
Stamppot zoete aardappel
Stamppot zoete aardappel verveelt nooit en je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Deze zoete aardappelstamppot is gemaakt met spinazie, feta en granaatappelpitjes. Een stamppot recept die misschien zelfs wel het hele jaar door kan. Want ja, deze stamppot is ook best wel lekker in de zomer! Het is een lichte en frisse stamppot die bovendien ook nog met één pan te maken is. Zelfs geschikt dus voor op de camping deze stamppot van zoete aardappel. Of gewoon thuis, perfect voor mensen die niet van afwassen houden. Een lekker zoete aardappel recept dus deze stamppot met spinazie. Hou je niet zo van spinazie? Rucola of wat handjes rauwe andijvie is ook een aanrader!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 kg zoete aardappelen
- 300 gr spinazie
- 100 gr feta
- 1 granaatappel
- Peper en zout
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 x 4 cm.
Kook de zoete aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar in ruim water met zout.
Giet de zoete aardappelen af en stamp ze tot een gladde stamppot.
Hak de spinazie grof en voeg dit bij de stamppot. Zet de pan even terug op het vuur, zodat de spinazie goed kan slinken.
Breng de stamppot van zoete aardappel op smaak met peper en zout.
Pel de granaatappel en snijd de feta in blokjes.
Serveer de stampot van zoete aardappel met de feta en granaatappelpitjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan