Recept opgeklopte fetadip

Opgeklopte feta met tuinkruiden

Wow, dit is echt een supersnel borrelrecept. In nog geen 5 minuten zet je deze opgeklopte feta met tuinkruiden op tafel. Echt waar! Het enige wat je moet doen is de ingrediënten met elkaar mengen, that’s it! En weet je, het is verrassend lekker. Doordat je de feta opklopt met zure room, wordt hij lekker romig van structuur. En zo krijg je meer het dip-effect. Serveer er wat flatbread of (pita)brood bij en je hebt een heerlijke borrelhap. Ook lekker voor bij de barbecue trouwens.

Snel, sneller, snelst!

Ik hou er van, van die snelle recepten die ook nog eens heel lekker zijn. Eigenlijk kun je het amper een recept noemen. Het is eigenlijk meer een variatie idee. Feta is gewoon heel erg lekker en door het op te kloppen krijg je een dip. De verse kruiden en knoflook geven extra smaak aan de feta en daardoor is het perfect als dip voor op (pita)brood. En je kunt natuurlijk ook nog variëren met de kruiden. Voeg bijvoorbeeld tijm en rozemarijn toe of voeg een vleugje paprika toe. Alles kan! En zorg gewoon dat je altijd een blok feta in de koelkast hebt liggen. Dan kun je altijd deze opgeklopte feta maken voor wanneer je plots visite krijgt. Handig toch?!

Recept opgeklopte fetadip
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 200 gr feta
  • 2 el zure room
  • Handje bieslook
  • Handje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Kneepje citroensap
  • zwarte peper

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de feta met de zure room in de kom van je keukenmachine en klop het tot een romig geheel. 

  2. Hak de tuinkruiden en knoflook fijn en voeg deze toe aan de opgeklopte feta. Voeg een kneepje citroensap toe en breng op smaak met zwarte peper.  

Recept fetadip
Borrelhap recept feta
Opgeklopte fetadip met tuinkruiden

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in