Opgeklopte feta dip

Opgeklopte feta dip

Je kunt ons niet blijer maken dan met vers brood met een lekker smeerseltje erbij. Op de zaterdagmarkt staat altijd een hele aardige Turkse man met lekkere dips. En daar mag je altijd proeven. De meeste smeersels zijn op basis van kaas, fetakaas. En dit romige dipje is niets meer dan opgeklopte feta met daarin alles wat je lekker vindt. Je kunt er kruiden aan toevoegen, knoflook, citroenrasp of zoals we nu gedaan hebben geroosterde paprika’s of peppadews. Net wat je in huis hebt. Zet de wijn maar vast koud.

Opgeklopte feta dip

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 200 gr feta
  • 100 gr peppadews
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el mascarpone
  • Sap van een citroen

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa. Is het mengsel te dik, voeg dan een klein scheutje olijfolie toe. Is de opgeklopte feta te dun? Zet hem dan even in de koelkast, hij wordt vanzelf weer stijf.

    Je kunt de fetadip ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

    Lekker met brood. Het is trouwens ook erg lekker om stukjes komkommer of paprika erin te dippen.

Opgeklopte feta dip

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Griekse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Koningsdag Moederdag Oud en nieuw Pasen Sinterklaas Vaderdag Valentijn Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)

14 november 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in