ananas ijs

Kidsproof: Ananasijs

Yum dit is lekker! Romig ananasijs van slechts 2 ingrediënten. Ja echt. Ik riep laatst tegen Maurits dat ik mijn ijsmachine nog niet eens had aangeraakt deze zomer. Shame on me! Ik heb er wel een goed excuus voor, want ik ben de laatste tijd meer into de popsicles. En daardoor moest mijn arme schatje stof happen in de berging. Zonde. Maar vanaf nu niet meer! Want voor dit ijsje heb je wel een ijsmachine nodig.

Het kan ook zonder. Dan heb je alleen wat meer geduld nodig. Laat ik dat nou net niet hebben. Als je het zonder ijsmachine wilt maken moet je de ananas eerst invriezen. Eenmaal bevroren kan je de ananas dan glad pureren met een scheutje kokosmelk. Ik zou dan wel wat minder kokosmelk gebruiken, anders wordt het meer een smoothie. Ook lekker, maar het is geen ijs. Wel een ijsmachine in je bezit? Lucky you! Want dan kun je dit kidsproof recept maken voor je kids, of  voor jezelf natuurlijk.

 ananas ijs

Ingrediënten voor 4 personen
1 hele ananas
200 ml kokosmelk
Takje verse munt

Zo maak je het
Snijd de ananas in stukken en verwijder de harde kern en de schil.

Pureer de ananas glad met de kokosmelk in een blender.

Houd je van zoet voeg dan een kneepje honing toe.

 ananas ijs

Giet het ananasmengsel in je ijsmachine (ik heb zelf een Magimix) en draai er in 40 minuten een romig ijs van. Het is afhankelijk van de sterkte van je ijsmachine hoe lang deze er over doet.

Garneer het ananasijs met een takje munt.

 ananas ijs

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Diary Augustus #3
Video: Hummus met peterselie
Bewaar
8 Comments
 • Mariska van Waveren

  22 juli 2017 at 19:30 Beantwoorden

  Hoi Pauline! Heb hem (eindelijk) gemaakt (met goedkope ijsmachine).
  De smaak is super!
  Bij mij kwamen er alleen al vrij snel ijskristallen in. Het zit nu een beetje tussen sorbet ijs en roomijs in. Kan ik hier iets aan doen om dit te verhelpen de volgende keer?

  • Pauline

   23 juli 2017 at 14:20 Beantwoorden

   Dat kan je bijna niet voorkomen omdat er geen suiker in zit. De enige oplossing is heel snel opeten. Of nog even mixen voor het eten.

 • Suzanne de Wilde

  31 augustus 2015 at 18:03 Beantwoorden

  Leuk dat je ook de beschrijving erbij doet voor zonder de ijsmachine. De annanas ligt in de vriezer:-). En ik ben bijna jarig dus misschien nog een leuk idee.

 • Marloes

  30 augustus 2015 at 15:27 Beantwoorden

  Lijkt me lekker! Ik twijfel al zo lang of ik een ijsmachine zal aanschaffen. Keukenmachines hebben soms de neiging om achterin de kast te verdwijnen (de mini donut maker was zo’n geval). Maar als ik dit zie wil ik er toch écht een. Vooral om niet zo kids-proof ijs met een tikkeltje rum mee te maken haha! Welk type ijsmaker kun je aanbevelen Pauline?\r\n- X Marloes

  • Pauline

   30 augustus 2015 at 20:02 Beantwoorden

   Ik heb zelf een hele profi zelfvriezende van magimix. Maar omdat je hem toch niet zo vaak gebruikt, raad ik eerder de glacier aan van magimix.

  • Jarka

   31 augustus 2015 at 01:41 Beantwoorden

   Of een ZOKU ijsjesmaker. Ook gewèldig!

 • Emma

  30 augustus 2015 at 14:34 Beantwoorden

  Laat ik nou eens dol zijn op ananas!!

 • Margot

  30 augustus 2015 at 11:20 Beantwoorden

  Yumm! Dat ga ik ook eens maken!

Plaats een reactie