Menu

Stamppot van Zoete Aardappel

Stamppot in de zomer? Klinkt misschien een beetje gek, maar deze stamppot van zoete aardappel met spinazie is juist lekker in de zomer. Het is een licht en fris stamppotje dat bovendien ook nog met één pan te maken is, dus heel geschikt voor op de camping. Of gewoon thuis, perfect voor mensen die niet van afwassen houden.

Ik heb al eerder een zoete aardappelstamppot met rucola met jullie gedeeld, maar deze versie met spinazie is ook om te smullen. Het zoute van de feta combineert goed met de zoete aardappel.  De granaatappelpitjes maken het lekker fris en bovendien is het ook met één pan te maken. Kun je geen spinazie vinden, dan is rucola dus ook erg lekker, of wat handjes rauwe andijvie. In de tussentijd kan je eventueel wat worstjes grillen op de bbq. Het perfecte campingrecept dus.

campingrecepten

Ingrediënten voor 4 personen 
1 kg zoete aardappelen
300 gr spinazie
100 gr feta
1 granaatappel
Peper en zout

Zo maak je je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 x 4 cm.

Was de zoete aardappelen en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar in ruim water met zout.

Giet de zoete aardappelen af en stamp ze tot een gladde stamppot.

Hak de spinazie grof  en voeg dit bij de stamppot. Zet de pan even terug op het vuur, zodat de spinazie goed kan slinken.

Breng de stamppot van zoete aardappel op smaak met peper en zout.

Pel de granaatappel en snij de feta in blokjes.

Garneer het zoete aardappelstamppotje met de granaatappelpitjes en de feta.

stamppot van zoete aardappelDit recept is Voedselzandloper proof.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Annika
    16 augustus 2016 om 10:02

    Rauw, daarna ga je ze koken. In de ingredientenlijst gaan we altijd uit van onbereide producten.

  • Elise
    15 augustus 2016 om 22:28

    Ik heb een vraagje..
    1 kg zoete aardappels.. rauw of gekookt?
    Volgens mij verschilt dat nogal in gewicht?

  • Pauline
    1 maart 2016 om 13:33

    Nee hoor geen extra water toevoegen. Je kunt wel roomboter of het melk toevoegen voor wat extra smeuiigheid.

  • Phil
    29 februari 2016 om 17:27

    Hey!

    Als je de spinazie bij de zoete aardappel voegt moet je er dan weer opnieuw water bij doen? Want je hebt de aardappel al afgegoten toch?

    Liefs,
    Phil

  • Marielle
    2 september 2015 om 20:32

    Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!!

  • Anne
    13 juli 2015 om 09:55

    Ziet er heerlijk uit, maar waar zou ik de feta mee kunnen vervangen? Ik hou namelijk niet zo van kazen...

  • Claudia
    14 juli 2014 om 17:18

    Dat is fijn! Ik ga deze zomer voor het eerst "alleen" (met vriend, maar zonder ouders) kamperen, en hoewel ik veel weet uit 18 jaar kamperen, loop ik toch tegen nieuwe dingen aan, waar ik me vroeger nooit om hoefde te bekommeren. Bijvoorbeeld:

    Kun je je normale pannen meenemen op vakantie? Of zullen ze krom trekken en daarna niet meer op mijn keramisch fornuis te gebruiken zijn? Of iets anders onhandigs?....

    Mijn pannen zijn vooral goedkope pannetjes van action of tweedehands (die goeie braadpan neem ik natuurlijk niet mee). En dus al een klein beetje bobbelig en niet meer 100% efficiënt. Maar niet meer kunnen gebruiken zou tóch zonde zijn.

  • Marloes
    12 juli 2014 om 14:16

    Dat ziet er heerlijk uit! En gemakkelijk. Dat ga ik zeker eens maken op de camping in Frankrijk.

  • Charlotte
    12 juli 2014 om 13:34

    Lekker :-) En inderdaad een goede voor op de camping. Snel maar eens maken!

  • Pauline
    10 juli 2014 om 23:26

    Gemakkelijker ;) En je kunt het heel goed eten. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon schillen.

  • Loes
    10 juli 2014 om 11:57

    Waarom laat je de schil er aan? Is dit lekkerder?

  • Brigitte
    9 juli 2014 om 16:04

    Bij die van ''mij'' hadden ze vorige keer ook de witte, maar ik zal eens kijken bij de Lidl en de natuurwinkel. Bedankt voor de tips.

  • Pauline
    9 juli 2014 om 12:17

    En bij AH daar haal ik ze altijd

  • Mariska
    9 juli 2014 om 12:03

    Goed idee! ik heb nog zoete aardappelen in huis, en zat me al te bedenken wat ik daarvan zou maken..

  • Sarah
    9 juli 2014 om 11:10

    Ziet er lekker uit!

  • Elsbet | La Vie Pure
    9 juli 2014 om 10:46

    Ziet er lekker + makkelijk uit!

  • Marieke
    9 juli 2014 om 09:44

    Bij de Lidl hebben ze hem ook Brigitte.

  • Carla
    9 juli 2014 om 08:59

    NatuurwinkelNatuurwinkel

  • Brigitte
    9 juli 2014 om 08:34

    Ziet er lekker uit! Even een vraagje, waar koop je de oranje variant van zoete aardappel? Elke keer als ik ze bij de supermarkt koop heb ik de witte variant, terwijl ik de oranje wil.

  • MySimplySpecial
    9 juli 2014 om 07:36

    Dat lijkt me lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.