vindt. De basis is havermout met banaan. Want dat geeft zo’n lekkere zoete smaak. En voor de langslapers, als je alles de avond van te voren al mengt, hoef je het ‘s ochtends alleen nog even in de magnetron te zetten. Perfect ontbijtje dus.

healthy mug cake

Ingrediënten voor 1 persoon
Halve rijpe banaan
1 ei
2 el havermout
0,5 tl bakpoeder
Handje blauwe bessen
1 el gehakte hazelnoten
1 el geraspte kokos
Snuf kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Neem een grote mok en prak de banaan glad met een vork.  Meng het eitje er doorheen.

Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuf zout en kaneel bij het banaan-eimengsel. Roer door.

Voeg de gehakte hazelnoten, de gerapste kokos en wat blauwe bessen toe. Meng het nog even kort.

Zet de mug cake 2 minuutjes in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

Keer de mug cake om op een bordje op lepel hem zo uit de mok op.

healthy mug cake

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Hete kip met sriracha saus
Diary September #2
Bewaar
24 Comments
  • Aniek

    27 september 2017 at 14:30 Beantwoorden

    Vanochtend weer gemaakt. Ik vind mugcakes echt heerlijk als ontbijt, Zeker met vers fruit erin!

  • Ingrid

    24 juli 2017 at 19:38 Beantwoorden

    Beste Pauline,

    Is er ook iets anders dan havermout? Ik hou daar niet van.
    Kan het ook met lijnzaad of met zemelen?
    Mvg ingrid

  • Dees

    13 augustus 2016 at 22:34 Beantwoorden

    Dit is kei-lekker, Had het nog nooit gemaakt!\r\nDit ga ik zeer zeker weten nog vaker maken en wil het zelfs gaan proberen met ander fruit en toevoegingen.

  • Désirée

    23 april 2016 at 12:29 Beantwoorden

    Ik vind dit echt superlekker! Vandaag gemaakt met een rijpe peer en met pecannoten. Vult goed en ik heb het idee dat ik een taartje aan het eten ben;)

  • Severien

    4 februari 2016 at 21:40 Beantwoorden

    Ja, super lekker en een fijne afwisseling voor gewone havermoutpap ‘s ochtends. Ik probeer ook eens met appelmoes denk ik. De kinderen willen het wel graag erg zoet, maar ik denk dat ik het met appelmoes zoet genoeg vind.

  • Sabrina

    29 december 2015 at 10:56 Beantwoorden

    Hij was erg lekker! Maar hij wordt bij mij niet bruin zoals op de foto.

  • Monica

    20 oktober 2015 at 12:35 Beantwoorden

    Vanmorgen uit geprobeerd en echt super lekker. Had geen blauwe bessen meer maar nog wel bevroren frambozen. Werkte ook prima! Deze ga ik er zeker inhouden als ontbijt.

  • Jolanda

    2 oktober 2015 at 22:52 Beantwoorden

    Ik eet meestal Brinta. Ik zal eens proberen of het daar ook mee kan.

  • Rianne

    29 september 2015 at 21:53 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nKan ik ook iets anders dan banaan gebruiken als zoetmaker?\r\nBanaan is echt het enige waar ik niet van hou….

    • Pauline

      30 september 2015 at 19:19 Beantwoorden

      Met appel (geraspt) of moes lukt het denk ik ook. Of wat dadelpasta.

  • Claire

    29 september 2015 at 18:33 Beantwoorden

    hou Pauline,\r\n\r\nIk wil nog een keer heel graag dit recept uitproberen. \r\nKun je dit recept ook maken zonder of met een vervanging van ei?

    • Pauline

      29 september 2015 at 19:34 Beantwoorden

      Eigenlijk niet. Dan zou ik eerder voor de appeltaart havermout gaan die ook op mijn blog staat.

  • Pauline

    29 september 2015 at 13:19 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Nog nooit mugcake gemaakt, maar ga het toch eens proberen aangezien ik bijna alle ingrediënten al in huis heb.

  • ina

    29 september 2015 at 11:48 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nZiet er heerlijk uit en zo gemakkelijk.\r\nZit momenteel een weekje in Vlissingen.\r\nZodra ik weer thuis ben, ga ik het meteen uitproberen.\r\nHeb er nu al zin in.\r\n Bedankt!!!

  • By Marloes Thuis

    29 september 2015 at 10:47 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nHaha, onze oudste zoon noemde vroeger de magnetron “MUKMAKER” (melkmaker), daarvoor gebruikte wij eigenlijk alleen de magnetron 🙂 \r\nJouw recept lijkt me heerlijk en ga ik zeker een keertje proberen te maken voor het zondagsontbijtje!\r\nGroetjes Marloes

  • Margot

    29 september 2015 at 08:37 Beantwoorden

    Dat is nog eens een leuk ontbijt!

  • Anna-Karina

    29 september 2015 at 08:24 Beantwoorden

    Lekker, kan ook 6-8 minuten in de AirFryer!

    • Bas

      1 oktober 2015 at 08:58 Beantwoorden

      @Anna-Karina: op welke temperatuur? Heb namelijk hier geen magnetron, maar wel een AirFryer! 😉

  • cindy

    29 september 2015 at 08:15 Beantwoorden

    Dit is een recept van ongesuikerd (zoek maar op facebook, ze heeft ook een kookboek)\r\nIk maak het al bijna een jaar, zonder zout en bakpoeder!!\r\nZelf maak ik het het liefst met appel en kaneel of gedroogde abrikozen.\r\nJe kan ook rauwe cacao poeder gebruiken!

  • Jolanda

    29 september 2015 at 08:15 Beantwoorden

    Hallo Pauline, \r\n\r\nis het nu 10 minuten of 20 minuten in oven van 180 graden? Zie beide terugkomen in je tekst.

  • Marlotte

    29 september 2015 at 07:19 Beantwoorden

    Ik vind mugcakes zo lekker als ontbijt, je kunt er elke dag op los variëren!

  • Esmée

    29 september 2015 at 07:02 Beantwoorden

    Ik ben dol op mugcakes en op havermout! Deze zeker een keer uitproberen, want het ziet er heerlijk uit!

Plaats een reactie