fbpx
Menu

Single Melanzane

Als je single bent, betekent dit natuurlijk niet dat je niet lekker voor jezelf kunt koken. Dit receptje voor single Melanzana di Parmigiana is budgetproof en ideaal voor een eenpersoons huishouden.

Toen ik nog alleen woonde, kookte ik altijd, tenzij ik buiten de deur at, want dat deed ik ook wel erg vaak. Ik maakte meestal een volledig recept voor 4 personen en daar at ik dan 2 of 3 keer van. Super handig vond ik dat, want dan had ik na mijn werk, altijd wat lekkers te eten. Melanzane di Parmigiana is zo’n recept waar je meteen een hele schaal vol van kunt maken en dit kun je gerust de volgende dag nog eens opwarmen. Maar stiekem is dit eenpersoons receptje veel leuker en is het ook nog sneller klaar ook.

Ingrediënten voor 1 – 2 personen | Budget €2,86
1 aubergine
1 tomaat
4 el tomaten passata (=saus)
1 bol mozzarella
30 gr Parmezaan
1 tl oregano
Peper en zout
Knoflookolie (= olijfolie + knoflook)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Was de aubergine en snijd hem doormidden.

Leg de aubergine helften in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met de knoflookolie en iets peper en zout.

Breng de passata op smaak met peper en zout en de oregano.

Verdeel de tomatenpassata over de aubergines.

Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel deze over de aubergine.

melanzane di parmigiana

Snij de mozzarella in dunne plakjes en leg deze op de tomaat.

Garneer het met wat geraspte Parmezaan.

Bak de Melanzane di Parmigiana in ongeveer 30 tot 35 minuten af in een voorverwarmde oven.

Garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum en serveer de single melanzane met een frisse salade.

melanzane di parmigiana

Dit recept is Voedselzandloper proof.

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

32 reacties

  • Jort cazemier
    3 april 2019 om 14:21

    Moet je per se een ovenschaal invetten

    Beantwoorden
  • Annika
    3 april 2019 om 14:29

    Dat is wel handig, anders blijft het erg plakken.

    Beantwoorden
  • Daisy
    24 oktober 2015 om 14:25

    Zou het ook lukken met courgette? Want aubergine lust ik niet

    Beantwoorden
  • Susanna
    12 oktober 2015 om 18:10

    Bij het zoeken naar recepten voor melanzane kwam ik jouw recept tegen! Dit komt veel beter uit, omdat ik eigenlijk geen zin had om een megaportie te maken. De aubergines staan nu in de oven, ben benieuwd!

    Beantwoorden
  • Evelyne
    23 maart 2015 om 17:12

    Ik heb een man die niet van aubergine en mozzarella (!) houdt dus super recept als ik een keer alleen ben. Ga ik zeker proberen.

    Beantwoorden
  • Jody
    5 februari 2015 om 19:59

    Ik had vandaag alles in huis voor je 'gewone' melanzane. Toen vriendlief ineens niet mee at, was dit recept ideaal! Was heerlijk!

    Beantwoorden
  • Suzanne
    5 februari 2015 om 19:09

    Het staat in de oven voor tijdens Wie is de Mol, heerlijk!!

    Beantwoorden
  • Carmen
    18 januari 2015 om 11:38

    Oh wat heb ik hier zin in zeg!
    Gisteren heb ik gesmuld van je boekweitwraps (water ipv melk was prima!) deze heb ik met gerookte zalm, geitenkaas en een groenten salsa gegeten. Vandaag worden het de aubergine.
    Bedankt voor het delen van al dit lekkers, na een drukke werkdag ontspan ik helemaal van het koken van die heerlijke recepten.

    Beantwoorden
  • MiriamH
    18 augustus 2014 om 14:43

    Klinkt heerlijk!!!! Zou je dit eventueel ook klaargemaakt kunnen invriezen en dan een andere keer laten ontdooien en nog even de oven in?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 augustus 2014 om 12:48

    Ja ik denk dat dat wel kan.

    Beantwoorden
  • Marieke
    15 augustus 2014 om 17:06

    Super lekker recept.

    Beantwoorden
  • Astrid
    7 augustus 2014 om 18:54

    Hij staat hier in de oven op dit moment, lijkt me erg lekker! Ik hou me sterk aanbevolen voor meer lekkere, gezonde (Voedselzandloper-proof), eenpersoons recepten!!!

    Beantwoorden
  • Brenda
    14 mei 2014 om 12:45

    Heb t gisteren gemaakt. Maar de schil bleef erg hard en was daarom niet goed te eten. Heb ik iets verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 mei 2014 om 17:51

    De ene oven is de andere niet, wellicht moet die van jou een tandje hoger de volgende keer.

    Beantwoorden
  • Brenda
    14 mei 2014 om 06:50

    Gisteren gemaakt, leek me erg lekker. Echter de schil van de aubergine was niet om doorheen te komen met t eten. Het was dus helaas geen succes. Heb ik iets verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
  • Renée
    9 mei 2014 om 17:36

    Ik heb er gisteren meteen een paar gemaakt, met gorgonzola i.p.v. mozzarella en parmezaan. Smaakte goed!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 mei 2014 om 00:22

    Oh great idea!

    Beantwoorden
  • Els
    8 mei 2014 om 22:17

    Ah, wat een heerlijk recept! En wat stom dat ik hier zelf nog nooit op ben gekomen:P wilde zo graag al een keer dit maken voor mij en mijn huisgenoten, maar zij vinden aubergine niks.. Dit is de uitkomst omdat ik ook nog wel eens geregeld alleen eet, morgen gelijk proberen! Thanks:)

    Beantwoorden
  • Eline
    8 mei 2014 om 15:03

    Het ziet er echt heel lekker uit!

    Beantwoorden
  • kelly
    8 mei 2014 om 10:50

    Dit is zo lekker! Een vitamine pizza :) Ik eet dit regelmatig, alleen voeg ik er ook altijd nog wat champignons aan toe! Zeker het proberen waard!

    Beantwoorden
  • vivian
    7 mei 2014 om 20:17

    Oh maar dit lijkt me ook heerlijk als snelle lunch hoor. Ik ga dit van de week zeker een keer proberen te maken.

    Beantwoorden
  • Ilse
    7 mei 2014 om 20:10

    Nice! ik ging vanavond alleen eten, en zag vanochtend dit recept. dus heb het maar gelijk vanavond gemaakt! super makkelijk en lekkerrrrrr :) thanks!

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2014 om 13:39

    Jeeej goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Rachel
    7 mei 2014 om 17:19

    Snel en lekker! Just the way we like it!

    Beantwoorden
  • Dita
    7 mei 2014 om 14:10

    Heerlijk zo te lezen en zien :)

    Beantwoorden
  • Sarah
    7 mei 2014 om 11:40

    Ziet er weer lekker uit en leuk dat het on a budget is!

    Beantwoorden
  • Farah - Food and other Friends
    7 mei 2014 om 11:32

    Fijn budget éénpersoonsrecept. En nog best culinair ook.

    Ik kook altijd, ook al eet ik maar alleen. Dan maak ik juist iets speciaals klaar voor mezelf ;).

    Beantwoorden
  • Julia
    7 mei 2014 om 09:46

    Dit ziet er heeerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen xo

    Beantwoorden
  • Sofieke
    7 mei 2014 om 09:19

    Gelijk m'n boodschappenlijstje aangevuld, hier heb ik echt zin in voor vanavond! Ik ben zo blij dat ik jouw blog ontdekt heb, heerlijke dingen komen er voorbij zeg! Ga zo door!

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 mei 2014 om 13:08

    Wat lief, ik ga zeker door :)

    Beantwoorden
  • Manon
    7 mei 2014 om 09:05

    Als ik alleen moet eten staat er bijna altijd een blikje soep met een broodje op het menu haha. Ik kom nooit op 1 persoonsgerechtjes maar dit ziet er lekker uit :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    7 mei 2014 om 08:59

    Dat ziet er lekker uit! Voor 1 persoon koken kan soms nog best lastig zijn.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen