fbpx
Menu

Easy: Kip Parmezaan

Of eigenlijk moet ik zeggen “Pollo Parmigiana”, want het is een Italiaans receptje. Ik ben een kaaskop, als het aan mij ligt doe ik het overal op. Vroeger was dat nog erger, dan gooide ik kaas over de stamppot, over mijn gebakken aardappeltjes und so weiter. Deze Kip Parmezaan stond dan ook hoog op mijn prioriteiten lijstje. En ik snap niet waarom ik zo lang gewacht heb, want het is goddelijk. En ook heel easy om te maken.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat het al weken geleden is, dat ik dit at. Ik loop hopeloos achter met het delen van mijn recepten. Er zijn zelfs een aantal recepten die ik niet meer kan delen omdat de herfst nu echt begonnen is. Maar ach, die bewaar ik dan gewoon tot volgend jaar. Want ik neem aan dat je nu niet meer echt zit te wachten op een zomerse salade, of wel? Deze Kip Parmezaan kan je het hele jaar door eten vind ik. Met wat aardappeltjes en een beetje groente erbij of gewoon op een dikke salade.

kip parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen
4 st. kipfilet
50 gr Panko (= broodkruim)
100 gr Parmezaan
Handje verse tijm
2  eieren
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Rasp de Parmezaan grof en meng dit met de Panko. Rits de blaadjes van de tijm en meng dit er doorheen. Verdeel het mengsel over een bord.

Klop de eitjes los in een ander bord.

kip parmezaan

Haal met één hand de kipfilet door het ei. Laat het iets uitlekken en haal het vervolgens door het Parmezaan mengsel.

Verdeel de kipfilets over een ingevette ovenschaal.

Bak de Kip Parmezaan in ongeveer 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

Serveer met aardappeltjes en groente.

kip parmezaan

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Yvonne
    11 augustus 2017 om 19:46

    Heerlijk! Lekker lui met kringelpatatjes gegeten en sla met gedroogde tomaatjes, uitje, olijfje en wat dressing. Ik heb wel de kip in blokjes gesneden, toen door het ei geroerd, uit laten lekken en vervolgens door het kaas-paneermengsel geroerd. Echt voor herhaling vatbaar. :)

    Beantwoorden
  • Astrid Olieman
    31 juli 2017 om 10:33

    Gisteren voor het eerst gegeten: superrekker, voor herhaling vatbaar! Erg makkelijk om te maken ook.

    Beantwoorden
  • Liesbeth
    21 juni 2016 om 14:47

    Gemaakt en heel erg lekker! Vonden vriend en kinderen ook. Blijvertje!

    Beantwoorden
  • Consuminderen
    7 december 2015 om 22:47

    Beetje groenten? Groenten zouden de hoofdmoot moeten zijn in een gerecht. Bij
    mij is dat in ieder geval zo

    Beantwoorden
  • Ella
    21 februari 2015 om 13:25

    Kan je ook gewoon paneermeel gebruiken ipv panko?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 februari 2015 om 16:27

    Ja hoor, dat is alleen wat fijner van structuur.

    Beantwoorden
  • Ella
    26 februari 2015 om 10:51

    Het is gelukt! Maar ik denk dat het met panko inderdaad lekkerder zal zijn. Ga ik de volgende keer proberen.

    Beantwoorden
  • Jael Sanchez
    2 december 2014 om 15:59

    Where the hell did I go wrong! M'n kip kwam na 25 min nogsteeds met een papperig laagje uit de oven ( al was de kip wel goed gaar).
    Heb je enig idee waar het aan heeft kunnen liggen..?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2014 om 19:34

    Ik ben bang dat je dan teveel ei hebt gebruikt. Of heb je er olie overheen gesprenkeld? Want dat hoeft namelijk niet.

    Beantwoorden
  • Dishtales
    16 oktober 2014 om 02:04

    Delicious and easy to make! Daar hou ik van!

    Beantwoorden
  • shawna
    15 oktober 2014 om 21:27

    Ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijk alleen de kip was wat droog en taai. Hoe krijg ik de kip malser?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 oktober 2014 om 15:44

    Iets korter in de oven of de temperatuur wat lager. Iedere oven is anders.

    Beantwoorden
  • Carmen
    15 oktober 2014 om 16:38

    Ziet er heerlijk uit! Salades zijn altijd leuk als recept. Kan ook in het koudere seizoen goed als lunch of bijgerecht :).

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    15 oktober 2014 om 14:24

    Mooie foto die laatste! En het ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Miranda
    15 oktober 2014 om 10:45

    Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Je herinnert mij er aan dat ik dit graag nog eens wilde maken:) nu heb ik gelijk een fijn recept!:) Thanks!

    Beantwoorden
  • Eline
    15 oktober 2014 om 10:13

    Heerlijk <3

    Beantwoorden
  • Annie Orange
    15 oktober 2014 om 09:51

    Panko, nooit geweten dat dat zo heette! Ziet er heerlijk uit, binnenkort maar weer eens proberen. En lekkere salades mogen altijd toch? ;)

    Beantwoorden
  • Wanderer's Blues
    15 oktober 2014 om 09:14

    Ziet er mega goed uit! Aangezien ik ook overal kaas overheen gooi, heb ik er vertrouwen in dat ik dit héél graag zal lusten ;-)

    Beantwoorden
  • Ilse
    15 oktober 2014 om 09:07

    Jummm! Zoiets maak ik heel vaak, inderdaad heerlijk op een grote salade. Dan snijd ik wel vaak de kip in iets kleinere stukjes (kipfilet in 2en of 3en)

    Beantwoorden
  • Rian
    15 oktober 2014 om 08:53

    Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Malou
    15 oktober 2014 om 08:06

    Hmmm lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen