Kwarkbrood
Yes, dit recept voor kwarkbrood is super lekker! Het is een gezond en glutenvrij broodje geworden op basis van kwark met noten, rozijnen en abrikozen. Het is geen cake, dus het resultaat van dit kwarkbrood is zeker niet zoet. Alhoewel de abrikozen en rozijnen wel wat zoetigheid aan het brood geven. Goddelijk zo’n plakje kwarkbrood in combinatie met wat roomboter en kaas. Zin om nog meer zelf te bakken? Bekijk dan ook eens onze andere bakrecepten. Bakken maar!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 kwarkbrood
- 250 gr halfvolle kwark
- 150 gr amandelmeel
- 50 gr boekweitmeel
- 2 eieren
- 50 gr gedroogde abrikozen
- 50 gr gemengde noten
- 40 gr rozijnen
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- Handje amandelschaafsel
Materiaal
- Kleine cakevorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.
Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder en het zout toe. Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
Snijd de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Voeg deze samen met de rozijnen bij het beslag. Roer nogmaals om.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
Garneer het kwarkbrood met een handje amandelschaafsel.
Bak het kwarkbrood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.
Het brood is extra lekker met roomboter en kaas.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.