mango yoghurtijs 1

Kidsproof: Mango-Yoghurtijs

Hierbij verklaar ik het ijsjesseizoen voor geopend! Ik ben dol op ijs en mijn lievelings is yoghurtijs. Wist je dat je ijsjes ook heel gemakkelijk kidsproof kunt maken? De meeste kant en klare ijsjes bevatten vaak kleurstoffen en heel veel suiker. Dat dat ook anders kan, laat ik jullie de komende weken zien.

Vandaag trap ik af met mango-yoghurtijs. Zo lekker! Het enige is dat je wel een ijsmachine nodig hebt! Of je moet de tijd en zin hebben om ieder uur, je bakje met yoghurt door te roeren, dat kan ook. Omdat ik echt een ijsjunk ben heb ik een pro machine, namelijk de Magimix Turbine a Glacé. Deze hoef je niet voor te koelen en staat dus altijd voor je klaar bij acute ijsbehoefte. Maar dat hoeft helemaal niet zo duur, tegenwoordig heb je ook heel veel ijsmachines op de markt die een stuk voordeliger zijn. Geen ijsmachine is ook geen probleem. Giet je ijskoude mengsel in een luchtdicht bakje en roer het ijsmengsel ieder uur even door elkaar met vork. Zo voorkom je dat er ijskristallen ontstaan. Laat je het te lang in de vriezer staan, dan wordt het vrij hard. Haal het dan een half uur van tevoren uit de vriezer, zodat de structuur wat zachter wordt.

mango yoghurtijs 1

Ingrediënten voor 4 kindjes
500 ml volle yoghurt
1 rijpe mango
1 flinke kneep honing

Zo maak je het
Schil de mango en snij deze in stukjes.

Pureer de mango glad met een staafmixer. Breng het op smaak met honing, hoeveelheid naar wens. Je kunt eventueel ook agavesiroop gebruiken. Zet het in de koelkast zodat het koud kan worden.

mango yoghurtijs 1

Giet de yoghurt in de ijsmachine en laat het alvast een half uurtje draaien. Gebruik echt volle yoghurt, want dit geeft simpelweg het beste ijs.

mango yoghurtijs 1

Giet daarna de mangopuree bij de yoghurt. Dit doe je later omdat de mangopuree zo nog even gekoeld kon worden. Je kunt het er eventueel ook tegelijk ingieten.

Laat het mango-yoghurtijs nog 15 minuten extra draaien.

Het lekkerste is om het ijs meteen te serveren. Dan is de structuur perfect. Maar je kunt het eventueel ook nog een uurtje of 2 in de vriezer zetten om verder uit te harden.

Het mango-yoghurtijs kan je ook uiteraard ook langer bewaren, maar haal het dan een half uurtje voor het serveren uit de vriezer. Anders is het te hard om te eten.

mango yoghurtijs 1

 

5 cadeautjes voor moederdag
Video: Coffee Tag
Bewaar
18 Comments
  • Ine Franken

    17 juni 2017 at 12:46 Beantwoorden

    Kan dit ook met lactosevrije joghurt, lijkt me heerlijk zo’n ijsje!

  • Ine Franken

    17 juni 2017 at 12:44 Beantwoorden

    Zou dit ook met lactosevrije joghurt kunnen, lijkt me heerlijk!

  • Liselot Cornelissen

    3 juni 2017 at 11:34 Beantwoorden

    Hoi, ik heb een vraagje. Is de honing of stroop voor de smaak of ook nodig voor het proces?

  • Patricia

    19 mei 2016 at 14:19 Beantwoorden

    Net gemaakt en echt super lekker! Dochterlief geniet er ook van en zo simpel!

  • lobke

    7 mei 2015 at 13:54 Beantwoorden

    Ik gebruik gewoon mango blokjes uit de vriezer.\r\nIn de blender samen met griekse yoghurt en je ijs is klaar … Niet elk uur roeren en geen ijsmachine nodig!

  • Corinne

    4 mei 2015 at 12:55 Beantwoorden

    Ik doe het ook net als Minimalista, woon klein, geen plaats voor een ijmachine en dus ook alleen maar eenvriesvak. Met bevroren fruit en room of yoghurt krijg je ook heerlijk ijs

  • Kalianda

    3 mei 2015 at 20:37 Beantwoorden

    Dit ziet er heerlijk uit! Maar als je geen ijsmachine hebt en het toch wil maken door ieder uur met de vork ieder te roeren.. Hoe veel uur moet het dan in de vriezer?

  • Lisanne

    3 mei 2015 at 17:47 Beantwoorden

    Dat ziet er echt heerlijk uit en het lijkt gemakkelijk te maken. Ik wil het zeker een keer proberen!

  • Bas

    3 mei 2015 at 11:15 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik ben echt mangoverslaafd! Wat een leuk en simpel recept!

  • hester

    3 mei 2015 at 10:55 Beantwoorden

    Kun je ook agavesiroop gebruiken ipv honing?

  • Margot

    3 mei 2015 at 10:51 Beantwoorden

    Oh heerlijk! Ik ben gek op mango!

  • minimalista2b

    3 mei 2015 at 10:07 Beantwoorden

    Als je geen ijsmachine hebt, helpt het om bevroren mangoblokjes te nemen en die samen met de yoghurt in de keukenmachine te doen. Kijk dan nog wel even naar de verhoudingen. Ik begin met de mango en honing en voeg de yoghurt er beetje bij beetje al draaiend aan toe, Drupje citroensap erbij vind ik ook lekker.\r\n\r\n(overigens ook heel goed te doen met bevroren aardbeien met beetje verse munt of basilicum!)

  • Dita

    3 mei 2015 at 09:20 Beantwoorden

    Lekker!!

  • Henk

    3 mei 2015 at 09:11 Beantwoorden

    kan je dit recept ook zonder ijs machine maken

  • ann

    3 mei 2015 at 08:57 Beantwoorden

    Lukt dit ook met soja yoghurt?

  • nicole

    3 mei 2015 at 08:11 Beantwoorden

    Ooh super dit ijs en echt niet alleen voor de kinderen!

Plaats een reactie