fbpx
Menu

Opgeklopte feta met tuinkruiden

Wow, dit is echt een supersnel borrelrecept. In nog geen 5 minuten zet je deze opgeklopte feta met tuinkruiden op tafel. Echt waar! Het enige wat je moet doen is de ingrediënten met elkaar mengen, that’s it! En weet je, het is verrassend lekker. Doordat je de feta opklopt met zure room, wordt hij lekker romig van structuur. En zo krijg je meer het dip-effect. Serveer er wat flatbread of (pita)brood bij en je hebt een heerlijke borrelhap. Ook lekker voor bij de barbecue trouwens.

Snel, sneller, snelst!

Ik hou er van, van die snelle recepten die ook nog eens heel lekker zijn. Eigenlijk kun je het amper een recept noemen. Het is eigenlijk meer een variatie idee. Feta is gewoon heel erg lekker en door het op te kloppen krijg je een dip. De verse kruiden en knoflook geven extra smaak aan de feta en daardoor is het perfect als dip voor op (pita)brood. En je kunt natuurlijk ook nog variëren met de kruiden. Voeg bijvoorbeeld tijm en rozemarijn toe of voeg een vleugje paprika toe. Alles kan! En zorg gewoon dat je altijd een blok feta in de koelkast hebt liggen. Dan kun je altijd deze opgeklopte feta maken voor wanneer je plots visite krijgt. Handig toch?!

1 portie

Ingrediënten voor 1 portie

  • 200 gr feta
  • 2 el zure room
  • Handje bieslook
  • Handje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Kneepje citroensap
  • zwarte peper

Zo maak je het

  1. Meng de feta met de zure room in de kom van je keukenmachine en klop het tot een romig geheel. 

  2. Hak de tuinkruiden en knoflook fijn en voeg deze toe aan de opgeklopte feta. Voeg een kneepje citroensap toe en breng op smaak met zwarte peper.  

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

  • Marieke
    23 september 2019 om 08:53

    Daar ben ik ook benieuwd naar! Plak, blokjes?

    Beantwoorden
  • Rena
    20 september 2019 om 08:26

    I like this preparation with feta! xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

    Beantwoorden
  • Rabia
    20 september 2019 om 06:46

    Hoi Pauline, welke fetakaas gebruik je voor dit recept?

    Beantwoorden
  • Annika
    24 september 2019 om 13:51

    Van Dodoni!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen