hete kip met sriracha saus

Kip met sriracha saus

Ik vertelde jullie laatst al dat ik op ontdekkingstocht ben in de Aziatische keuken. Er valt daar nog zoveel te ontdekken.. Ik wil mij er beter in verdiepen en dat gaat niet zonder slag of stoot. Neem nu dit recept voor Thaise hete kip. Ik wilde het maken met sriracha saus, beter bekend als Thaise chilisaus (en dan niet de zoete versie). Zoals een echte foodie betaamd, haal je dan je ingrediënten bij de Toko. Enige nadeel van de Toko is dat de verpakkingen niet in het Nederlands zijn. En daar maakte ik een klein foutje…

Ik ben al niet zo’n held als het om pittig eten gaat. De milde curry’s die ik bij de Toko haal vind ik vaak al vrij hot. Ik heb daar wel een handje kroepoek bij nodig zeg maar. Maar desalniettemin wist ik mijn weg prima te vinden in de winkel en voor ik het wist had ik de sriracha in mijn mandje gestopt. Eenmaal thuis ging ik meteen aan de slag met het recept. Twee eetlepels van de chilisaus leek mij wel voldoende… En om het spicy effect wat te temperen voegde ik wat honing en limoensap toe. Na de eerste hap stond ik letterlijk in de fik en was zelfs een hele zak kroepoek niet voldoende. Wat bleek, ik had de versie met de rode dop gekocht, de super hot chilisaus. En die is niet voor beginners. Hoe stupid.  Zo zie je maar ook voor mij valt er nog heel wat te ontdekken in de culinaire wereld. Dit recept is overigens heerlijk, maar als ik je een tip mag geven, ga voor de groene dop.

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
250 gr sperzieboontjes
1 rode paprika
Handje sesamzaad
Olijfolie

Marinade
1 – 2 el sriracha saus regular
3 el sojasaus
1,5 el honing
Sap van 1 limoen
1 teentje knoflook gehakt
1 cm verse gember geraspt
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Begin met het maken van de marinade. Meng 3 el olijfolie met de sriracha, de sojasaus, de honing, het sap van 1 limoen, 1 teentje knoflook, een stukje verse gember en wat zeezout.

Snijd de kipfilet in stukken en leg deze in de marinade.  Laat de kip ongeveer een half uurtje marineren. Hoe langer hoe beter natuurlijk. Je kunt dit ook de avond van te voren klaarzetten.

Verhit wat olijfolie in een wok en voeg de kip (zonder de resterende marinade) toe. De overige marinade gooi je niet weg, dit wordt je saus. Bak de kip rondom aan.

Snijd de paprika in blokjes. Punt de boontjes en halveer ze waar nodig. Voeg de groente bij de kip en bak dit mee. Na een minuut of 8 zijn de groentes en de kip gaar.

Voeg nu de marinade toe en laat de hete kip nog een paar minuten sudderen.

Is je saus te dik?, voeg dan een scheutje water toe. Is je saus te dun?, dan is een maïzena-papje een goede optie.

Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan. Garneer de kip met het sesamzaad.

Serveer je hete kip met noodles of rijst. Ik heb soba noodles gebruikt.

hete kip met sriracha saus

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in