Menu

Komkommer/Feta/Kikkererwtensalade

Met avocado en dille, maar dat paste er niet meer bij. Dit is een lekker “hatseflats” receptje. Je hatseflatst het zo inelkaar. Nu moet ik wel toegeven dat ik kikkererwten uit blik heb gebruikt. Persoonlijk vind ik daar niets mis mee. En we moeten het onszelf ook niet moeilijker maken dan nodig. Ik wil tussen de middag vaker salades eten, maar ik heb niet altijd zin in heel veel snij en hakwerk. Dan is deze supersnelle kikkererwtensalade een uitkomst.

De combinatie van kikkererwten met komkommer, feta en avocado is heerlijk. Het is lekker fris door de komkommer, iets zoutig door de feta en het vult goed door de kikkererwten. Ik maakte deze op een zomerse dag in juni, je weet wel, toen ik 20 komkommers kreeg. Maar Piet heeft een nazomer beloofd en daarom vind ik dat ik dit receptje nog wel mag delen. Toch?

kikkererwtensalade

Ingrediënten voor 4 p.
400 gr kikkererwten
2 avocado’s
1 komkommer
60 gr feta
Handje dille
Sap van een 1/2 citroen
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken. Tenminste ik spoel ze altijd even, want ik vind het vocht nooit zo fris.

Stop de kikkererwten in een kom.

Snij de komkommer en de avocado’s in blokjes en voeg ze bij de kikkererwten.

Hak de dille fijn en pers de halve citroen uit.

Meng dit met een scheutje olijfolie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Giet de dressing over de kikkererwtensalade en verkruimel tenslotte de feta over de salade.

Deze salade kun je het beste direct eten. Avocado kleur snel bruin en dat ziet er niet zo fris uit.

kikkererwtensalade

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • evelien willaert
  13 oktober 2015 om 19:04

  Heerlijke maaltijdsalade, maar heb het recept aangepast naar mijn smaak! I.p.v. 2 avocado's heb ik er 1 gebruikt en een bakje cherrytomaten erbij gedaan. De kikkererwten heb ik 30 minuten geroosterd in de oven in een mengsel van olijfolie, chiliflakes, komijn, koriander, kurkuma en gember. Dan zijn ze lekker krokant en goed op smaak. In de dressing heb ik nog een knoflookteentje geperst en ook wat komijn, koriander en chiliflakes. Het was heerlijk!

 • manon
  27 mei 2015 om 08:08

  Zojuist gemaakt. Lekkere simpele salade die ideaal voor de lunch is of licht avond maal is.

 • Lobke
  14 maart 2015 om 18:29

  Oh wat heerlijk weer Pauline!

 • Saskia
  14 maart 2015 om 17:22

  @Cynthia: er staat letterlijk dat ze kikkererwten uit blik heeft gebruikt ;)

  Ik heb nu de spullen in huis om je heerlijke linzensalade te maken voor morgen na het hardlopen maar voor volgend weekend zet ik deze op de lijst!

 • Cynthia
  11 maart 2015 om 14:54

  Wanneer er bonen gebruikt worden in de recepten zoals, kikkererwten, witte bonen, kidneybonen enz. kunnen hiervoor bonen uit een pot of blik gebruikt worden (vermoed zelf van niet ivm de suiker) of zijn dat gewoon de gedroogde bonen die je eerst nog moet laten wellen?

 • Pauline
  12 februari 2015 om 18:25

  Oh ja heerlijk!

 • Margreet
  11 februari 2015 om 14:48

  Wat een heerlijke salades zijn hier te vinden!
  Ik heb nog wat mosterd-dille dressing staan, zou dat passen bij deze salade?

 • Indian
  2 oktober 2014 om 21:36

  Hoeveel kcal bevat deze salade?
  Ik wil deze salade ook eens voor de lunch maken ( mag max. 400 kcal zijn)

 • Elke
  4 september 2014 om 12:29

  Heerlijk!
  We hebben hem aangepast naar wat we in huis hadden: ipv dille wat munt en ipv advocado een beetje ijsbergsla.

 • Marloes
  3 september 2014 om 22:27

  Dit klinkt fantastisch. Volgende week ga ik het maken, dat móet gewoon ;)

 • Elsbet | La Vie Pure
  2 september 2014 om 20:22

  Heerlijk!

 • Pauline
  2 september 2014 om 18:56

  Oh goede tip! Dat ga ik eens proberen :)

 • Eline
  2 september 2014 om 18:10

  Ik heb alles in huis, misschien morgen maar maken!

 • MySimplySpecial
  2 september 2014 om 18:04

  Het lijkt me een lekkere combinatie!

 • Susanne
  2 september 2014 om 17:19

  Wat een lekker recept! :) Ga ik zeker nog maken voordat het echt koud wordt...

  Het helpt trouwens tegen verkleuren om de pit van de avocado in de salade te laten liggen als je hem toch eventjes van te voren wil maken.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.