Mug cake van havermout
Een mug cake wat is dat? Nou gewoon een cake in a mug. Op zijn Nederlands een cake gemaakt in een mok. Meestal wordt hij in de magnetron gemaakt waardoor hij supersnel klaar is. Echt binnen 2 minuten kan je al genieten van zo’n lekkere cakeje. Je kan hem eten als ontbijt maar ook bij de thee. Wij maken het liefst gezonde mug cake recepten zoals deze met havermout, banaan en blauwe bessen. Hij is suikervrij en glutenvrij (als je glutenvrije havermout gebruikt) en voor ons het ultieme gezonde tussendoortje. Liever een mug cake met chocolade? Dan moet je dit recept eens proberen. Iets minder gezond, maar wel heel erg lekker.
Gezonde mug cake
We maken deze gezonde mug cake in de magnetron want dan is hij lekker snel klaar. Maar in de oven kan ook. Even 15 minuten op 180 graden en klaar ben je.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 pers.
- Halve rijpe banaan
- 1 ei
- 2 el havermout
- 0,5 tl bakpoeder
- Handje blauwe bessen
- 1 el geraspte kokos
- Snuf kaneel
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Neem een grote mok en prak de banaan glad met een vork. Meng het eitje er doorheen.
Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuf zout en kaneel bij het banaan-eimengsel. Roer door.
Voeg de de geraspte kokos en wat blauwe bessen toe. Meng het nog even kort.
Zet de mug cake 2 minuutjes in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 minuutjes in de oven op 180 graden. Keer de mug cake om op een bordje op lepel hem zo uit de mok op.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in