witte chocoladefudge

Witte chocolade fudge met cranberries

Nee chocolade fudge is niet gezond! Allesbehalve zelfs. Maar lekker dat het is. Het is december, dus alle remmen gaan los. Ik begin stiekem al met een kerstrecept, want ik ben niet meer te houden. Ik heb weer eens fudge gemaakt en deze keer van witte chocolade. Om het lekker kerstig te maken heb ik cranberries toegevoegd. Ik vind die dingen zo lekker en het past ook heel goed bij het zoete van de fudge. Want één ding snap je denk ik wel, het is super zoet.

Als kind vond ik fudge helemaal niet lekker. Echt waar! Totdat ik er zelf mee aan de slag ging en nu ben ik verslaafd. Echt zo’n bak vol is hier niet veilig in huis. Gelukkig is Maurits er ook dol op, dus het bakje gaat snel leeg. In mijn boek komt ook een recept, welke dat is, hou ik nog even geheim. Eerst deze maar eens maken, het is zo lekker.

witte chocoladefudge

Ingrediënten voor 20 st.
1 blikje gecondenseerde melk
300 gr witte chocolade
50 gr cranberries (gedroogd)
40 gr gepelde pistachenoten
20 gr kokos

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een laag vuur.

Breek de witte chocolade in stukjes en voeg dit bij de gecondenseerde melk. Roer het door elkaar zodat de chocolade gaat smelten. Dit duurt wel eventjes. Zet het vuur niet te hoog, want anders verbrandt het.

Als alle chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur.

Voeg de cranberries, de pistachenoten en de kokos toe en meng het even goed doorelkaar.

witte chocoladefudge

Bekleed een schaaltje (15 x 15 cm) met wat bakpapier.

Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel.

Laat de witte chocolade fudge ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Je kunt de fudge ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.

witte chocoladefudgefijnefeestdagen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in