fbpx
Menu

Gevulde quinoa pannenkoek

Wist je dat je pannenkoeken ook heel goed kunt vullen? Dat is vooral lekker als je een pannenkoek maakt met quinoa meel of boekweit in plaats van tarwebloem. Eigenlijk lijkt deze quinoa pannenkoek meer op een wrap. De structuur is anders, wat steviger dan een gewone pannenkoek. Ik vulde de wrap heel simpel met wat gewokte spinazie, een paar tomaatjes en een flinke lepel ricotta.

Een lekker en gezond receptje voor doordeweeks. Quinoa meel koop je trouwens bij de bio winkel, ik gebruik altijd het merk Nature Crops. Je kunt het eventueel ook online vinden, maar dan heb je weer te maken met verzendkosten.

quinoa pannenkoek

Ingrediënten voor 2 personen
100 gr quinoa meel
2 eieren
250 ml (soja)melk
400 gr spinazie
1 ui
1 teen knoflook
0,5 rode peper
4 tros tomaten
100 gr ricotta
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe het quinoa meel in een kom en voeg een snuf zout toe.

Voeg één voor één de eieren toe en daarna de melk. Klop er een glad pannenkoekenbeslag van met een garde.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en verdeel wat beslag over de pan.

Bak de quinoa pannenkoek aan weerszijden goudbruin, net zoals je gewone pannenkoeken bakt. Houd de pannenkoeken warm onder een stukje folie.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een andere pan in wat olijfolie.

Voeg beetje bij beetje spinazie toe en wok dit kort, totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met wat (peper) en zout.

Verdeel wat van de gewokte spinazie over de quinoa pannenkoek.

Snij de tomaatjes in partjes en verwijder de zaadjes en leg ze op de spinazie. Maak het af met een flinke lepel ricotta.

Serveer de gevulde quinoa pannenkoek warm.

quinoa pannenkoek

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • Louise Mulder
    9 maart 2014 om 22:09

    Vandaag dit recept gemaakt alleen geen ricotta maar feta gebruikt. Voor de lunch van morgen heb ik er nog een over. Dat wordt dus lekker weer smullen.

    Beantwoorden
  • Dilber
    15 februari 2014 om 10:01

    Gisteren gemaakt. Het was het jummy in my tummy!! Wel geinig hoe goed je de quinoa proeft in de pannenkoek.

    Beantwoorden
  • We Heart Home
    13 februari 2014 om 14:26

    Ziet er super goed uit. Lijkt me zowel lekker voor in de zomer als in de winter! :)

    Beantwoorden
  • SasKookt
    12 februari 2014 om 07:53

    Oei, ik geraakte bijna niet op je blog door de grote reclame die erop kwam. Niet makkelijk weg te klikken als je via een ipad surft, ik tikte telkens de reclame aan, waardoor ik naar hun website doorverwezen werd, in plaats van het kruisje. Vervelend!

    Beantwoorden
  • Andrea Janssen
    11 februari 2014 om 20:00

    Ziet er heerlijk en gezond uit, lekker puur!

    Beantwoorden
  • Train mean, eat clean - Lieke
    11 februari 2014 om 18:37

    Oeh, ziet er lekker uit! Ook goed te doen met flax eggs voor een veganistische optie, denk ik? \n\nLiefs, Lieke

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2014 om 20:03

    Ik heb daar zelf geen ervaring mee maar je kunt het proberen.

    Beantwoorden
  • Three girls one kitchen
    11 februari 2014 om 15:55

    Mmmmm dit ziet er heerlijk uit! snel een keer maken!

    Beantwoorden
  • Awoman
    11 februari 2014 om 14:56

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Charlotte
    11 februari 2014 om 14:26

    Zou je het ook kunnen maken met een zelfde hoeveelheid speltmeel of boekweitbloem? *

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2014 om 15:26

    Ja ik denk dat dat wel goed gaat.

    Beantwoorden
  • Denise
    11 februari 2014 om 12:48

    Dit klinkt & ziet er echt heerlijk uit! :D We zijn thuis nu ook begonnen het eten volgens de voedselzandloper, dus dit recept ga ik zeker een keer proberen!

    Beantwoorden
  • ideb_healthyfood
    11 februari 2014 om 12:42

    Ziet er goed uit!
    Helaas is bijna overal de quinoameel uitverkocht:(

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    11 februari 2014 om 09:31

    Dat lijkt me een heerlijke lunch!

    Beantwoorden
  • Manon
    11 februari 2014 om 09:25

    Quinoameel, nog nooit van gehoord! Maar het lijkt me best wel lekker als ik die foto's zie. Deze vulling lijkt me echt goed. En een keer wat anders dan die eeuwige appelpannenkoeken hahaha.

    Beantwoorden
  • Bianca
    11 februari 2014 om 09:07

    Ziet er weer erg lekker & healthy uit! Ga ik zeker proberen :)

    Beantwoorden
  • Linda
    11 februari 2014 om 08:46

    Ooh Pauline, wat een fijne variatie weer. Ik krijg altijd zo'n last van een normale pannenkoek. Ik ga deze versie ook eens uitproberen, lekker dat hartige. En zo kom je ook nog eens aan lekkere portie groente. Top.

    Beantwoorden
  • Malou
    11 februari 2014 om 08:45

    Ziet er goed uit! Ga ik binnenkort ook eens maken!

    Beantwoorden
  • Eva
    11 februari 2014 om 08:43

    Ziet er heeeeerlijk uit! Dit ga ik snel een keer maken :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen