Kidsproof: Mango-Yoghurtijs
Hierbij verklaar ik het ijsjesseizoen voor geopend! Ik ben dol op ijs en mijn lievelings is yoghurtijs. Wist je dat je ijsjes ook heel gemakkelijk kidsproof kunt maken? De meeste kant en klare ijsjes bevatten vaak kleurstoffen en heel veel suiker. Dat dat ook anders kan, laat ik jullie de komende weken zien.
Vandaag trap ik af met mango-yoghurtijs. Zo lekker! Het enige is dat je wel een ijsmachine nodig hebt! Of je moet de tijd en zin hebben om ieder uur, je bakje met yoghurt door te roeren, dat kan ook. Omdat ik echt een ijsjunk ben heb ik een pro machine, namelijk de Magimix Turbine a Glacé. Deze hoef je niet voor te koelen en staat dus altijd voor je klaar bij acute ijsbehoefte. Maar dat hoeft helemaal niet zo duur, tegenwoordig heb je ook heel veel ijsmachines op de markt die een stuk voordeliger zijn. Geen ijsmachine is ook geen probleem. Giet je ijskoude mengsel in een luchtdicht bakje en roer het ijsmengsel ieder uur even door elkaar met vork. Zo voorkom je dat er ijskristallen ontstaan. Laat je het te lang in de vriezer staan, dan wordt het vrij hard. Haal het dan een half uur van tevoren uit de vriezer, zodat de structuur wat zachter wordt.
Ingrediënten voor 4 kindjes
500 ml volle yoghurt
1 rijpe mango
1 flinke kneep honing
Zo maak je het
Schil de mango en snij deze in stukjes.
Pureer de mango glad met een staafmixer. Breng het op smaak met honing, hoeveelheid naar wens. Je kunt eventueel ook agavesiroop gebruiken. Zet het in de koelkast zodat het koud kan worden.
Giet de yoghurt in de ijsmachine en laat het alvast een half uurtje draaien. Gebruik echt volle yoghurt, want dit geeft simpelweg het beste ijs.
Giet daarna de mangopuree bij de yoghurt. Dit doe je later omdat de mangopuree zo nog even gekoeld kon worden. Je kunt het er eventueel ook tegelijk ingieten.
Laat het mango-yoghurtijs nog 15 minuten extra draaien.
Het lekkerste is om het ijs meteen te serveren. Dan is de structuur perfect. Maar je kunt het eventueel ook nog een uurtje of 2 in de vriezer zetten om verder uit te harden.
Het mango-yoghurtijs kan je ook uiteraard ook langer bewaren, maar haal het dan een half uurtje voor het serveren uit de vriezer. Anders is het te hard om te eten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.