Geitenkaasbuideltjes uit de oven
Yes weekend! Fijn he?, zo’n korte week. Om het weekend extra goed in te luiden, heb ik vandaag een lekker hapje voor bij de borrel. Deze geitenkaasbuideltjes met rode uiencompôte zijn echt hemels, tenminste als je van geitenkaas houdt. Ik ben er zelf dol op. Je kunt natuurlijk ook een ander soort kaas gebruiken zoals fetakaas, mozzarella of gewoon een lekkere belegen kaas. En qua topping kan je ook lekker variëren, ik heb nu langzaam gegaarde rode uien gebruikt, dat is zo lekker in combinatie met geitenkaas. Wil je het simpel houden, dan is een klein kneepje honing met wat tijm ook heerlijk. Of voeg wat gehakte pistachenootjes toe, ook een aanrader.
Het idee is heel simpel. Het is geitenkaas in filodeeg. Ik koop mijn filodeeg het liefste bij de Turk. Dat zijn grote niet ingevroren vellen. In de supermarkt vind je vaak filodeeg in het vriesvak. Het handige hieraan, is dat het kleine velletjes zijn, een perfect formaatje voor deze geitenkaaspakketjes. Het nadeel is dat dit filodeeg heel kwetsbaar is. Je moet er echt op letten dat het niet uitdroogt tijdens het ontdooien want dan breekt het heel snel. Gelukkig is daar zonnebloemolie to the rescue. Hiermee plak je alles weer lekker aan elkaar vast.
Ingrediënten voor 12 st.
12 plakjes filodeeg (klein formaat)
200 gr mini rondjes geitenkaas (dat zijn er 12)
3 rode uien
2 tl bruine suiker
Scheutje rode wijnazijn
1 tl tijm
Peper en zout
Zonnebloemolie
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de rode uien in halve ringen. Bak ze langzaam aan in een scheutje olijfolie.
Voeg 2 tl bruine suiker en een scheutje rode wijnazijn toe en bak mee.
Laat de uien in 10 – 15 minuten helemaal zacht worden en breng ze op smaak met wat peper, zout en iets tijm.
Laat in de tussentijd het filodeeg ontdooien. Doe dit onder een natte theedoek, zodat het niet uitdroogt.
Snij de plakjes deeg doormidden en plak steeds 2 vellen op elkaar. Besprenkel het filodeeg met iets zonnebloemolie voordat je het tweede vel erop plakt.
Leg een rondje geitenkaas in het midden van een vel filodeeg.
Verdeel een lepeltje van de rode uiencompôte over de geitenkaas.
Bestrijk de randen van het filodeeg met zonnebloemolie.
Vouw het pakketje nu als een buideltje naar binnen. Is het filodeeg te droog, maak het dan vochtig met wat extra zonnebloemolie. Dat helpt ook als het niet blijft plakken.
Leg de geitenkaasbuideltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de filodeegpakketjes in 15 – 20 minuten af op 200 graden.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in