Menu

Easy Peasy Pizzabrood

Yes! het is bijna weekend. Eten jullie in de weekenden ook altijd simpeler, makkelijker en misschien ook wel een tikje ongezonder? I confess, ik wel en dit snelle pizzabrood past daar perfect bij. Het idee is heel simpel, je neemt een afbakstokbrood of een ciabatta zoals ik gedaan heb en daar maak je in een handomdraai snelle pizzabroodjes van. Je kunt ook kleine broodjes gebruiken, het is net wat je in huis hebt of zelf prettig vindt.

Je kunt er opgooien wat je zelf lekker vindt. Ik heb het deze keer vrij basic gehouden met wat tomaat, mozzarella en basilicum. Met Parmaham of salami lijkt mij ook erg lekker. Een lekkere kom soep erbij en je kunt aan tafel. Dat wordt smullen!

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
1 afbak ciabatta
6 el tomaten passata (tomatensaus)
4 trostomaten
1 bol buffelmozzarella
1 tl oregano
Basilicum
Peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

pizzabrood

Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Bestrijk iedere helft met de passata.

Snij de trostomaten in plakjes en verdeel deze over de ciabatta.

Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op het brood.

pizzabrood

Bak het pizzabrood in ongeveer 8 minuten goudbruin, totdat de mozzarella gesmolten is.

Garneer het pizzabrood met de verse basilicum en serveer het meteen.

pizzabrood

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

  • Pauline
    21 juni 2017 om 11:25

    Als je volkoren brood zou gebruiken wel.

  • pizzabakker
    20 juni 2017 om 16:01

    is het gezonder dan pizza

  • miets wiekken
    9 november 2014 om 09:03

    Tomatenpasata kun je makkelijk in kleine bakjes invriezen.

  • miets wiekken
    9 november 2014 om 09:01

    Tomatenpasata kun je makkelijk invriezen in kleine bakjes.

  • Pauline
    16 mei 2014 om 11:10

    Nee dat is te geconcentreerd en niet lekker. Zou zonde zijn van dit lekkere broodje.

  • Eline
    15 mei 2014 om 14:25

    Zou je in plaats van tomaten passata ook tomatenpuree kunnen gebruiken? Bij ons in de supermarkt verkopen ze alleen maar hele grote flessen tomaten passata en ik vind het zo zonde om de rest weg te gooien..

  • Anoeska
    14 april 2014 om 08:33

    Oh wauw, dat ziet er super lekker uit. Dat ga ik een keer proberen!

  • Pauline
    13 april 2014 om 13:37

    Sounds great!

  • Petra
    12 april 2014 om 15:12

    Hmmm, wat heerlijk, lekker snel en makkelijk te maken...

  • Mieke
    12 april 2014 om 11:14

    Ook heerlijk met een bodem van Turks brood!

  • Remy | BakingBeautyNL
    11 april 2014 om 16:37

    Dit gaat er altijd wel in !!! Heerlijk en makkelijk...
    Eet smakelijk :)

  • Tessa
    11 april 2014 om 15:20

    Oeh ziet er lekker uit! Eerst hield ik niet van pizza, maar toen kreeg ik een vriendje die pizzabezorger was en toen heb ik het na jaren weer gegeten, heerlijk <3

  • Mariska
    11 april 2014 om 15:15

    Ja, dit maak ik ook heel vaak! Zo lekker en gemakkelijk. Een tortilla gebruiken als bodem vind ik ook heel lekker!

  • Cindy
    11 april 2014 om 13:58

    Ideaal dit, dat ik er zelf nooit op ben gekomen!

  • Dita
    11 april 2014 om 13:18

    Dit maak ik ook regelmatig, heerlijk

  • Wap Broes
    11 april 2014 om 13:14

    Dit is ook super lekker als je het net naanbrood maakt! Lekker met gerookte kip en paprika :)

  • MySimplySpecial
    11 april 2014 om 10:51

    Ja dit maak ik ook wel eens. Lekker!

  • Laura
    11 april 2014 om 09:50

    Ohh, precies dit at ik afgelopen zomer in Frankrijk op een terrasje! :-) Heeeeeerlijk.

  • Jaimy en Laura
    11 april 2014 om 09:03

    Handig recept!! Ik ga het onthouden!

  • Susanne
    11 april 2014 om 08:49

    Zeker herkenbaar! Alleen hier was (en is) het dan zaterdag en zondag. Deze maak ik dan inderdaad weleens! En zo ongezond valt wel mee, beter dan een diepvriespizza toch?!

  • Manon
    11 april 2014 om 08:38

    Haha wat grappig! Dit staat vanavond ook bij ons op het menu. Wij eten dit best wel vaak of ik eet het als lunch, kan ook. Zo lekker, ik ben dol op pizza!

  • Miranda
    11 april 2014 om 08:32

    Dat ziet er echt superlekker uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST