Menu
mug-cake-met-havermout-5012.jpg

Mug cake van havermout

Een mug cake wat is dat? Nou gewoon een cake in a mug. Op zijn Nederlands een cake gemaakt in een mok. Meestal wordt hij in de magnetron gemaakt waardoor hij supersnel klaar is. Echt binnen 2 minuten kan je al genieten van zo’n lekkere cakeje. Je kan hem eten als ontbijt maar ook bij de thee. Wij maken het liefst gezonde mug cake recepten zoals deze met havermout, banaan en blauwe bessen. Hij is suikervrij en glutenvrij (als je glutenvrije havermout gebruikt) en voor ons het ultieme gezonde tussendoortje. Liever een mug cake met chocolade? Dan moet je dit recept eens proberen. Iets minder gezond, maar wel heel erg lekker.

Gezonde mug cake

We maken deze gezonde mug cake in de magnetron want dan is hij lekker snel klaar. Maar in de oven kan ook. Even 15 minuten op 180 graden en klaar ben je.

Ingrediënten voor 1 persoon
Halve rijpe banaan
1 ei
2 el havermout
0,5 tl bakpoeder
Handje blauwe bessen
1 el geraspte kokos
Snuf kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Neem een grote mok en prak de banaan glad met een vork.  Meng het eitje er doorheen.

Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuf zout en kaneel bij het banaan-eimengsel. Roer door.

Voeg de de geraspte kokos en wat blauwe bessen toe. Meng het nog even kort.

Zet de mug cake 2 minuutjes in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

Keer de mug cake om op een bordje op lepel hem zo uit de mok op.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan