Menu

Mijn ochtendritueel in foto’s

Gesponsord. Als ik ’s avonds in bed lig, verheug ik mij op de volgende dag. Niet zozeer omdat ik dan vroeg mijn bed uit moet, maar wel op mijn ontbijt. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een dag begonnen ben zonder te ontbijten. Ik heb ’s ochtends ook altijd zin om wat te eten. Niet heel uitgebreid maar wel altijd iets. Ik zorg er dus voor dat ik lekker begin, met een ontbijt vol vezels en vitamines.

Mijn ochtendritueel ziet er doordeweeks vrijwel hetzelfde uit. Kijk je mee?

9.00 opstaan en douchen
PAULINE
Ik ben niet echt een early bird en mijn dag begint meestal rond de klok van 9. Ik spring (nou ja meer sleep mijzelf) onder de douche en ga naar beneden.

9.30 Ontbijten + koffie
DSC_4657
Ik zit al tijden in een Griekse yoghurt met muesli en fruitfase. Deze Quaker Complete Cranberry met pompoenpitten past helemaal bij deze tijd van het jaar. Geroosterde granen (haver, tarwe en gerst) met cranberries en pompoenpitten. Daarbij drink ik koffie en een glas water.

9.45 Comments + Social media check
DSC_4662
Ik ontbijt altijd achter de laptop. In de tussentijd reageer ik op de comments en beantwoord ik jullie vragen op social media. Ik ben hier meestal wel een uurtje mee bezig.

10.15 koffie part two
DSC_4668
Ik zei het al, ik ben geen ochtendmens, dus een extra kopje koffie heb ik echt wel nodig.

10.45 Blogs schrijven
Ik werk aan mijn blogs. Omdat het kookboek eraan komt probeer ik wat vooruit te werken. Dit lukt mij tot nu toe aardig. Iedere week plaats ik 4 nieuwe recepten, 2 Foodtalk artikelen en 1 video online. Dat lijkt misschien niet veel, maar dat is best een klusje kan ik je vertellen.

11.30 Foto’s bewerken
Foto 15-10-14 13 24 34
Ik schrijf eerst alle posts en daarna bewerk ik de foto’s. Dit vind ik zelf heel fijn werken. Ik schrijf meestal 1 of 2 blogs per dag. En die maak ik dan ook gelijk af met het invoegen van de foto’s.

12.00 Mail
Die ungoing mailbox. Ik check hem meestal 2 keer per dag. Zo rond de middag en aan het einde van de middag. Er is bijna geen doorkomen aan. Maar ook dat hoort erbij.

13.00 Lunch
2014-10-07 17.30.08

Zo ik heb inmiddels wel weer trek gekregen. In de zomer eet ik vaak salades en in de winter vaak een lekker soepje.

Ben jij ook benieuwd naar de ontbijtrituelen van Lyndsey van Lifestylelog?, bekijk dan hier haar ontbijtmoment. En hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

64 reacties

 • Pauline
  14 december 2014 om 11:40

  Oh wat leuk om te horen zeg.

 • Margriet Boevé Hemmes
  13 december 2014 om 15:22

  Dag Pauline lijkt mij een heerlijke muesli. Wat grappig dat je ook de poffert maakt. Ook ik heb van jouw tante À. een poffertpan gekregen, maar nog niet uit geprobeerd. maar met jouw recept moet het nu maar eens gebeuren.
  Ook ik ben een oud Uithuizer en jouw tante ontmoet ik vaak bij mijn moeder. En ze is super trots op je.
  Succes met je tweede boek!
  Mvg Margriet Hemmes en groet aan je ouders.

 • Esther
  12 december 2014 om 16:00

  O heerlijk, die mix! Precies wat je zegt: past goed bij deze tijd van het jaar ;-) I'm in!

 • Manon
  12 december 2014 om 10:55

  Ik heb tegenwoordig drie koppen koffie nodig met een baby van een maand!

 • Maaike
  12 december 2014 om 10:47

  Ik heb de zaden en noten variant al een keer getest en die was heel lekker! Ik ben benieuwd naar deze mix.

 • Meike
  12 december 2014 om 10:19

  Ik ben een enorme fan van homemade granola! Benieuwd of de quaker in de buurt komt qua smaak, want het is inderdaad super handig om iets achter de hand te hebben voor als je een keer geen zin en tijd hebt om zelf granola te maken.

 • Eline
  12 december 2014 om 09:53

  Ik zit al maanden in precies dezelfde fase! Superyum :)

 • Elze
  11 december 2014 om 22:14

  Ik ontbijt ook graag met yoghurt/kwark en (zelfgemaakte) muesli. Havermoutpap staat bij mij ook vaak op het menu, maar dit kost iets meer tijd. Deze mix lijkt me handig voor als ik een keer snel weg moet en toch iets lekkers en gezonds wil eten.

 • Judith Kan
  11 december 2014 om 15:43

  Ik schotel m'n 3 dochters altijd een lekker verantwoord ontbijtje voor, en ik........sla te vaak over om daarna de verkeerde dingen te nemen. Dus: I like to try it, very much!

 • Cynthia
  11 december 2014 om 12:29

  Quaker maakt mijn ochtend Complete!:D

 • Rianne
  10 december 2014 om 21:25

  Lijkt me heerlijk, i'm in!!

 • Ellen
  10 december 2014 om 15:10

  Oehh dat klinkt echt als een heerlijk ontbijtje! Zou ik graag willen proberen!!

 • Sanne
  10 december 2014 om 12:05

  Ik ga ook een gokje wagen. Lijkt me een lekker ontbijtje. Haal vast de griekse yoghurt in huis! ;-)

 • Roxanne
  10 december 2014 om 00:19

  Mmmm, Griekse yoghurt met muesli en fruit! Ik weet wat ik morgenochtend ga eten als ontbijt ;) Die van Quaker lijkt me ook heerlijk

 • tamara
  9 december 2014 om 22:03

  Ik ben wel toe aan een verandering van ontbijt, ik wil het proberen ..

 • Anita
  9 december 2014 om 21:13

  Ik doe graag mee. De meeste ochtenden ontbijt ik met overnight oats maar soms vergeet ik dit in de avond alvast klaar te zetten en warme havermout lust ik niet. Voor deze ochtenden zou Quaker complete een goede optie kunnen zijn.

 • jessie
  9 december 2014 om 20:17

  Klinkt super lekker! Staat al op mijn boodschappenlijstje, maar winnen is nog leuker natuurlijk :-)
  Heb al zo veel inspiratie uit je blog gehaald en ik link ook lustig naar jouw blog hier! Ben een beginnende "healthy eater" dus ik schrijf soms over mijn zoektocht naar lekkere recepten en jouw blog is één van mijn grootste inspiratiebronnen! Bedankt dus!!!

 • christine
  9 december 2014 om 19:07

  Hmm, die ga ik sowieso eens proberen. Of ik het nu win of niet :D (natuurlijk wil ik graag winnen ;) )

 • Danique
  9 december 2014 om 17:23

  Geroosterde granen, jammie dat klinkt lekker. En heel benieuwd hoe cranberry's en pompoenpitten daarin smaken.
  Ik neem graag een bakje kwark/griekse yoghurt met banaan en muesli of cruesli als tussendoortje. Ontbijt is vaak havermoutpap. Lekker warm in de winter!

 • isabelle
  9 december 2014 om 16:50

  Lieve Pauline,

  Jij hebt mij geïnspireerd om een feestje van mij ontbijt te maken. Eerst at ik altijd maar twee saaie boterhammen. Tot ik op jouw blog een artikel las over op welke manieren je wel allemaal havermout kan bereiden. Nou, ik heb ze allemaal geprobeerd en heb toen lange tijd elke ochtend havermout op gesmikkeld. Later ging ik dat afwisselen met yoghurt en muesli of cruesli. Voor mij geen saaie boterhammen meer!

  Keep up the good work Pauline, voor mij is je blog een ontzettende inspiratiebron (niet alleen voor ontbijt, haha)

  Liefs,
  Isabelle

 • sanne slingerland
  9 december 2014 om 03:59

  Fijn zo een snel ontbijt, mijn dag begint om 6 uur.

 • Maartje
  8 december 2014 om 22:53

  Lijkt me heerlijk om eens te proberen, een gezonde en vezelrijk start van de dag!

 • Anneke
  8 december 2014 om 21:24

  Oeeeee heerlijk! Ik hou van ontbijt. Stiekem het lekkerste moment van de dag. Ik woon op de Antillen en waarom geen idee, hier heb ik veel meer honger in de ochtend en dus ruimte zat voor een dubbel ontbijt. Naast compote van tropische vruchten en groente ook ruimte voor pannekoekjes, omeletten, brood, maar het allerliefste yoghurt/kwark met vers fruit, noten en een crunch van cruesli of muesli. En oh de rozijntjes niet te vergeten. Cocosrasp is hier heel goedkoop dus die gaat ee ook standaard overheen. Ik probeer altijd andere muesli om zo de lekkerste (en toch ook een beetje gezond) als blijvertje te houden. Als ik win dan kan m'n familie het mooi meenemen

 • Marlies
  8 december 2014 om 21:16

  Lijkt me heerlijk om eens te proeven! Leuk artikel trouwens ook, ik vind het altijd leuk om te weten hoe de dag van anderen eruit ziet.

 • fenneke
  8 december 2014 om 21:05

  Yoghurt en cruesli is een heerlijke combinatie. Deze variant lijkt mij erg lekker om de dag mee te beginnen :-).

 • chantal
  8 december 2014 om 20:58

  Wanna try? Yes please.

 • Celesta
  8 december 2014 om 20:39

  Lijkt me lekker! Ben benieuwd om het te proberen!

 • Sarah
  8 december 2014 om 20:08

  Wat een relaxed ochtendritueel. Zoals jij van koffie houd hou ik van thee haha. Ik zou ook wel de cruesli willen proberen ben erg benieuwd yumm!

 • Yvette
  8 december 2014 om 19:57

  Ik ben op zoek naar een gezonde vervanger van de boterham voor het ontbijt en zou deze graag willen proberen.

 • Het Sushi Meisje
  8 december 2014 om 19:08

  Wat prettig dat je om 9uur op kan staan! Mis ik zo erg..
  Als ik tijd heb vind ik het lekker om warm te ontbijten; kliek, soep, groenten en ei roerbakken etc.
  Of ik eet een tosti met groenten en sambal, havermout(koekje) of lekkere cornflakes van naturals!

 • Els
  8 december 2014 om 19:05

  Lekker! Kan deze sleepingbird ook wel gebruiken in de morgen!

 • Ingrid
  8 december 2014 om 18:58

  Ik zag het in de winkel staan en leek mij erg lekker.|Het ls een goede variatie op mijn dagelijkse havermout met soya/almond melk.
  Morgen ga ik het proberen!

 • Annemaartje
  8 december 2014 om 18:20

  Oeeh ik ben wel benieuwd naar de Quaker muesli! Ik ontbijt iedere ochtend met havermout of kwark/yoghurt, alleen vind ik dat eerste behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Kwark of yoghurt vind ik niet zo vullen.. dus wie weet biedt dit uitkomst :)

 • Dorien
  8 december 2014 om 18:18

  Hmm, ziet er goed uit!
  Dat wil ik wel eens proberen!
  Is het ook al ergens te koop?

 • Leonie
  8 december 2014 om 18:18

  Ipv de balans week doen ik en mijn vriend aan de balans maand! Gaat ons goed af! Dus die quaker complete maakt het helemaal compleet af!

 • Talitha
  8 december 2014 om 17:51

  Oeh leuk, dat lijkt me wel lekker!
  Ik moet meestal 8 uur opstaan en begin dan met een lekker kommetje havermoutpap met een beetje brinta, lijnzaad en chiazaad. Als ik tijd heb een lekker warm appeltje erdoor (: Daarna naar college!

  Ik ben heel benieuwd naar het kookboek, lijkt me super gaaf!

 • Rianne
  8 december 2014 om 17:38

  Oeeeeh die cruesli ziet er goed uit!

 • Samantha
  8 december 2014 om 17:34

  Mmmm dat wil ik wel eens proberen! :)

 • Sarah
  8 december 2014 om 17:29

  Oh die mix lijkt me echt super lekker! Heb hem hier nog nergens in de winkel zien liggen, dus hopen dan maar!!

 • Carola
  8 december 2014 om 17:10

  Deze granenmix van Quaker met Cranberry is erg lekker! Ik heb deze laatst een keer gehad maar ik vind hem vrij prijzig. Zou hem graag weer een paar keer mee willen nemen als lunch naar m'n werk. Ik lunch namelijk vaak met kwark en granen/muesli. En die koffie, heel bekend verhaal ;)

 • Eline
  8 december 2014 om 17:05

  Ik ontbijt vaak met een banaan omdat ik vaak direct na mijn ontbijt ga sporten!

 • Leandra
  8 december 2014 om 17:01

  Ik eet standaard appel met kwark en kaneel in de ochtend. Om het wat op te leuken doe ik er een beetje muesli of granola bij. Helaas heb ik nieuwe muesli gehaald die ik ECHT niet lekker vind (en ook nog een grote zak ook!), dus ik doe mee;-)

 • Inger
  8 december 2014 om 16:02

  Voor mij geen koude yoghurt zo vroeg in de ochtend... Een grote mok thee, twee volkorenboterhammen met magere kaas en paprika of radijs of een pluk rucola erop. En dan nog een mok thee...

 • Annette
  8 december 2014 om 15:57

  Het wordt hoog tijd dat ik mijn ontbijt (beschuitje met hagelslag) verruil voor wat gezonders. Het plan heb ik al heel lang nu de uitvoering nog!

 • Suzanne
  8 december 2014 om 15:31

  Lekker!

 • sander Vloedmans
  8 december 2014 om 15:14

  Heerlijk griekse yoghurt met meusli in de ochtend. ik heb nu al weer zin in de ochtend!

 • Dieuwertje
  8 december 2014 om 14:06

  Een bekend ochtendritueel..
  Ook ik moet mezelf zo rond de klok van 9 uit bed slepen. Standaard 2 bakken koffie voor ik ook maar aan ontbijt kan denken.

  Eigenlijk steevast yoghurt met fruit, maar die cruesli zag er verdomd goed uit. Vind het voordeel van cruesli altijd dat het minder snel "zompig" wordt als je het ergers op/in doet, dus deze zou ik zeker willen proberen.

 • Patricia
  8 december 2014 om 13:47

  Oh lekker! Die muesli wil ik zeker proeven.. ik ontbijt nu meestal met een drinkontbijtje/bakje yoghurt onderweg. Dat kan anders! ;)

 • anneli
  8 december 2014 om 13:23

  Lekker! Ik wil wel proeven!

 • Lianne
  8 december 2014 om 13:17

  Oeh klink ook zo winters en huiselijk! Ik houd echt van ontbijten, het liefst met banaan pannenkoekjes maar daar heb ik niet altijd genoeg tijd voor, dus dan neem ik yoghurt! :)

 • Eve
  8 december 2014 om 13:09

  Ik sta helaas 2u eerder op... En dan neem ik graag yoghurt met muesli/cruesli of havermout. Dit laatste ben ik lekker gaan vinden door al jouw ideeën en variaties! Inmiddels aardig bedreven.

 • Ellen
  8 december 2014 om 13:08

  Mijn ochtendroutine begint ook altijd met ontbijt en koffie, de enige dingen die me echt wakker maken. Naast mijn twee kittens die vlak boven mijn hoofd op bed komen spinnen natuurlijk. :)

 • Juul
  8 december 2014 om 13:06

  Mijn ontbijtje bestaat uit een kommetje alpro soya yoghurt met fruit en havervlokken+lijnzaad. Een keer afwisselen met quaker lijkt me heerlijk!

 • Marloes
  8 december 2014 om 12:39

  Ik begin de dag met een glas warm water en ontbijt daarna ook vaak met fruit + yoghurt (meestal met zelfgemaakte granola) en anders met havermout. En dan: koffie! Die Quaker Compleet ziet er goed uit, maar ken ik nog niet. Zou 'm dus graag een keertje proberen :)

 • Sil
  8 december 2014 om 12:34

  Quaker complete...????? Die ziet er zo lekker uit, die ga ik vast wel lusten..... Lijkt me leuk om te winnen en es te proberen!!

 • Lisanne
  8 december 2014 om 12:33

  Interessant, leuk! Ik ben erg benieuwd naar deze mix van Quaker. Ik weet dat ontbijten belangrijk is, maar ik vind het zo moeilijk me eraan te houden, dat ik mezelf altijd weer betrap niet te ontbijten en dan eenmaal op mijn werk een cracker met kaas of komkommer te eten ofzo. Ik moet echt eens discipline kweken :)

 • MetMieke
  8 december 2014 om 12:28

  Herkenbaar ochtendritueel. Voor de Griekse yoghurt kies ik voor soja yoghurt. En wat leuk die nieuwe ontbijtgranen van de Quaker.
  25 jaar geleden ooit voor gewerkt en daar mijn liefde van mijn leven tegen gekomen! Still happily ever after....

 • Lore
  8 december 2014 om 12:27

  Hoi hoi! Met onze 2 kids (2j en 6mnd) is uitslapen er helaas niet meer bij

 • Nicole Offermans
  8 december 2014 om 12:26

  Lekker! Heb de Quaker complete wel al zien staan in de supermarkt! Ga hem zeker eens proberen maar winnen is natuurlijk ook altijd leuk!

 • Karin
  8 december 2014 om 12:20

  Hier nog een die gek is op yoghurt met ontbijtgranen

 • puck
  8 december 2014 om 12:19

  Lijkt me heerlijk om eens te proberen :)

 • Brigitte
  8 december 2014 om 12:17

  Wat een mooie heldere foto's. Toen ik de blogpost las dacht ik hmm de Quaker Complete Cranberry ziet er lekker uit, misschien eens proberen :) extra leuk dus dat je hem winnen.

 • marleen
  8 december 2014 om 12:17

  Ik doe mee!

 • Debbie
  8 december 2014 om 12:14

  Hoi Pauline :-) Ook hier slaan we het ontbijt nooit over. In de winter is warme Brinta vaak favoriet maar ook het oer-hollandse beschuitje met hagelslag... Ben benieuwd naar deze nieuwe ontbijtgranen van Quaker :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.