Menu
witte-chocoladefudge-1-710x380.jpg

Witte chocolade fudge met cranberries

Nee chocolade fudge is niet gezond! Allesbehalve zelfs. Maar lekker dat het is. Het is december, dus alle remmen gaan los. Ik begin stiekem al met een kerstrecept, want ik ben niet meer te houden. Ik heb weer eens fudge gemaakt en deze keer van witte chocolade. Om het lekker kerstig te maken heb ik cranberries toegevoegd. Ik vind die dingen zo lekker en het past ook heel goed bij het zoete van de fudge. Want één ding snap je denk ik wel, het is super zoet.

Als kind vond ik fudge helemaal niet lekker. Echt waar! Totdat ik er zelf mee aan de slag ging en nu ben ik verslaafd. Echt zo’n bak vol is hier niet veilig in huis. Gelukkig is Maurits er ook dol op, dus het bakje gaat snel leeg. In mijn boek komt ook een recept, welke dat is, hou ik nog even geheim. Eerst deze maar eens maken, het is zo lekker.

witte chocoladefudge

Ingrediënten voor 20 st.
1 blikje gecondenseerde melk
300 gr witte chocolade
50 gr cranberries (gedroogd)
40 gr gepelde pistachenoten
20 gr kokos

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een laag vuur.

Breek de witte chocolade in stukjes en voeg dit bij de gecondenseerde melk. Roer het door elkaar zodat de chocolade gaat smelten. Dit duurt wel eventjes. Zet het vuur niet te hoog, want anders verbrandt het.

Als alle chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur.

Voeg de cranberries, de pistachenoten en de kokos toe en meng het even goed doorelkaar.

witte chocoladefudge

Bekleed een schaaltje (15 x 15 cm) met wat bakpapier.

Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel.

Laat de witte chocolade fudge ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Je kunt de fudge ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.

witte chocoladefudgefijnefeestdagen

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan