clafoutis met frambozen

Clafoutis met frambozen

Ding Dong! De deurbel gaat hier iedere dag wel een keer (soms wel vaker). Het is altijd weer een verrassing wat er voor de deur staat. Deze keer was het een koerier met een grote doos aardbeien en frambozen. Van Sweet Eve (o.a. verkrijgbaar bij AH), je weet wel die extra zoete en lekkere. Dat is foodpost waar ik heel gelukkig van word. En waar ik meteen de keuken mee induik, om clafoutis te maken bijvoorbeeld.

Clafoutis is een klassiek dessert uit de Franse keuken. Het is een soort pannenkoek uit de oven. Het doet mij ook altijd een beetje denken aan gele room. Dit komt omdat de pannenkoek heel smeuïg blijft. Mmmm… Meestal maken ze clafoutis met kersen, maar eigenlijk kun je ieder fruit gebruiken dat je lekker vindt. Ik gebruikte de zoete frambozen en dat was echt heerlijk. Lekker met een beetje poedersuiker, maar extra fijn met een bolletje ijs ernaast.

clafoutis met frambozen

Ingrediënten voor 6 personen
2 eieren
150 gr (spelt)bloem
60 gr suiker
350 ml melk
150 gr frambozen
Snuf zout
Boter om in te vetten

Materialen
Lage ovenschaal van 20 cm

clafoutis met frambozen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtstand)

Begin met het maken van het beslag. Het lijkt op pannenkoekenbeslag, heel makkelijk.

Breek de eieren boven een kom. Voeg de speltbloem, de suiker en een snuf zout toe en meng het door elkaar met een garde.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er een egaal beslag van.

Vet een lage ovenschaal in met een beetje boter of een bakspray.

Giet het beslag in de vorm.

Verdeel de frambozen over het beslag.

Zet de vorm in de oven en bak de clafoutis in ongeveer 45 – 50 minuten goudbruin. Hij mag best nog een beetje wiebelig zijn, maar moet wel goed gestold zijn.

Laat de clafoutis afkoelen en garneer het met wat poedersuiker en extra framboosjes.

clafoutis met frambozen

clafoutis met frambozen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in