Opgeklopte feta dip
Je kunt ons niet blijer maken dan met vers brood met een lekker smeerseltje erbij. Op de zaterdagmarkt staat altijd een hele aardige Turkse man met lekkere dips. En daar mag je altijd proeven. De meeste smeersels zijn op basis van kaas, fetakaas. En dit romige dipje is niets meer dan opgeklopte feta met daarin alles wat je lekker vindt. Je kunt er kruiden aan toevoegen, knoflook, citroenrasp of zoals we nu gedaan hebben peppadews. Zet de wijn maar vast koud.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 200 gr feta
- 100 gr peppadews
- 2 teentjes knoflook
- 2 el mascarpone
- Sap van een halve citroen
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten kort in een keukenmachine tot een gladde massa. Mix niet te lang want dan wordt het heel dun.
Is het mengsel te dik, voeg dan een klein scheutje olijfolie toe. Is de opgeklopte feta te dun? Zet hem dan even in de koelkast, hij wordt vanzelf weer stijf.
Je kunt de fetadip ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Lekker met brood. Het is trouwens ook erg lekker om stukjes komkommer of paprika erin te dippen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.