babyshower fudge.

Kidsproof: Kraam fudge

Ok niet perse voor kinderen. Maar wel het ultieme kraamhapje dus ik vind hem helemaal bij deze rubriek passen. Ik maakte deze fudge met muisjes voor mijn lieve buurvrouw die onlangs bevallen is. En stiekem ook voor onszelf want ik ben echt dol op zelfgemaakte fudge. De beschuiten met muisjes zijn een beetje passé, toch? Hoewel ik dat nog steeds heel lekker vind, kan je nog veel meer doen met muisjes, Fudge maken bijvoorbeeld.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit kraamhapje alles behalve healthy is. Maar een newborn moet je gewoon vieren met wat lekkers. Ik kan me zo voorstellen dat je als je net bevallen bent, geen zin hebt om uitgebreid te bakken. Daar had ik mij al op voorbereid, dus deze fudge is easy peasy. Er komt geen oven aan te pas en zelfs de vaders kunnen dit maken. Dus print het recept uit, geef aan je man en laat hem het werk doen. Kan jij even bijkomen met een kop thee op de bank.

babyshower fudge. 2

Ingrediënten voor 20 st.
1 blik gecondenseerde melk
250 gr pure chocolade
100 gr koekjes (ik nam volkoren biscuitjes)
2 handjes blauwe of roze muisjes

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op  een laag vuur.

Breek de chocolade in stukjes en voeg dit bij de gecondenseerde melk. Roer het nu goed door elkaar zodat de chocolade gaat smelten.

babyshower fudge.

Je zult zien dat het mengsel heel snel dikker wordt.

Breek de koekjes in stukjes en meng ze samen met een handje muisjes door het chocolademengsel.

Bekleed een ovenschaal (20 x 10 cm) met wat bakpapier.

Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel.

Verdeel een hand van de muisjes over de bovenkant van de fudge en druk ze een beetje aan.

Laat de kraamfudge ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

babyshower fudge.

Snij de fudge in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en bewaar ze in de koelkast.

babyshower fudge.

Je kunt de fudge ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt, vaak staat het bij de koffiemelk. 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in