Strawberry Daiquiri
De strawberry daiquiri is een all-time favorite. Hoogste tijd om hem zelf te maken, en dat is helemaal niet ingewikkeld. Je maakt deze cocktail frozen, dat wil zeggen dat je een flinke hand ijs toevoegt. Ideaal voor een bloedhete dag. En nu extra lekker omdat de aardbeien in het seizoen zijn. De aardbeiencocktail bestaat uit witte rum, aardbeien, limoen en suikerwater, siroop dus. Het suikerwater maak je door 1 deel water met 2 delen suiker te mengen. Je kunt dit verhitten dan smelt de suiker meteen, of gewoon even roeren totdat de suiker is opgelost. Je kunt ook een aardbeiensiroop gebruiken. Benieuwd naar onze andere cocktailrecepten?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 cocktail
- 30 ml rum
- Sap van een halve limoen
- 1 el (aardbeien) siroop
- 6 aardbeien
- Handje ijsklontjes
Zo maak je het
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Doe alle ingredienten in een blender en blend er een gladde massa van. Let er wel op dat je blender ijs kan crushen, want anders kan je blender hierdoor kapot gaan.
Serveer de strawberry daiquiri in een mooi glas, eventueel met een aardbeitje op het randje.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.