Kidsproof: Ananasijs

Kidsproof: Ananasijs

Yum dit is lekker! Romig ananasijs van slechts 2 ingrediënten. Ja echt. Ik riep laatst tegen Maurits dat ik mijn ijsmachine nog niet eens had aangeraakt deze zomer. Shame on me! Ik heb er wel een goed excuus voor, want ik ben de laatste tijd meer into de popsicles. En daardoor moest mijn arme schatje stof happen in de berging. Zonde. Maar vanaf nu niet meer! Want voor dit ijsje heb je wel een ijsmachine nodig.

Het kan ook zonder. Dan heb je alleen wat meer geduld nodig. Laat ik dat nou net niet hebben. Als je het zonder ijsmachine wilt maken moet je de ananas eerst invriezen. Eenmaal bevroren kan je de ananas dan glad pureren met een scheutje kokosmelk. Ik zou dan wel wat minder kokosmelk gebruiken, anders wordt het meer een smoothie. Ook lekker, maar het is geen ijs. Wel een ijsmachine in je bezit? Lucky you! Want dan kun je dit kidsproof recept maken voor je kids, of  voor jezelf natuurlijk.

 ananas ijs

Ingrediënten voor 4 personen
1 hele ananas
200 ml kokosmelk
Takje verse munt

Zo maak je het
Snijd de ananas in stukken en verwijder de harde kern en de schil.

Pureer de ananas glad met de kokosmelk in een blender.

Houd je van zoet voeg dan een kneepje honing toe.

 ananas ijs

Giet het ananasmengsel in je ijsmachine (ik heb zelf een Magimix) en draai er in 40 minuten een romig ijs van. Het is afhankelijk van de sterkte van je ijsmachine hoe lang deze er over doet.

Garneer het ananasijs met een takje munt.

 ananas ijs

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

IJs Kinderrecepten Gezonde recepten Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

30 augustus 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in