Menu

Kidsproof: Ananasijs

Yum dit is lekker! Romig ananasijs van slechts 2 ingrediënten. Ja echt. Ik riep laatst tegen Maurits dat ik mijn ijsmachine nog niet eens had aangeraakt deze zomer. Shame on me! Ik heb er wel een goed excuus voor, want ik ben de laatste tijd meer into de popsicles. En daardoor moest mijn arme schatje stof happen in de berging. Zonde. Maar vanaf nu niet meer! Want voor dit ijsje heb je wel een ijsmachine nodig.

Het kan ook zonder. Dan heb je alleen wat meer geduld nodig. Laat ik dat nou net niet hebben. Als je het zonder ijsmachine wilt maken moet je de ananas eerst invriezen. Eenmaal bevroren kan je de ananas dan glad pureren met een scheutje kokosmelk. Ik zou dan wel wat minder kokosmelk gebruiken, anders wordt het meer een smoothie. Ook lekker, maar het is geen ijs. Wel een ijsmachine in je bezit? Lucky you! Want dan kun je dit kidsproof recept maken voor je kids, of  voor jezelf natuurlijk.

 ananas ijs

Ingrediënten voor 4 personen
1 hele ananas
200 ml kokosmelk
Takje verse munt

Zo maak je het
Snijd de ananas in stukken en verwijder de harde kern en de schil.

Pureer de ananas glad met de kokosmelk in een blender.

Houd je van zoet voeg dan een kneepje honing toe.

 ananas ijs

Giet het ananasmengsel in je ijsmachine (ik heb zelf een Magimix) en draai er in 40 minuten een romig ijs van. Het is afhankelijk van de sterkte van je ijsmachine hoe lang deze er over doet.

Garneer het ananasijs met een takje munt.

 ananas ijs

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Pauline
  9 juni 2018 om 20:55

  Jawel. In kleine stukje hakken en dan toevoegen!

 • Valerie
  7 juni 2018 om 15:40

  Kan de munt er ook doorheen?

 • Pauline
  23 juli 2017 om 14:20

  Dat kan je bijna niet voorkomen omdat er geen suiker in zit. De enige oplossing is heel snel opeten. Of nog even mixen voor het eten.

 • Mariska van Waveren
  22 juli 2017 om 19:30

  Hoi Pauline! Heb hem (eindelijk) gemaakt (met goedkope ijsmachine). De smaak is super! Bij mij kwamen er alleen al vrij snel ijskristallen in. Het zit nu een beetje tussen sorbet ijs en roomijs in. Kan ik hier iets aan doen om dit te verhelpen de volgende keer?

 • Suzanne de Wilde
  31 augustus 2015 om 18:03

  Leuk dat je ook de beschrijving erbij doet voor zonder de ijsmachine. De annanas ligt in de vriezer:-). En ik ben bijna jarig dus misschien nog een leuk idee.

 • Jarka
  31 augustus 2015 om 01:41

  Of een ZOKU ijsjesmaker. Ook gewèldig!

 • Pauline
  30 augustus 2015 om 20:02

  Ik heb zelf een hele profi zelfvriezende van magimix. Maar omdat je hem toch niet zo vaak gebruikt, raad ik eerder de glacier aan van magimix.

 • Marloes
  30 augustus 2015 om 15:27

  Lijkt me lekker! Ik twijfel al zo lang of ik een ijsmachine zal aanschaffen. Keukenmachines hebben soms de neiging om achterin de kast te verdwijnen (de mini donut maker was zo'n geval). Maar als ik dit zie wil ik er toch écht een. Vooral om niet zo kids-proof ijs met een tikkeltje rum mee te maken haha! Welk type ijsmaker kun je aanbevelen Pauline?
  - X Marloes

 • Emma
  30 augustus 2015 om 14:34

  Laat ik nou eens dol zijn op ananas!!

 • Margot
  30 augustus 2015 om 11:20

  Yumm! Dat ga ik ook eens maken!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.