Courgetti met zalm

Courgetti met zalm

Nee die ‘i’ is geen tikfout: het is echt courgetti met zalm. Zo noemen we spaghetti gemaakt van courgette. In dit geval eten we hem rauw. Want rauwe courgette kan heel goed en is superlekker. En het leuke is: deze courgette spaghetti met zalm staat zo op tafel! Je hebt alleen wel even een apparaatje nodig om de courgette in slierten te snijden. We doen dit zelf met een mandoline, maar er bestaat ook een fancy apparaat: een spiraalsnijder.

Courgette spaghetti met zalm

Eigenlijk is dit recept een soort van salade met courgette. De courgetti zalm is koolhydraatarm en door de vette vis harstikke gezond. Eet hem als lunch of als snelle maaltijd. Zo heb je gelijk weer je veggies binnen! Liever een warme variant? Maak dan eens deze courgetti met garnalen en citroensaus.

Courgetti met zalm
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr gerookte zalm
  • 3 courgettes
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • Halve citroen (biologisch)
  • 5 gr verse bieslook
  • 5 gr verse bladpeterselie
  • 30 gr pijnboompitten

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 el mayonaise
  • 1 el zure room
  • 1 tl mierikswortelpasta
  • 5 gr verse bieslook
  • 5 gr verse bladpeterselie
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de courgette in dunne reepjes. Dit kan met een mes, maar gaat het makkelijkste met een mandoline of een spiraalsnijder.

  2. Verdeel de courgetti over de borden.

  3. Snijd de avocado en citroen in plakjes en de rode ui in ringen en verdeel deze over de borden.

  4. Verdeel de zalm over de courgette pasta.

  5. Maak een dressing van de mayonaise, zure room en een kneepje citroensap. Hak de groene kruiden fijn en voeg dit bij de dressing. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout.

  6. Verdeel de dressing over de courgetti.

  7. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan en verdeel deze over de courgetti.

  8. Garneer de courgetti met zalm met wat fijngehakte bieslook en bladpeterselie.

Courgetti met zalm

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in